Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Politehnica Bucureşti – programe de master în Mioveni 

Publicat

in

Facultăţile Ener­getică şi Inginerie Industrială şi Robo­tică din cadrul Uni­ver­sităţii Politehnica din Bucureşti vor a­du­ce în Mioveni, pen­tru al nouălea an con­secutiv, două spe­cializări pentru masterat: Manage­mentul Mediului şi Dezvoltare Durabilă (20 de locuri) şi Con­cepţie şi Manage­ment în Productică (20 de locuri).
Locurile sunt fără taxă, iar cursurile se vor desfăşura în Mioveni şi laboratoarele la Bucureşti.
Dosarul de admitere trebuie să conţină următoarele acte:
1) Fişa de înscriere tip(obţinută de la Comisia de admitere a facultăţii);
2) Două fotografii, realizate recent, pe hârtie fotografică, color, format 3×4 cm;
3) Diploma de bacalaureat, în original;
4) Diploma de licenţă/inginer sau echivalentă acesteia, în original (candidaţii din promoţia 2019 pot fi înscrişi şi pe baza adeverinţei de absolvire în original, cu precizarea mediei generale a anilor de studii şi a mediei de la examenul de diplomă/licenţă);
5) Foaia matricolă/suplimentul la diplomă în original, numai în cazul se prezintă diploma de licenţă/inginer;
6) Certificatul de naştere, în copie legalizată;
7) Adeverinţă medicală tip, eliberată de un cabinet medical, din care să rezulte că solicitantul este apt medical pentru specializarea la care candidează;
8) Certificatul de căsătorie, în copie legalizată (numai dacă este cazul schimbării numelui);
9) Buletin/carte de identitate, în copie;
10) Plata taxei de admitere – se plătește la secretariat, la locul înscrierii (50 lei pentru sesiunea din iulie sau 100 lei pentru sesiunea din septembrie) 11) Dosar plic
În cazurile de schimbare de nume, pe lângă numele din certificatul de naştere trebuie să fie consemnat în paranteză şi numele din buletinul/cartea de identitate.
Concursul de admitere în învăţământul universitar de masterat se organizează în două sesiuni, în iulie şi septembrie 2019, astfel:
l Sesiunea I:
Înscriere: 1 iulie – 10 iulie 2019.
Pentru Masterul Concepţie şi Management în Productică, examen de admitere (interviu) va avea loc pe 11 iulie ora 17.00, sala C B109, Politehnica Bucureşti.
Program înscrieri (Sala CB 017):
Luni, miercuri şi vineri / 9.00 – 16.00.
Marţi şi joi / 12.00 – 18.00.
Sâmbătă şi duminică / 10.00 – 14.00.
l Sesiunea a II-a:
Înscriere :22 iulie – 11 septembrie 2019.
Examen de admitere 12-13 septembrie.

ACTUAL

Percheziții în Argeș la bărbați bănuiți de criminalitate informatică

Publicat

in

De

Miercuri, 13 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, au efectuat 4 percheziții domiciliare în Pitești și Mărăcineni într-un dosar de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Potrivit cercetărilor, în cursul anuli 2017, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 28 și 34 de ani, ar fi obținut câștiguri ilicite, prin introducerea de date informatice, necorespunzătoare adevărului, pe site-urile unor instituții financiare nebancare. Prejudiciul se ridică la suma de aproximativ 35.000 de lei.

Oamenii legii au ridicat 6 sisteme de calcul, 13 unități de stocare de date, mai multe telefoane mobile, suma de 500 de euro și înscrisuri cu valoare probatorie.

Doi oameni au ajuns la audieri, la sediul B.C.C.O. Pitești. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citeste mai mult

ACTUAL

E oficial! Se vor tăia alocațiile copiilor- De când se va întâmpla asta

Publicat

in

De

Alocațiie copiilor vor fi tăiate începând cu data de 1 ianuarie 2020, lucru prevăzut într-un proiect de lege prezentat recent.

Părinți aveți grijă de copii! Se pare că statul a decis micșorarea alocației pentru familiile ale căror copii intră în categoriile următoare.

Alocațiilor copiilor vor fi tăiate din ianuarie 2020. 

  • Elevii vor avea alocații tăiate, dacă nu respectă o regulă. Practic, de la data de 1 ianuarie 2020, alocațiile se taie dacă elevii au prea multe absențe nemotivate.
  • Alocațiile copiilor vor fi cu 20% mai mici sau chiar suspendate integral dacă elevul are prea multe absențe nemotivate.
  • Această modificare face parte dintr-un nou proiect de lege prin care se propun majorări anuale ale banilor destinați elevilor.

Alocațiile copiilor au fost deja tăiate în județul Vaslui, acolo unde regula a început să fie aplicată încă din luna august. Mai bine de 400 de familii au fost afectate.

Vezi și:Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Un fost colonel SRI anunță că s-a dat semnalul împotriva lui Dan Barna: ‘Te vor rezolva rapid. Îți iau ăștia partidul și capul’

EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend