spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Pregătirile pentru Ziua Vinului sunt în toi în centrul Capitalei

Facebook Twitter Google+
Pregătirile pentru Ziua Vinului sunt în toi în centrul Capitalei

Pregătirile pentru Ziua Vinului sunt în toi în centrul Capitalei.

Vinăriile îşi amenajează vitrinele, iar scena a fost deja instalată. Oaspeţii care planifică să petreacă weekendul în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor putea gusta din peste 400 de feluri de băuturi.

În ajunul sărbătorii, este mare forfotă şi în hoteluri sau pensiunile din ţară. Camere frumos amenajate, bucate tradiționale, cele mai bune vinuri și multe surprize interesante pentru turişti.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale, organizatorii au instalat scena, unde timp de două zile vor avea loc concerte şi recitaluri. Şi reprezentanţii celor 40 de companii vinicole se pregătesc pentru oaspeţi.

„Vor fi două butoaie, care prin mijloc o să fie terasă unde o să poată oamenii să vină să degusteze vinul. Să guste plăcintele moldoveneşti. O să fie totul în stil moldovenesc”, a afirmat reprezentantul companiei de vinuri, Vitalie Agache.

Degustaţiile vor fi cu plată, iar ministrul Agriculturii a anunţat că va fi interzis frigăruiul în centrul Capitalei.

În cele două zile cât va dura festivalul, la sărbătoare sunt aşteptaţi peste 100 de mii de vizitatori. Potrivit Agenţiei Turismului, aproape 30 de mii de vor fi din ţări europene, dar şi state precum Canada, Japonia şi SUA.

Unii vizitatori şi-au făcut rezervări la pensiunile din ţară încă de anul trecut. Gazdele au pregătit pentru turişti oferte speciale. Ei vor avea parte de meniuri speciale şi concerte.

Deşi vor fi departe de vinării şi spectacolul din centrul Capitalei, oaspeţii cazaţi în pensiuni vor avea posibilitatea să participe la procesul de fabricare a vinului.

„O să aibă acces în viile noastre, o să culeagă strugurii din vie, după care o să venim la gospodărie. O să punem vinurile în teasc, o să le arătăm cum se trage la teasc. O să ia câte un pahar de must şi o să guste din vinul de casă pe care noi îl facem”, a afirmat administratorul pensiunii, Olesea Cojocaru.

Cazarea în agropensiuni îi costă pe turişti 1.000 de lei pentru două persoane. Ceva mai mult, vor cheltui străinii care vor înnopta în hoteluri – în jur de 150 de euro. Rezervările au fost făcute cu o lună înainte.

„În mare parte sunt turişti veniţi din anil acesta din Olanda, Germania, o bună parte chiar din România. Mai sunt şi oameni de afaceri, care special şi-au prelungit şederea pentru weekend ca să poată participa la eveniment. Întâmpinăm toţi oaspeţii cu o sticlă de vin moldovenesc”, a afirmat reprezentanta unui hotel, Cristina Tătaru.

În acest an, pentru organizarea sărbătorii, Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a cheltuit 2,3 milioane de lei.

http://media.publika.md/md/image/201609/full/dg8_8432_12953200.jpg

http://media.publika.md/md/image/201609/full/dg8_8433_50043100.jpg

http://media.publika.md/md/image/201609/full/dg8_8435_86112100.jpg

http://media.publika.md/md/image/201609/full/dg8_8438_06834400.jpg

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....