Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Peste 100 de elevi prinsi in baruri in timpul orelor de curs

Publicat

in

 

În perioada de 19 – 30 ianuarie a.c. poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar şi totodată au efectuat verificări la agenţii economici cu sediul în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

 

Poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.

 

Astfel, poliţiştii au efectuat controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor.

Cu această ocazie au fost controlate 108 puncte de lucru şi au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.620 lei.

 

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au identificat peste 100 de elevi care absentau nejustificat de la orele de curs.

 

Concomitent poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Argeş au desfăşurat 8 activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

 

Poliţiştii au desfăşurat sesiuni de informare în Municipiul Piteşti şi în localităţile Mărăcineni, Mihăeşti şi Mozăceni pentru elevii din clasele I – XII pe diferite teme de interes, adaptate vârstei acestora.

Astfel, peste 800 de elevi au vizionat prezentări powerpoint şi filme preventive pe următoarele teme: delincvenţa juvenilă – răspunderea penală a minorului, siguranţa rutieră, prevenirea absenteismului şi a abandonului şcolar, siguranţa în mediul on-line, prevenirea consumului de droguri şi a traficului de persoane.

 

La activităţi au participat reprezentanţi ai C.P.E.C.A. Argeş şi un specialist psiholog din cadrul D.G.A.S.P.C. Argeş, care au organizat jocuri de rol pe tema încrederii în sine şi în ceilalţi şi gestionarea conflictelor, reuşindu-se evidenţierea adoptării unui comportament antiinfracţional şi antivictimal.

 

Poliţiştii argeşeni vor acţiona în continuare pe raza judeţului în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Informații utile! Când și cum îi va afecta, sistemul de imigraţie ce va fi aplicat în UK ,pe cei care doresc să se stabilească în Regat?

Publicat

in

De

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a informat că sistemul de imigraţie pe bază de puncte a fost gândit de mult timp de Guvernul britanic, iar datele din documentul politic publicat la 19 februarie sunt trasate în linii mari.

Sistemul de imigraţie pe bază de puncte, ce va fi aplicat în UK, nu îi afectează pe românii şi restul cetăţenilor UE care care s-au înregistrat pentru statut special, de rezident sau pre-rezident, ci pe cei care doresc să se stabilească în Regat, anul viitor, când expiră perioada de tranziţie post-Brexit, a declarat, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble.

Potrivit unui document ce prezintă planurile guvernului de la Londra, cetăţenii UE cu o calificare în meserie se pot înscrie pentru a se stabili în Marea Britanie, de la 1 ianuarie 2021, dacă vor cumula minim 70 de puncte, acordate pentru criterii precum calificarea în muncă, educaţie, dacă au deja un angajator în Regat şi dacă au un venit minim garantat.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Avantajul de dobândă transmis de Cîțu se anulează? Ce spune opoziția

Publicat

in

De

Într-o postare recentă a PSD, Florin Câțu este ‘linșat’. Avantajul de dobândă al recentului împrumut ar fi de fapt o iluzie.

Reprezentanții PSD, au scris într-o postare pe Facebook că:

„Astăzi cursul leu-euro a atins un nou record istoric. La acest curs, se anulează în totalitate avantajul de dobândă cu care se lăuda Florin Cîțu. Și nu doar că se anulează, dar ne face și #datori!”

Reamintim că de curând, în ședința de Guvern, Cîțu  a spus:

Astăzi România s-a împrumutat cu dobânzi negative. Ce-nseamnă dobânzi negative? Dacă ne împrumutăm cu 1 leu, dăm înapoi 90 de bani”,

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend