spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Peste 100 de elevi prinsi in baruri in timpul orelor de curs

Facebook Twitter Google+
Peste 100 de elevi prinsi in baruri in timpul orelor de curs

 

În perioada de 19 – 30 ianuarie a.c. poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi totodată au efectuat verificări la agenţii economici cu sediul în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

 

Poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Cu această ocazie au fost controlate 108 puncte de lucru şi au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.620 lei.

 

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat peste 100 de elevi care absentau nejustificat de la orele de curs.

 

Concomitent poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Argeş au desfăşurat 8 activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

 

Poliţiştii au desfăşurat sesiuni de informare în Municipiul Piteşti şi în localităţile Mărăcineni, Mihăeşti şi Mozăceni pentru elevii din clasele I – XII pe diferite teme de interes, adaptate vârstei acestora.

Astfel, peste 800 de elevi au vizionat prezentări powerpoint şi filme preventive pe următoarele teme: delincvenţa juvenilă – răspunderea penală a minorului, siguranţa rutieră, prevenirea absenteismului şi a abandonului şcolar, siguranţa în mediul on-line, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane.

 

La activităţi au participat reprezentanţi ai C.P.E.C.A. Argeş şi un specialist psiholog din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş, care au organizat jocuri de rol pe tema încrederii în sine şi în ceilalţi şi gestionarea conflictelor, reuşindu-se evidenţierea adoptării unui comportament antiinfracţional şi antivictimal.

 

Poliţiştii argeşeni vor acţiona în continuare pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....