Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

POLIŢIA ÎN ALERTĂ ! Argeşeni ţepuiţi de o firmă de recrutare – Fără loc de muncă dar cu banii luaţi

Publicat

in

– Acestora, în schimbul unor sume de bani, li se promit locuri de muncă bine plătite în străinătate

Zilele trecute mai mulţi argeşeni ne-au sesizat faptul că ar fi fost înşelaţi de o firmă de recrutare care le-ar fi promis ca le gaseste loc de munca in strainatate dar, dupa ce le-au luat diverse sume de bani nu au mai fost de gasit. Contactati de redactorii nostri, Politia a confirmat ca exista mai multe plangeri depuse pe numele firmei reclamate si ca in acest moment se efectueaya cercetari. Iat una dintre scrisorile primite pe adresa de emai a redactiei.
„Ma numesc George N. si  va trimit acest mesaj in speranta ca poate reusiti sa expuneti o firma din Sibiu care inseala oamenii din mai multe judeţe, inclusiv din Argeş, cu promisiuni ca vor fi dusi la munca in Elvetia sau alte tari in schimbul unui onorariu. Firma se numeste S.C. FOCUS INVEST RECRUITMENT S.R.L cu sediul in municipiul Sibiu, strada Bieltz Albert Eduard, nr. 85 B,  jud Sibiu. Telefon 0269701719. Eu insumi am fost pacalit, am sunat in luna martie 2019 la unul din numerele pe care le-am gasit in anuntul lor. Am facut o programare pentru interviu si am strabatut drumul de la Pitesti la Sibiu. La sediul lor am semnat un contract de munca si mi s-a promis ca voi fi dus in Elvetia.  Am platit suma de 640 de ron iar pe bon era trecut 300 ron pentru indosariere, 300 de ron  fotocopiere, 20 redactare documente, 20 o poza.  Mi s-a zis ca aceasta suma de bani platita este o garantie ca eu voi merge la munca. Din a doua zi nu am mai reusit sa iau legatura cu ei. Mi-au dat respins la telefon pana in ziua de azi. Am luat legatura si cu politia din Sibiu si au confirmat ca au in jur de 450 de plangeri penale. Spre surprinderea mea cautand saptamanile acestea de munca in alte tari m-am intersectat iar cu aceasi oameni pe internet. Pare ca nimeni nu ii deranjeaza si inseala sute de oameni in continuare.  Am sunat cu alt numar si am ascultat aceeasi poveste trasa la indigou. As vrea sa mentionez ca daca veti suna direct pe numarul fix nu va vor da detalii legate de bani. Doar daca veti suna pe numerele de mobil. Precizez ca au si acum anunturi de angajare postate pe multe siteuri. Va rugam sa ne ajutati !”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Klaus Iohannis: Să regândim sistemul de sănătate românesc

Publicat

in

De

„Omenirea se confruntă astăzi cu o situaţie fără precedent, în faţa căreia suntem cu toţii vulnerabili şi care ne-a forţat să ne adaptăm rapid întreaga activitate. Marcăm, aşadar, Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an prin semnarea, într-un format inedit, virtual, a unui nou Acord de Colaborare Bienală. Continuăm astfel cooperarea noastră şi reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem. Această criză sanitară şi umanitară prin care trecem ne-a dovedit tuturor, nu doar nouă, românilor, că avem nevoie de o capacitate consolidată de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă, de planuri şi protocoale de reacţie. Vă invit pe toţi cei responsabili ca, după ce vom depăşi această criză, să valorificăm conţinutul acordului semnat şi să regândim sistemul de sănătate românesc şi din perspectiva acestei nevoi”, a declarat Iohannis la această ceremonie, care a avut loc prin videoconferinţă.

Şeful statului a subliniat că, în contextul actual, autorităţile au datoria de a acorda atenţie prioritar personalului medical, inclusiv prin asigurarea echipamentului individual de protecţie.

„Dragi medici şi personal medical, vă datorăm recunoştinţă şi respect zi de zi pentru efortul consecvent depus în menţinerea sănătăţii noastre, a tuturor, şi cu atât mai mult în aceste zile, când aveţi un rol critic şi purtaţi pe umerii halatelor albe o presiune enormă”, a spus Iohannis.

El a reluat apelul la responsabilitate şi la respectarea cu stricteţe a măsurilor impuse de autorităţi.

„Respectând normele de deplasare, dragi români, de igienă şi de distanţare socială ne protejăm pe noi înşine, pe cei dragi şi ajutăm cadrele medicale să ofere asistenţă celor care au reală nevoie de îngrijire. Sacrificiile pe care le facem astăzi ne aduc mai aproape de ziua în care viaţa noastră revine la normal. Doar împreună putem trece peste această grea perioadă! Doar uniţi vom reuşi!”, a mai declarat şeful statului.

Peste 200 de ţări, a subliniat preşedintele, sunt afectate de această pandemie şi a adăugat că autorităţile din România au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni răspândirea acesteia.

„Ne confruntăm cu o urgenţă medicală globală, iar pentru limitarea răspândirii, fiecare ţară trebuie să adopte toate măsurile necesare, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri, dar este nevoie şi de cooperarea eficientă dintre state. Organizaţiile internaţionale din domeniul sănătăţii au un rol esenţial în a eficientiza această cooperare, în a oferi recomandări solide, în a disemina informaţii şi mesaje corecte, bazate pe dovezi ştiinţifice, de maximă utilitate pentru cetăţeni. În ceea ce priveşte situaţia din România, autorităţile noastre au luat la timp măsurile necesare pentru a preveni pe cât posibil răspândirea pandemiei. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcţie de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului şi în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale altor organizaţii internaţionale”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că este nevoie de acţiune comună atât la nivel regional, în cadrul organizaţiilor din care ţările fac parte, dar şi la nivel global, pentru combaterea acestei pandemii şi pentru limitarea efectelor sociale şi economice.

„Cooperarea şi solidaritatea internaţională constituie răspunsul nostru comun în faţa unei provocări de o asemenea amploare”, a afirmat preşedintele Iohannis.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, şefa biroului pentru România al OMS, Miljana Grbic.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Gabriela Firea: Trebuie să trecem la testarea extinsă

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus la Antena 3 că ar trebui să înceapă să fie testați angajaţii din serviciile de utilitate publică,chiar dacă nu au simptome și nici contacte cu pacienți pozitivi.

”Trebuie să trecem la testarea extinsă. Până acum s-a spus foarte clar că se testează persoanele care sunt în carantină, românii care vin din străinătate, persoanele din izolare care prezintă simptome şi cadrele medicale care prezintă simptome. Şi deocamdată atât. Eu cred că este foarte puţin şi trebuie să mergem deja la etapa următoare: să testăm angajaţii din serviciile de utilitate publică, din serviciile vitale. Din Poliţie, din Jandarmerie, din serviciile sociale care au grijă de cei din carantină şi izolare, de ei care lucrează în transportul public în comun, în termoficare, în iluminat public”, a zis Firea.

Vezi și

În plină epidemie de coronavirus, SPP-ul pune la bătaie 2 milioane de euro pentru achiziția de mașini

EXCLUSIV Atenție! Provincialii care lucrează și locuiesc în București nu-și vor putea petrece Sfintele Paști în sânul familiei

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend