spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Planurile primarului pentru anul 2015, Investiţii majore pentru confortul argeşenilor

Facebook Twitter Google+
Planurile primarului pentru anul 2015, Investiţii majore pentru confortul argeşenilor

Primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, a dezvăluit vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva din planurile pe care le are pentru anul 2015, în calitatea sa de şef al administraţiei locale.

Edilul a anunţat că în această perioadă funcţionarii primăriei se ocupă la schiţarea bugetului local pentru anul viitor, iar câteva investiţii de mare interes vor fi făcute pentru ca, în cele două mandate ale sale în funcţia de primar, Nicolae Diaconu să poată spune că a acoperit, cu lucrări de maximă necesitate, întreg municipiul.

Se refac trotuarele de pe Bulevard

Una dintre probleme cu care se confruntă argeşenii şi turiştii deopotrivă este stadiul deplorabil în care se află trotuarele de pe principalul bulevard al municipiului, Bulevardul Basarabilor. Acestea au fost amenajate cu pavele pe vremea primarului Gheorghe Nicuţ însă pe porţiuni de zeci de metri sunt atât de degradate, încât abia se poate merge. Nicolae Diaconu speră însă ca anul viitor aceasta să fie una din problemele majore care va fi rezolvată.

Biobaza se dublează pentru eficientizarea activităţii de ecarisaj

Un alt proiect care cu siguranţă va mulţumi pe mulţi dintre locuitorii oraşului este acela privind dublarea locurilor de la biobaza municipiului. „Încercăm să mărim biobaza, chiar să o dublăm pentru ca în acest fel să putem strânge mai mulţi câini de pe străzi, să avem unde îi caza până vor fi adoptaţi sau eutanasiaţi. Din punctul meu de vedere problema câinilor este cea mai mare problemă cu care se confruntă municipiul Curtea de Argeş”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.

Centrul vechi şi zona Bisericii Domneşti reamenajate

O dată cu asfaltarea străzilor Sân Nicoară şi Plopiş, care vor avea loc în primăvara anului viitor, se va face extindere către centrul vechi al oraşului, până la Colegiul Naţional Vlaicu Vodă. De asemenea, platforma betonată de lângă parcul Sân Nicoară, treptele către aceasta şi fântâna arteziană din zonă vor fi toate renovate şi reamenajate astfel încât întreaga zonă să se transforme într-una de promenadă.

Centrul SPA menit să ţină turiştii în Curtea de Argeş

O altă investiţie majoră pe care autorităţile locale speră că o vor demara anul viitor este cea a amenajării unui centru SPA, cu bazin de înnot, un fel de Aqua Parc, care ar urma să se ridice pe locul fostului ştrand din municipiu. „Cu un astfel de Aqua Parc poate reuşim să ţinem turiştii măcar câte două, trei zile în Curtea de Argeş. Să aibă unde îşi petrece timpul după ce vizitează monumentele istorice”, este de părere primarul Diaconu. Acesta a povestit de planul său şi delegaţiei din Turcia care zilele trecute a venit la Consiliul Judeţean Argeş, aşa că nu este exclus ca, cine ştie, pentru ştrandul din Curtea de Argeş să existe chiar un investitor turc.

Fiecare uliţă va avea asfalt

Tot anul viitor ar urma să se asfalteze toate uliţele şi aleile de pe străzile municipiului, care nu au fost cuprinse în programul „marii asfaltări”. De asemenea vor continua investiţiile în şcoli şi instituţiile publice, în funcţie de priorităţi. Continuitate vor avea şi proiectele europene aflate în desfăşurare, având în vedere că multe dintre ele au ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....