Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Poliţiştii din Capitală au salvat un pui de pisică blocat în compartimentul motorului unei maşini

Publicat

in

Poliţiştii locali din Capitală au salvat un pui de pisică blocat în compartimentul motorului unei maşini, după ce acesta se încurcase printre cablurile electrice ale autoturismului, potrivit Agerpres.

Un echipaj al serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a intervenit, luni seară, în zona străzii Liviu Rebreanu din sectorul 3 al Capitalei, după ce mai mulţi locuitori au reclamat că de sub capota unei maşini se aude mieunatul unei pisici, informează Poliţia Locală, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Copiii din Olt cazaţi la Mănăstirea Humorului au făcut indigestie de la exces de dulciuri

„La faţa locului, agenţii P.L.M.B. au descoperit că un pisoi – care se refugiase în compartimentul motorului – se încurcase între fişele electrice ale bobinei de inducţie şi nu se mai putea elibera. După ce au aflat cine era proprietarul autoturismului în care se furişase micul pisoi, poliţiştii locali au luat legătura cu acesta şi, împreună cu el, au reuşit să scoată animalul blocat între piesele motorului. Acum, pisoiul – care se afla într-o stare bună de sănătate – urmează să fie adoptat chiar de către proprietarul ‘maşinii-capcană'”, a precizat sursa citată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Despre ultimele două sondaje. Care sunt, de fapt, cifrele reale?

Publicat

in

De

De ce cred eu că ultimele două sondaje nu sunt reale? E foarte simplu: PNL-ul nu e la 38%. Never. Sau cel puțin nu acum! Într-adevăr, PNL-ul este foarte periculos pentru PSD și atunci când PNL-ul crește, PSD-ul scade. La fel ca și atunci când PSD-ul crește, PNL-ul scade. Oricât ar crede USR-ul că mai rupe mult de la ele două, astea-s himere. Să anunți că PNL-ul este atât de sus, fiind la guvernare și luând în calcul unele dintre stângăciile liberale din ultimul timp, să mai crezi tu că liberalii au 38%… asta e tâmpenie curată. Mark my words: PNL-ul are maximum 32%. At most!

Pe de altă parte, ei, PSD-iștii, spuneau ieri că explicația ar fi aceea că valul anti-PSD care a măturat partidul la alegerile de anul trecut s-a mai liniștit. Eu cred că nu doar s-a mai liniștit, ci mai degrabă s-a cam stins. PSD-ul invocă o reformă în structura sa internă, „să vină intelectualii de stânga” et cetera, iar statul ăsta la cutie i-a ajutat într-o oarecare măsură să mai urce puțin în sondaje. Așa, chinuit. Ce nu-i ajută pe PSD-iști să ia mai mult? Felul în care fac opoziție. Sunt într-un soi de ralanti… În afară de Claudiu Manda, Olguța Vasilescu, Gabi Firea, Robert Cazanciuc, Gabriela Zoană și Șerban Nicolae, nu prea vezi PSD-iști adevărați să facă o opoziție… adevărată! Și nu prea înțelegem de ce. Ah, mai e și Daniel Zamfir. Omu’ e bun!

content-image

Dan Barna, un român USR-ist fericit în România!

„Surpriza” (bling-bling) vine de la USR! Eu nu cred că „salvatorii României” sunt la 14%, așa cum prezenta sondajul intern PSD, ci mai degrabă la vreo 17-18%! Pe bune! Vă întrebați de ce? Păi e simplu! Odată ajuns la guvernare, PNL-ul nu s-a ridicat, ci a scăzut. Cam asta se întâmplă cu orice partid MARE ajuns la butoane – 1, pentru că partidele mari nu au cum să fidelizeze toți membrii, iar o mică parte din ei ajung să trădeze, eventually. 2, pentru că PNL-ul a stârnit o anumită rumoare în țară prin anumite măsuri: alocațiile, scandalul cu Arafat, așa-numita „privatizare” a Sănătății, gafele și răutățile Violetei Alexandru, salariile, pensiile, etc. Să fim serioși, câți cetățeni ai României cu vârsta peste 50 de ani votează PNL-ul sau USR-ul? Puțini, ăsta e electoratul PSD. Care, repet, dă semne că-și revine…

Balamalele, bată-le-ar vina!

Dacă nu se unesc, ALDE, Pro România și PMP nu mai prind legislativul. Iar cele trei mici partide-balama, aflate undeva la maximum 4% din punctul meu de vedere, trebuie să facă ceva. Like now! Tot la fel, zic eu, că unul dintre cele trei va fi cumva absorbit de un partid mare (ori PNL, ori PSD), iar celălalte două vor trebui ori să investească masiv pentru a încerca să prindă locuri în Parlament, ori să mizeze că-i ajută „pe sub mână” un partid mare, la alegeri…

content-image

Tomac, Ponta, Barna și Orban la Cotroceni.
În fața președintelui, cu toții suntem o apă ș-un pământ!

La PNL piața spune că Orban nu mai e ce trebuie. Se încălzește Rareș!

Sunt deja din ce în ce mai mulți liberali care vociferează că viața de lider politic a lui Orban se apropie de final. De ce? Gurile rele spun că Iohannis nu mai e atât de încântat de Ludovic și că Rareș Bogdan este varianta acestuia de rezervă. Sau alți liberali: un băiat deștept de la Prahova. Sau poate altul de la Bistrița. Dar bine, deocamdată mergem înainte cu Ludovic Orban. El știe să vorbească bine…

Însă actualul prim-ministru are o misiune grea: va coordona alegerile. Atât ca șef al guvernului, cât și ca președinte al PNL-ului, partid aflat la putere. El a mai coordonat campania la europarlamentare și prezidențiale, PNL obținând două succese consecutive. Cum ar fi dacă anumiți baroni locali ai PNL nu ar mai răspunde la ordinele președintelui partidului? Nasol, vă zic eu. Există deja două astfel de cazuri acum. Revenind la ultimele două alegeri, cei de stânga spun că, de fapt, ar fi fost pierderea PSD-ului, ci nu câștigul PNL-ului.

În loc de concluzie, o opinie a lui Kenneth Waltz. Are legătură cu România anului de grație 2020? „Partidele caută să supraviețuiască și se pot alia cu oricine, intră în război dacă e nevoie să se recurgă la asta, însă atunci când nimeni nu va fi capabil să domine pot apărea și alte forme de instabilitate…”

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

FMI: Epidemia de coronavirus este un risc la adresa revenirii ‘fragile’ a economiei globale

Publicat

in

De

Epidemia de coronavirus a perturbat deja creşterea economică în China, iar o răspândire în alte ţări ar putea deraia revenirea „extrem de fragilă” prognozată pentru economia globală în 2020, avertizează Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Într-o notă pentru miniştrii de finanţe din G20 şi bancherii centrali aferenţi, instituţia financiară a evidenţiat numeroasele riscuri cu care se confruntă economia globală, printre care şi epidemia de coronavirus, o posibilă reapariţie a tensiunilor comericale dintre Statele Unite şi China sau dezastrele naturale legate de evoluţiile climatice.

Şefa FMI, Kristalina Georgieva, arată că epidemia de coronavirus este un prilej nefericit pentru ca liderii lumii să-şi aducă aminte cum evenimentele neprevăzute pot afecta o revenire economică fragilă. Aceasta le cere factorilor de decizie din G20 să lucreze împreună pentru a reduce alte riscul reprezentat de alte incertitudini precum comerţul, schimbările climatice sau inegalitatea.

„Incertitudinea devine noul normal”, a scris Georgieva într-o postare pe site-ul Fondului Monetar Internaţional.

„În timp ce unele incertitudini – precum epidemiile – nu pot fi controlate, nu trebuie create noi incertitudini acolo unde acestea pot fi evitate”, potrivit şefei FMI.

Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din Grupul celor 20 de naţiuni se vor întâlni în această săptămână la Riad, Arabia Saudită, pe fondul incertitudinii cu privire la impactul coronavirusului COVID-19.

În ciuda izbucnirii epidemiei, FMI şi-a menţinut prognoza sa din ianuarie pentru o creştere de 3,3% a economiei globale în acest an, în creştere faţă de 2,9% în 2019. Totuşi ritmul de creştere a economiei globale reprezintă o revizuire descendentă de 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa din luna octombrie a anului trecut.

FMI a spus că relansarea economiei mondiale va fi modestă şi că aceasta ar putea fi deraiată de o reamplificare a tensiunilor comerciale sau o răspândire mai largă a coronavirusului, care a perturbat deja producţia în China şi implicit lanţurile de aprovizionare globale. Afectate au fost şi preţurile mărfurilor şi turismul din întreaga lume.

Oficiali chinezi au declarat recent că a doua cea mai mare economie din lume ar putea în continuare să-şi atingă ţinta de creştere economică pentru 2020, ân ciuda epidemiei.

Georgieva a declarat că FMI se aşteaptă la doar o mică reducere a creşterii produsului intern din China, cu excepţia scenariului în care epidemia se prelungeşte în vară, ceea ce ar agrava traiectoria de încetinire a economiei chineze.

Şefa Fondului Monetar Internaţional mai scrie în postarea sa pe site-ul FMI că acordul comercial în primă fază dintre Statele Unite şi China a eliminat o serie de efecte negative aşteptate iniţial să lovească economia globală şi să taie 0,2% din creşterea PIB-ului global.

Separat, comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni a declarat că aşteptata relansare a economiilor Italiei, Franţei şi Germaniei, după încetinirea din finalul lui 2019, a devenit incertă din cauza epidemiei de coronavirus.

Citat de Reuters, Gentiloni a spus pentru un post de radio italian că perspectiva pentru cele mai mari trei economii europene „nu este optimistă”, însă există „speranţă pentru o relansare”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend