spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

POMANA DE LA PSD ! Un primar va încasa 1500 EURO lunar – Pensiile aleșilor locali, adoptate prin OUG

Facebook Twitter Google+
POMANA DE LA PSD ! Un primar va încasa 1500 EURO lunar – Pensiile aleșilor locali, adoptate prin OUG

În şedinţa de săptămâna aceasta, Guvernul pregăteşte adoptarea pensiilor speciale, pentru primari şi aleşi locali, prin Ordonanţă de Urgenţă. De asemenea,  Executivul vrea să adopte Codul Administrativ, un document care conţine prevederi controversate. Una dintre ele ar legaliza, practic, transferul de proprietate pentru domenii de tipul insulelor, lacurilor, plajelor sau clădirilor, mutate în ultimii ani, ilegal, de la stat în beneficiul unor firme sau persoane, potrivit analiştilor.

Pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii Județene s-ar calcula în mod similar celor pentru parlamentari. Pentru un primar care a stat trei mandate şi are 10 mii de lei pe lună, brut, indemnizaţia ar fi aproape 6.000 de lei şi se cumulează cu orice alt venit.

Codul Administrativ a fost adoptat de Parlament acum un an. Legea a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională în integralitate, pentru că nu a respectat procedurile de adoptare. Dacă va fi adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, va intra în vigoare imediat.

Pensiile speciale pentru aleşii locali ar urma să ne coste 150 de milioane de lei din bugetul statului, susţine Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....