Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

PRECIZĂRI Enel: Acordarea de dividende are în vedere contextul creat de noul cadru de reglementare

Publicat

in

Acordarea de dividende are în vedere contextul creat de noul cadru de reglementare, care definește un nivel minim de investiții, precum și poziția financiară curentă bună a companiilor, ca urmare a unei politici de management solide și prudente, au declarat reprezentanții Enel, conform Mediafax.

Estimările actualizate ale fluxurilor de numerar sunt strict corelate cu noul cadru de reglementare, au precizat oficialii companiei.

Adunările Generale ale Acționarilor companiilor E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Muntenia au aprobat recent acordarea de dividende în valoare de 2,955 miliarde lei, din rezultatul reportat al anilor anteriori. Astfel, E-Distribuție Banat va acorda dividende în valoare de 886,15 milioane lei, E-Distribuție Dobrogea va acorda dividende ajungând la 502,7 milioane lei, în timp ce E-Distribuție Muntenia va acorda dividende în valoare de 1,566 miliarde lei.

În prezent, Grupul Enel deține 78% din acțiunile E-Distribuție Muntenia, în timp ce Fondul Proprietatea are 12%, iar Statul Român, prin intermediul SAPE, are o pondere de 10%. În ceea ce privește E-Distribuție Banat, structura acționariatului este următoarea: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,12%, SAPE – 24,86%; pentru E-Distribuție Dobrogea structura este: Grupul Enel – 51%, Fondul Proprietatea – 24,09%, SAPE – 24,9%.

Astfel, acționarii vor încasa următoarele sume sub formă de dividende de la cele 3 companii – Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) va primi dividende în valoare de 502,2 milioane lei, Fondul Proprietatea va primi dividende în valoare de 522,9 milioane lei, în timp ce Grupul Enel va încasa 1,93 miliarde lei.”

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat joi că, prin Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), a negociat obținerea a peste 100 de milioane de euro (circa 502 milioane de lei) cu titlu de dividend extraordinar de la trei companii din Grupul ENEL. Conform unui comunicat de presă transmis de Guvern joi dimineața, la finalul lunii februarie, aproximativ 95% din sumă a fost virată deja în conturile SAPE.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Țara din Europa care a anunțat că se ÎNCHIDE TOTAL până la încetarea pandemiei: Restricțiile au fost extinse

Publicat

in

De

Şcolile, cafenelele, restaurantele şi alte spaţii publice din Albania vor rămâne închise şi restricţiile privind activitatea socială şi economică vor rămâne în vigoare până la încetarea epidemiei de coronavirus, a declarat miercuri ministrul albanez al Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Ordinul extinde efectiv măsuri intrate în vigoare de la mijlocul lunii martie şi care urmau să fie puse în aplicare până la 3 aprilie.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Ministerul Sănătăţii a anunţat 16 noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce creşte la 259 totalul cazurilor în acest mic stat balcanic cu 2,8 milioane de locuitori. Dintre aceste 259 de cazuri, 79 sunt în spital şi patru necesită asistenţă pentru respiraţie. Numărul deceselor a ajuns la 15.

”Epidemiologii noştri lucrează intens pentru a depista contactele cazurilor pozitive şi pentru a sparge lanţul de transmitere a infecţiei”, a declarat specialistul în sănătate Silva Bino.

Mai mult de jumătate dintre cazurile confirmate sunt în capitala Tirana şi vârsta medie a celor care au murit este de 50 de ani, a adăugat ea.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

”Vestea bună este că în ultimele 24 de ore, 15 pacienţi s-au recuperat, crescând la 67 numărul de persoane care s-au vindecat de COVID-19”, a precizat Bino, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Albania are legături economice strânse cu Italia, cea mai afectată ţară din lume şi unde numărul deceselor a ajuns la 12.428. Aproximativ 400.000 de albanezi trăiesc şi lucrează în Italia, notează Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministerul Sănătăţii spune cât rezistă coronavirusul: 2-3 zile pe plastic şi inox, o zi pe carton şi 4 ore pe cupru

Publicat

in

De

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, spune Ministerul Sănătăţii, anunță news.ro.

Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

”De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul.

Infomaţiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend