Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Persoanele fără adăpost din Vrancea, izolate pentru 15 zile în adăposturi ale Crucii Roșii

Publicat

in

Persoanele fără adăpost din judeţ vor fi izolate pentru o perioadă de minimum 15 zile în centre ale Crucii Roşii Vrancea şi vor primi sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei citat de Agerpres.

„Despre Coronavirus şi cât e de periculos, persoanele fără adăpost din baza de date a Filialei de Cruce Roşie Vrancea au aflat de la personalul angajat al organizaţiei, în cadrul şedinţelor de consiliere socială, individuală şi de grup, însă, continuând să îşi petreacă viaţa în stradă, este imposibil să respecte măsurile de protecţie, cum ar fi cele privind igiena. Pentru că este aproape imposibil ca oamenii străzii să respecte recomandările privind COVID-19, Crucea Roşie Vrancea a întreprins următoarele măsuri: izolarea persoanelor fără adăpost în Centru Adăpost de Noapte Bahne, pe o perioada de minimum 15 zile, izolarea persoanelor fără adăpost în două locuinţe modulare de tip container ale Filialei de Cruce Roşie Vrancea, cu o capacitate de opt locuri, asigurarea serviciilor de găzduire, consiliere psiho-socială, îngrijire, hrană, igienă (dezinfecţie, deparazitare), medicamente, îmbrăcăminte, încălţăminte, evaluare, intervenţie, monitorizare – corelarea persoanelor izolate cu servicii şi resurse, în funcţie de nevoi”, se arată într-un comunicat al Crucii Roşii filiala Vrancea. Potrivit organizaţiei, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate în contextul epidemiei de coronavirus, deoarece aceste persoane, odată infectate, pot transmite virusul mai departe în comunitate. „Crucea Roşie Vrancea consideră că în contextul actualei crize, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate. Medicii avertizează că odată infectaţi, aceştia pot împrăştia mai departe virusul în comunitate. În cazul în care începe să se transmită acest nou virus în rândul claselor sociale de jos, există o foarte mare probabilitate să nu se poată controla deloc răspândirea acestuia, pentru că sunt oameni care, în general, nu au mijloace de informare, nu au eficacitatea necesară de a se informa de la instituţii şi sunt deseori mai predispuşi la boli”, sunt de părere reprezentanţii Crucii Roşii Vrancea.

Crucea Roşie Vrancea gestionează în prezent Adăpostul de Noapte Bahne din municipiul Focşani, care are o capacitate de circa 20 de locuri. Un alt adăpost de noapte din Focşani şi-a închis porţile în această vară, după ce

Primăria Focşani a reziliat contractul cu Societatea de Cruce Roşie Filiala Vrancea, din motive financiare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO – Gabriela Firea împarte alimente pentru bătrânii din București

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, alături de cei de la Centrul de Seniori au împărțit alimente bătrânilor din București. Pachetele conțin alimentele de bază și sunt dezinfectate înaintea distribuției.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

”În București, nimeni nu este lăsat singur: Primăria Capitalei asigură pachete de bază pentru sute de persoane vârstnice care au nevoie de sprijin: cei cu pensii mici, singuri/ fără aparținători, cu probleme grave de sănătate sau diferite forme de handicap

Am participat, alături de colegii de la Centrul de Seniori al Municipiului București la demararea acțiunii de distribuire a pachetelor care conțin alimente de bază precum orez, făină, mălai, paste, cartofi, conserve, dar și produse pentru protecție, atât de necesare în această perioadă: dezinfectanți, măști, mănuși. Beneficiarii pachetelor pot fi siguri de igiena acestora, toate cutiile sunt dezinfectate.

Pachetele, alcătuite după modelul internațional, aplicat și de Crucea Roșie în perioadele dificile, au fost achizitionate din bugetul CSMB și din donații de la diferite companii sau ONG-uri.

Centrul pentru Seniori ține legătura cu mii de vârstnici, pentru a vedea care sunt nevoile lor și poate fi contactat la următoarele numere de telefon:
0785.199.197 
0784.153.108 
0762.337.436
0786.251.696 
0785.211.439 
0761.336.399”, scrie Gabriela Firea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Timiș – Peste 80.000 de măşti chirurgicale vor fi distribuite medicilor de familie şi centrelor de îngrijire a vârstnicilor

Publicat

in

De

Peste 80.000 de măşti vor ajunge, joi, în judeţul Timiş, urmând să fie distribuite medicilor de familie şi centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice.

„Pentru judeţul Timiş vor fi distribuite 41.600 de măşti chirugicale la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi 40.950 de măşti chirurgicale ajung la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Timiş. Măştile chirurgicale vin în sprijinul protejării activităţii medicilor de familie şi a personalului din centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice şi pentru bolnavii cronici”, arată un comunicat trimis, joi, AGERPRES, de Prefectura Timiş.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare de protecţie a personalului din asistenţa medicală primară, din asistenţa socială pentru persoane vârstnice, precum şi din instituţiile şi structurile al căror personal vine în contact cu persoane care prezintă risc major de a fi infectate cu virusul SARS-COV-2, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă trimite în ţară un număr de 4.150.000 măşti chirurgicale cu trei pliuri. Măştile au fost primite de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă ca donaţie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend