spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Prefectul Oprescu a convocat CJSU pentru a găsi soluţii la rezolvarea problemei „48.000 de musceleni fără apă potabilă”

Facebook Twitter Google+
Prefectul Oprescu a convocat CJSU pentru a găsi soluţii la rezolvarea problemei „48.000 de musceleni fără apă potabilă”

În noaptea de 4 spre 5 martie a.c. o conductă a magistralei S.C. Edilul CGA Câmpulung Muscel, care asigură furnizarea cu apă a municipiului şi a localităţilor limitrofe a cedat, ajungându-se la situaţia în care aproximativ 48.000 de consumatori din Câmpulung, Schitu Goleşti, Valea Mare Pravăţ, Bughea de Sus, Bughea de Jos şi Lereşti nu sunt la acest moment alimentaţi cu apă potabilă.teava apa 3
Astăzi, 6 martie, prefectul Mihail Oprescu a convocat într-o şedinţă extraordinară membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, fiind analizată această problemă şi propuse aplicarea soluţiilor optime pentru remedierea ei.
Astfel, s-a dispus mobilizarea unor utilaje ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea şi ale Garnizoanei Piteşti, care să faciliteze accesul echipelor de intervenţie, precum şi a mijloacelor de care vor avea nevoie pentru remedierea avariei.
Totodată, o echipă a SC Apă Canal 2000 Piteşti va asista şi va oferi sprijinul logistic şi asistenţă de specialitate colegilor din Câmpulung, fiind prezenţi în zonă până la repornirea furnizării cu apă potabilă.
În ceea ce priveşte intervenţia pentru remedierea cauzei problemei, cu ajutorul celui mai mare operator de profil din ţară, SC RAJA din Constanţa, SC Edilul CGA SA desfăşoară manevrele necesare înlocuirii magistralei avariate, condiţiile meteo şi adâncimea de aproximativ 3 metri, la care aceasta este îngropată, făcând însă extrem de dificile lucrările. Cu toate eforturile conjugate, se estimează totuşi că în cursul acestei zile se va trece la umplerea graduală a aducţiunii şi a rezervoarelor de apă şi reluarea în cel mai scurt timp a alimentării cetăţenilor.
Lucrările sunt asistate de angajați din cadrul Primăriei Câmpulungteava apa 2
Ca măsuri imediate, din dispoziţia prefectului Mihail Oprescu, încă de ieri, 5 martie, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Argeş a recurs la distribuirea de apă menajeră către musceleni şi unităţile economice şi publice care au solicitat sprijinul (cca 110 m³ apa) şi s-au luat măsuri pentru utilizarea doar a izvoarelor cu apă potabilă şi a apei îmbuteliate pentru consumul uman şi animal. În ceea ce priveşte alimentarea spitalelor, Direcţia de Sănătate Publică monitorizează situaţia, unităţile medicale cu paturi fiind prevăzute cu sisteme alternative de racordare la apă, acestea fiind imediat puse în funcţiune. teava apa 1
Tot ca o măsură imediată, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a recurs la suspendarea cursurilor şcolare în ziua de 6 martie a.c din cadrul unităţilor din Câmpulung, Bughea de Sus şi Schitu Golești, nefiind însă afectat procesul de simulare a examenului naţional de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a.
Totodată, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea vor verifica modul în care furnizorul de apă din Câmpulung a recurs la respectarea răspunderii privind monitorizarea şi modernizarea infrastructurii, condiţii asumate prin documentaţiile depuse pentru obţinerea avizelor necesare gospodăririi apelor, căutând ca pe viitor astfel de probleme să nu mai apară.
În paralel, prin Ordin al prefectului, Direcția de Sănătate Publică Argeş, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor vor începe chiar de astăzi, 6 martie, o serie de verificări la brutăriile şi unităţile alimentare din zonele afectate, pentru a preveni utilizarea unor surse improprii de apă la fabricarea şi comercializarea de produse alimentare.

Fotografiile de la locul în care se lucrează la remedierea avariei au fost realizate de câmpulungeanul Mihai Oprescu.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....