Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poveste de Crăciun din viitor

Publicat

in

Julius   Pe mine apropierea sărbătorilor mă face întotdeauna mai optimist.   – Când o să fiu la azilul de homleși, mă confesam deunăzi unor prietene foarte bune, în zdrențe și cu barba plină de firimituri, și o să povestesc că am fost cândva cu niște femei mișto de tot, credeți că o să mă […]… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/poveste-de-craciun-din-viitor/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Primăria Sectorului 5 a blindat unitățile de învățământ cu aparatură de control și kit-uri de igienă primară

Publicat

in

De

Primăria Sectorului 5 a trecut de mult de la faza de vorbe și a trecut la fapte. Primarul Daniel Florea alături a anunțat pe pagina sa de Facebook că au fost achiziționate peste 40 de mii de kituri sanitare de igienă primară în toate unitățile de învățământ de stat din Sectorul 5, termoscanere de ultimă generație și 2 aparate digitale ultramoderne pentru depistarea coronavirusului:

”PESTE 40.000 DE KITURI SANITARE DE IGIENĂ PRIMARĂ ÎN TOATE UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE STAT DIN SECTORUL 5, 5 TERMOSCANNERE ULTRAMODERNE SI 2 APARATE DIGITALE DE ULTIMA GENERATIE PENTRU DEPISTAREA CORONAVIRUSULUI (1 la Institutul “Marius Nasta” si 1 la Complexul Multifunctional “Sf. Andrei”-sediul din Liberty Mall).

In sedinta de Consiliu Local al Sectorului 5 de astazi, 27.02.2020, am rectificat bugetul sectorului 5 pentru a preveni si, eventual, a combate eficient posibila epidemie de CORONAVIRUS.

Precizez ca,la sedinta, s-a votat astfel:

– 15 consilieri PSD- PENTRU;

-cei 2 consilieri locali prezenti (din totalul de 5) USR-IMPOTRIVA;

-toti cei 6 consilieri locali PNL-ABSENTI.

,,Ce fac apa și săpunul nu fac 1 000 de doctori laolaltă! Decât să tratezi, mai bine să previi. Face parte din educația civică – trebuie să îi învățați pe cei mici cum să folosească grupul sanitar, să se spele corect pe mâini, cum să strănute și cum să tușească. Sălile de clasă trebuie bine ventilate și aerisite, pentru a minimiza infecția microbiană. Astfel, evităm micile focare în colectivitățiʺ, a afirmat, ieri după-amiază, domnul prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, Managerul Institutului de Boli Infecțioase ,,Prof.Dr. Matei Balșʺ la Comitetul Local pentru Situații de Urgență pe care l-am convocat și prezidat, la sediul Liceului ,,Dimitrie Bolintineanuʺ.

Sezonul rece aduce în fiecare an noi provocări în ceea ce privește măsurile pentru prevenirea apariției și răspândirii virusurilor gripale.

În cadrul acțiunilor de dezinfecție desfășurate, vom achiziționa in cel mai scurt timp și vom distribui în TOATE UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DE STAT, PESTE 40 000 DE KITURI SANITARE DE IGIENĂ PRIMARĂ de protecție pentru toți cei peste 5 000 de preșcolari și 12 000 de elevi din ciclul primar, aproximativ 8 000 elevi din învățământul gimnazial și 7 000 din cel liceal, pentru toate cele peste 2 000 de cadre didactice, precum și pentru persoanele care au acces în incintele unităților de învățământ, de asemenea, pentru pensionarii și persoanele cu risc de îmbolnăvire din Sectorul 5. Aceste pachete de igienă primară vor conține săpunuri, șervete umede și dezinfectant pentru mâini.

În conformitate cu recomandările emise de Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, am dispus APLICAREA IMEDIATĂ a măsurilor necesare prevenirii extinderii cazurilor de gripă în unitățile de învățământ din Sectorul 5, respectiv dezinfecția și furnizarea suplimentară de materiale igienico-sanitare – kituri de igienă primară și soluții dezinfectante pentru asigurarea igienei riguroase a mâinilor și a tuturor suprafețelor.

În contextul emiterii unei alerte globale de către Organizația Mondială a Sănătății privind noul coronavirus, prin programul ,,Prevenție și igienăʺ, implementat de Complexul Multifuncțional ,,Sf. Andreiʺ, în parteneriat cu Direcția de Învățământ, Tineret și Sport, am demarat măsuri de prevenție pentru a preîntâmpina posibile infecții cu coronavirus, pentru aplicarea la nivel local a setului de măsuri instituite în acest sens de către specialiștiii din cadrul Ministerului Sănătății și ai Institutului Național de Sănătate Publică pentru grădinițe, școli și licee.

Am discutat cu toți directorii unităților de învățământ de pe raza sectorului nostru și le-am asigurat sumele necesare pentru a avea în permanență la grupurile sanitare toate materialele de igienă necesare. Continuăm măsurile de prevenție și facem apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.

Nu în ultimul rând, Autogara Internațională Rahova este atent monitorizată de echipe de la Direcția Generală de Poliție Locală și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 3 ambulanțe complet echipate.

Toate aceste masuri sunt aplicate si imediat aplicabile.

SUNTEM CÂT SE POATE DE PREGĂTIȚI, ESTE FOARTE BINE SĂ PREVENIM, DAR NU EXISTĂ NICIUN MOTIV DE PANICĂ, NU EXISTĂ NICIUN CAZ, până la acest moment, de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Sectorul 5 și nici pe raza municipiului – a fost concluzia întâlnirii de ieri cu directorii, administratorii și reprezentanții asociațiilor de părinți din toate unitățile de învățământ din Sectorul 5.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mureş: Pro România va susţine orice candidat care are un proiect fezabil, indiferent de statutul politic

Publicat

in

De

Coordonatorul Pro România Mureş, Călin Buzgău, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va susţine în alegerile locale orice candidat la primărie sau Consiliul Judeţean care are un proiect de guvernare locală fezabil, indiferent de statutul său politic.

„Am anunţat deja nouă candidaţi la primării. Pe ceilalţi candidaţi îi vom anunţa până la sfârşitul lunii martie, pe baza nevoilor cetăţenilor din judeţul Mureş. (…) Cu siguranţă vom avea candidaţi peste tot. Dacă vine un supercandidat independent pe care toată lumea spune că îl susţine şi că este foarte bun, nu spun că nu-l vom susţine. Vă dau exemplul Sighişoarei: acolo am sondat şi am întrebat oamenii, lumea vrea să susţină candidatul Uniunii Independente pentru Sighişoara, cu care noi avem un protocol de colaborare de aproape un an. Noi, Pro România, vom susţine la Sighişoara, conform protocolului şi cuvântului dat, ceea ce-şi doresc cetăţenii de acolo. (…) Noi vrem să avem şi vom avea candidat Pro România şi la Târgu Mureş, şi la CJ, dar dacă vine cineva cu un superproiect şi dacă oamenii îl doresc şi ne cer să îl susţinem, îl vom susţine. Probabil îl vor susţine şi alte partide, şi dacă îl vor susţine şi alte partide, nu înseamnă că m-am aliat cu alt partid. Cred că e cazul să gândim pentru oameni şi pentru cetăţeni, nu pentru partide. Nu vreau să votăm ceva concret pentru partide, vrem să reprezentăm cetăţenii”, a afirmat Călin Buzgău, potrivit Agerpres.

Citește și: Total NEAȘTEPTAT – Medicul Streinu – Cercel anunță că bărbatul infectat cu coronavirus NU primește niciun tratament .

Politicianul a spus că Pro România doreşte astfel să aibă un proiect „pro judeţul Mureş, pro cetăţean”, iar candidaţii să iasă în faţa oamenilor cu proiecte realizabile, nu cu „basme”.

„Avem o firmă de consultanţă cu care vorbim şi candidaţii la primărie, candidaţii la consiliile locale vor ieşi cu programe de guvernare locală, bazate şi îndreptate spre nevoile cetăţeanului din judeţul Mureş. Suntem într-o perioadă de consultare cu cetăţenii, vrem să ştim ce îşi doresc. (…) Deci, nu aş vrea să ne alegem o listă de consilieri conflictuali, care să fie tot timpul împotrivă, doar pentru că cel din consiliu este ungur sau român sau are anumite interese. Am vrea să facem ceva pro judeţul Mureş. (…) Vrem să ieşim cu proiecte realizabile şi fezabile în faţa oamenilor, nu cu basme şi cu situaţii fantasmagorice”, a spus Călin Buzgău.

Acesta a precizat că Organizaţia Pro România Mureş este în creştere, reuşind să obţină la alegerile europarlamentare peste 5%, iar din acest motiv a început să fie tot mai căutată de anumite persoane pentru a le susţine candidatura.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend