Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Peste 80% din satele din Bistriţa-Năsăud nu au asigurate echipamente de alertare publică

Publicat

in

Peste 80% din satele din judeţul Bistriţa-Năsăud nu au asigurate echipamente de alertare publică, sirenele de la nivelul comunelor fiind montate, în principal, pe sediile primăriilor, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Constantin Florea.

Alarmarea la nivelul judeţului se execută cu sirene electrice sau electronice şi cu ajutorul clopotelor de la biserici, acestea din urmă fiind acţionate de către personalul din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă în satele care nu se află în zonele de audibilitate ale sirenelor, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: BREAKING – Vasile Florin Cîţu, desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Klaus Iohannis.

La nivelul judeţului, există 102 sirene, dintre care 86 sunt funcţionale şi 16 nefuncţionale, responsabilitatea menţinerii lor în stare de operare revenind autorităţilor publice locale.

Din totalul de 235 de sate, 191 sunt neasigurate cu echipamente de alarmare (peste 80%). Anul trecut, comuna Sânmihaiu de Câmpie a achiziţionat o sirenă electronică, pentru a îmbunătăţi capacitatea de alertare a populaţiei.

Citește și:  ALERTĂ METEO – Cod galben de vânt în 29 de judeţe

Ca urmare a exerciţiilor de alarmare publică, efectuate în fiecare primă zi de miercuri din lună, s-a stabilit că nivelul de audibilitate la nivelul municipiului Bistriţa este de 71%, la nivelul oraşelor (Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi) este de 77,5%, în timp ce la nivelul comunelor este de 44,22%.

În anul 2019, s-au desfăşurat 11 activităţi de alarmare publică, iar pentru acest an numărul planificat a fost mărit la 20.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Jack Grealish a fost sancţionat de Aston Villa, după ce nu a respectat măsurile de izolare

Publicat

in

De

​Gruparea Aston Villa a anunţat că-l va amenda pe căpitanul Jack Grealish, care nu a respectat măsurilede izolare impuse de Guvernul britanic, potrivit News.ro.

„Gruparea Aston Villa este profund dezamăgită că unul dintre jucătorii noştri a ignorat directivele Guvernului de a rămâne acasă în timpul crizei de coronavirus”, a anunţat Aston Villa, care nu a precizat valoarea amenzii.

„Căpitanul Jack Grealish a recunoscut că decizia lui de a pleca de acasă a fost greşită şi total inutilă”, a notat clubul.

Grealish a fost prezent duminică, la locul unui accident rutier, în cartierul Dickens Heath din Birmingham.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS vine cu vești bune: ‘Epidemia ar trebui să se stabilizeze în curând în Italia’

Publicat

in

De

Izolarea în casă şi alte măsuri stricte care sunt în vigoare în Italia de două săptămâni ar trebui să conducă în curând la o stabilizare a epidemiei de coronavirus, dar este nevoie în continuare de precauţie, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

„Sperăm într-adevăr că Italia şi Spania sunt aproape (de o stabilizare a situaţiei – n.r.), dar virusul nu va dispărea de la sine. Va trebui îndepărtat prin eforturi de sănătate publică”, a spus într-o conferinţă de presă la Geneva doctorul Mike Ryan, expertul OMS pentru situaţii de urgenţă.

Citește și: Decizie fără precedent luată de Auchan în plină epidemie de coronavirus

În privinţa Italiei, „ar trebui să începem să observăm o stabilizare”, a precizat el. „Cazurile pe care le vedem astăzi reflectă expunerea din urmă cu două săptămâni”, a adăugat reprezentantul OMS.

Numărul deceselor de COVID-19 în Italia a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungând la un total de 11.591, a comunicat luni Agenţia de Protecţie Civilă, un bilanţ pe o zi care inversează tendinţa de declin din ultimele două zile.

În schimb, numărul cazurilor noi de infectare s-a majorat cu doar 4.050, cea mai scăzută creştere în 24 de ore începând din 17 martie. Bilanţul total a ajuns astfel de la 97.689, la 101.739.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend