Conecteaza-te cu noi

UTILE

Placari cu sticla colorata pentru o locuinta de poveste

Publicat

in

Specialistii care se ocupa cu amenajari interioare si design interior le recomanda celor care doresc sa faca modificari in locuinta lor placarile cu sticla colorata. Aceasta optiune este ideala atat in spatii rezidentiale, cat si comerciale. Placarea cu sticla colorata ofera utilizatorilor mai multe avantaje, de la faptul ca aceasta se curata mult mai usor ca si peretii normali, versatilitatea si siguranta in utilizare, pana la avantajul ca nu se pateaza. Online sunt disponibile modele diverse de sticla colorata printata din care cei interesati pot alege cu ce sa isi amenajeze locuinta.

Sticla colorata – o varianta ideala la faianta

Alegerea sticlei colorate in locul faiantei in bucatarie este influentata de costuri, dar si de design. Exista o oferta si o cerere la fel de mare pentru faianta, preturile fiind mai mici pentru aceasta comparativ cu placarile de sticla. Cumparatorii trebuie sa tina cont de faptul ca investitia in placari din sticla colorata depinde de dimensiunea acesteia, de felul sticlei, dar si de elementele de personalizare. Un alt avantaj al sticlei colorate este usurinta in curatare si de intretinere.

Costul faiantei reprezinta de cele mai multe ori un avantaj pentru potentialii clienti, insa sunt si mici dezavantaje ale acestui stil de amenajare. In primul rand, uleiul si reziduurile se acumuleaza in rosturi care devin inestetice in timp.

Din punct de vedere estetic, sticla colorata poate fi personalizata cu orice imagine de rezolutie inalta, asigurand protectie culorii la caldura, ulei sau reziduuri si faptul ca aceasta va ramane asa cum a fost cumparata un timp mai indelungat. Placarea cu sticla colorata este unitara, astfel incat utilizatorii nu trebuie sa mai aiba grija rosturilor, iar adezivul special folosit pentru aplicarea sticlei este mult mai rezistent la mucegai decat chiturile pentru rosturile faiantei. Placarea cu sticla colorata si imprimata ofera bailor si bucatariilor o eleganta unica, iar creativitatea ramane singura limita.

Placari cu sticla colorata pentru spatii comerciale

Nu numai spatiile rezidentiale se placheaza cu sticla colorata personalizata, ci si spatiile comerciale. Sticla nu este folosita doar pentru fatade impresionante sau pentru compartimentari foarte practice, ci si pentru a placa peretii. Sticla este folosita mai ales in zonele comune de trafic, insa nu exista limite in acest sens. Practic, fiecare perete poate fi placat cu sticla, indiferent ca este vorba de spatii de birouri, de mall-uri sau hoteluri, de restaurante si bucatarii, de cabinete medicale, iar lista poate continua. Sticla colorata creeaza o atmosfera sofisticata cu un impact pozitiv si de lunga durata.

Placarile cu sticla emailata ceramica sunt recomandate atat in zonele publice cu trafic crescut, cat si pentru fatadele ventilate de exterior. Placarea cu sticla se poate realiza dintr-o singura bucata, genereaza spatii mari, elegante si foarte curate, elimina rosturile ca si in cazul placarii cu faianta sau cu piatra naturala si aduce beneficii din punct de vedere al curateniei si mentenantei. Sticla securizata termic este de pana la cinci ori mai rezistenta decat o sticla obisnuita, fiind capabila sa reziste la restrangeri mecanice si devenind o solutie la indemana oricui pentru placarea in holurile spatiilor de birouri.

Comenteaza cu profilul de FB

Reteta Saptamanii

Ce poti gati cand vrei ceva traditional?

Publicat

in

In timp ce Romania este bine cunoscuta la nivel international pentru Dracula, Transilvania si Nadia Comaneci, bucataria ei mai putin cunoscuta este ceva demn de explorat. Retetele traditionale romanesti reunesc un amestec de ingrediente si sunt puternic influentate de bucataria balcanica, turca, sarba, germana si maghiara. Datorita acestei experiente imbogatite, mancarea romaneasca este variata si foarte savuroasa. Pe langa clasicele sarmale cu pui sunt si alte preparate demne de incercat

Sarmale cu pui

Sunt preparate traditionale utilizate cu precadere de Craciun si Revelion. Se prepara din carne tocata (de obicei carne de porc sau pasare), amestecata cu condimente, orez si ceapa, apoi rulata in frunze acre de varza si fiarta ore intregi intr-un sos special format din suc de varza, suc de rosii , si alte ingrediente secrete. Cei care vor ceva mai light sau sunt la dieta vor alege sarmale cu pui.

In unele regiuni romanesti se folosesc frunze de vita de vie in loc de varza. Pentru post sau pentru o alegere vegana, carnea tocata poate fi inlocuita cu mult succes cu un amestec de nuci macinate, morcovi razuiti si ciuperci tocate.

Mamaliga

De obicei, mamaliga merge cu o farfurie de sarmale sau servita simplu cu smantana si branza. Mamaliga se prepara din faina de porumb fiarta in apa cu un varf de sare si cateva picaturi de ulei de floarea soarelui. Este foarte sanatoasa si, de asemenea, se combina bine cu ciulamaua si tocanitele. Ciobanilor le place sa o amestece cu branza de oaie sarata si sa faca acea specialitate savuroasa numita „bulz”.

Mici

Micii sunt cu adevarat deliciosi si foarte populari la gratare, street food, weekend-uri in natura si petreceri in aer liber. Sunt alimente care pot fi mirosite de la kilometri distanta si sunt usor de facut.

Ciorba de burta

In timp ce numele poate sa nu para prea atragator, este o adevarata delicatesa si este cunoscuta chiar si de straini. Considerata ultimul remediu de mahmureala, ciorba de burta este facuta din burta de vita, legume si oase, aromata cu mult usturoi si cu otet. Ardeii iuti sunt perfecti in aceasta combinatie, dar sunt si persoane care opteaza pentru gogosari murati.

Pomana Porcului

Acest fel de mancare provine dintr-o veche traditie rurala. Traditia are loc in aerul rece al lunii decembrie, cand porcii sunt jertfiti pentru cina de Craciun. Carnea proaspat taiata de la un porc recent sacrificat este prajita in grasimea proprie intr-o tigaie adanca. Aceasta mancare savuroasa se combina bine cu muraturi autentice.

Jumari

In urma taierii porcului, prin prajirea bucatilor de slanina si grasimii de porc, rezulta jumarile. Acestea se servesc calde si intotdeauna insotite de ceapa cruda si un paharel de tuica traditionala de prune, ca digestiv. Oricat de delicioasa ar fi, se recomanda consumarea jumarilor cu moderatie.

Acestea sunt cele mai importante mancaruri traditionale pentru sarbatorile de iarna, iar pentru alte sezoane se poate opta pentru alte variante mai light, asa cum sunt tocanitele cu pui, supa de pui perfecta in raceli si salatele aperitiv interesante care decoreaza mesele de sarbatoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

UTILE

Care sunt cele mai interesante obiecte pentru patiserie de la ContiGrup.ro?

Publicat

in

Pasionatii de patiserie merita sa aiba intotdeauna la dispozitie cele mai bune dispozitive de la ContiGrup.ro, astfel incat preparatele pe care le realizeaza sa fie gustoase si delicioase. Procesul de realizare a produselor de patiserie este unul care necesita nu doar atentie, ci si gramaje perfecte, intrucat numai astfel se poate ajunge la texturile ideale si savoarea dorita.

In randurile ce urmeaza sunt prezentate cateva dintre obiectele care nu trebuie sa le lipseasca niciodata patiserilor care se respecta si care inteleg cat de importanta este munca lor, dar si cum trebuie sa o eficientizeze!

Dospitoare

Dospitoarele sunt dispozitivele din bucatarie care ajuta la pregatirea produselor de patiserie intr-un mod eficient. Aceste aparate sunt prevazute cu numeroase spatii in care pot fi puse tavile si sunt realizate din materiale de calitate, menite sa reziste unei utilizari indelungate. Patiserii trebuie neaparat sa aiba astfel de dispozitive, intrucat numai asa vor fi mereu pregatiti pentru a scoate la vanzare produse delicioase!

Mixere planetare de la ContiGrup.ro

Intr-un secol in care automatizarea este unul dintre cuvintele care caracterizeaza numeroase domenii, nici bucataria nu a fost evitata. De exemplu, nimeni nu mai trebuie sa se ocupe de mixat manual, pentru ca exista mixerele planetare de calitate de la ContiGrup.ro, datorita carora cremele pentru prajituri, frisca si coca pentru diferite tipuri de delicii pot fi gata in doar cateva minute. Este suficient ca patiserii sa adauge in bolul special ingredientele pe care le doresc amestescate, iar apoi sa aleaga perioada de timp in care dispozitivele sa functioneze.

Malaxoare

Malaxoarele se numara si ele printre dispozitivele care trebuie sa existe in bucatariile profesionale, in care patiserii se ocupa de realizarea celor mai gustoase preparate. Este vorba despre aparate eficiente, care pot fi manuite foarte usor si care ajuta la realizarea aluatului pentru prajturi si multe alte elemente de patiserie, incepand de la conurile pentru tarte si pana la croissantele delicioase pentru micul dejun!

Cuptoare

Bineinteles, cuptoarele sunt indispensabile patiserilor care trebuie sa isi coaca bunatatile cat mai usor. Recomandat este ca specialistii in domeniu sa aleaga modele prevazute cu numeroase tipuri de programe, care sa fie luminate in interior, pentru ca prajiturile sa fie tinute sub o atenta supraveghere si care sa aiba un display automat, datorita caruia timpii sa fie in permanenta studiati. Cuptoarele pot fi independente sau incorporabile, in functie de tipul de spatiu in care urmeaza sa fie folosite.

Aparate pentru ciocolata

Nu in ultimul rand, patiserii au nevoie si de aparate pentru ciocolata. Cui nu ii place acest dulce minunat? Cu ajutorul dispozitivelor moderne, specialistii se pot ocupa de realizarea celor mai gustoase preparate, indiferent daca folosesc ciocolata alba, neagra, amara sau cu fructe. Important este ca patiserii sa fie atenti la gramaje si la perioada in care folosesc aparatele pentru ciocolata.

Pe langa toate cele mentionate mai sus, ContiGrup.ro ofera celor interesati si vitrine orizontale, aparate pentru caramelizat, dispensere sau masini pentru turnat foietajul. Practic, toate acestea sunt indispensabile pentru patiserii care se respecta!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend