Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Percheziții, urmate de arestări

Publicat

in

Polițiștii din cadrul B.C.C.O. Pitești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au reținut trei bărbați cu vârste cuprinseîntre 25 și 51 de ani, bănuiți de infracțiuni de fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.În urma cercetărilor efectuate, poițiștii au stabilit că din anul 2018 și până în prezent, cei trei suspecți ar fi fraudat 12 persoane vătămate, reprezentante ale unor societăți comerciale din România, care au ca activitate exploatarea materialului lemnos, producându-le acestora un prejudiciu  în valoare de 66 000 lei. Cei trei suspecți au fost  reținuți pe bază de ordonanță  pentru 24 de ore, urmând  să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria  Costești cu propunere de luare a unei măsuri preventive. La această acțiune au participat polițiști din Târgu Mureș, Buzău, Alba Iulia, Ploiești și Dâmbovița.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Spitalul Județean, dotat cu cel mai modern și performant Computer Tomograf din județul Argeș

Publicat

in

De

Spitalul Județean de Urgență Pitești va avea un nou Computer Tomograf, asta după ce, în iunie 2018, unitatea sanitară a fost dotată cu aparat de Rezonanță Magnetică (RMN). Astăzi, 15 noiembrie 2019, a fost livrat noul echipament CT, un aparat de care era mare nevoie, deoarece spitalul avea un singur Computer Tomograf, ce trebuia să facă față celor aproximativ 900 de solicitări de investigații CT pe lună. Computerul Tomograf a fost achiziționat cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Este vorba despre finanțare prin rambursarea unor sume în cadrul unui proiect pe fonduri europene privind achiziția de aparatură medicală în spitalele din județul Argeș.

„Sunt deosebit de încântată pentru ce s-a realizat în spital în ultimii trei ani. Sunt din anul 1998 în secția de Anestezie și Terapie Intensivă și știu cum au evoluat lucrurile. Computerul Tomograf va fi deosebit de util pentru că, fiind un singur aparat în acest spital de urgență, unde cazuistica este extrem de variată, numărul de cazuri care au nevoie de tomograf este din ce în ce mai mare și de multe ori suntem nevoiți să temporizăm această investigație. Este un lucru extraordinar de bun să avem un al doilea Computer Tomograf în spital.” – dr. Luminița Galbenu, medic șef secție ATI.

„Acest aparat este un câștig pentru noi ca specialiști, pentru pacienți și pentru spital, pentru că putem avea niște servicii în plus și de foarte mare calitate. Aparatul are foarte multe softuri, care permit diagnostice pe patologie vasculară, cardiacă, în afară de patologia standard pe care noi deja o investigăm. Prelucrarea și procesarea datelor sunt de înaltă performanță, iar pacienții, mai ales că suntem incluși în programul de tromboliză, vor putea beneficia de un diagnostic de foarte mare acuratețe”. – dr. Daniela Fianu, șef Laborator Radiologie și Imagistică Medicală.

„Este cel mai modern și performant CT din județul Argeș. Noul Computer Tomograf este foarte util și extrem de necesar pentru că celălalt aparat deservește și Unității de Primiri Urgențe și sunt sute de investigații CT pe lună. Aparatul deja existent a cedat de multe ori, îl tot reparăm, iar costurile privind mentenanța și piesele de schimb sunt foarte ridicate.” – Adriana Molfea, manager Spitalul Județean de Urgență Pitești.

„Este un alt mare pas pe care Spitalul Județean de Urgență Pitești il face privind modernizarea și dotarea cu aparatură medicală de mare necesitate pentru pacienți. Sunt foarte mulțumit pentru că, împreună cu echipa medicală a Spitalului Județean, am reușit să avem un al doilea Computer Tomograf. Acest lucru va duce la scurtarea timpului privind efectuarea investigației și stabilirea diagnosticului. Astfel, având două aparate Computer Tomograf, unul va funcționa în regim de urgență, iar celălalt va fi destinat pacienților internați și celor care vin din ambulatoriile de specialitate cu recomandarea medicului. Avem în plan achiziționarea unui al treilea Computer Tomograf la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Așteptăm ca Unitatea de Primiri Urgențe, într-un timp foarte scurt, să fie dotată cu încă un CT pe fonduri europene. ” – Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.

În perioada următoare, sunt programate instalarea echipamentului CT în spațiul special amenajat și instruirea personalului pentru folosirea acestui aparat ultramodern. După încheierea procedurilor, noul Computer Tomograf va fi pus în funcțiune, începând cu luna ianuarie 2020.

Citeste mai mult

ACTUAL

VEȘTI BUNE ! A sosit un nou lot de vaccin antigripal în Argeș

Publicat

in

De

Direcția de Sănătate Publică Argeș informează, printr-un comunicat de presă, că a fost adusă o nouă tranșă de 13.790 doze vaccin antigripal. Dozele vor fi distribuite către medicii de familie pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc, și anume:  persoanele peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, copii și bătrâni instituționalizați, personalul medical și femeile însărcinate.

Până în prezent, Ministerul Sănătății a repartizat în județul Argeș un total de de 45.940 doze pentru campania de vaccinare antigripala. Reamintim că în sezonul trecut, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 144 de cazuri de gripă și 5 decese în rândul persoanelor nevaccinate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend