Conecteaza-te cu noi

Campulung

Pentru prima dată, statuia „Căderea lui Icar” este îmbrăcată în cupolă luminoasă

Publicat

in

Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea creştină a Naşterii Domnului, iar zona din faţa celei mai importante instituţii câmpulungene, primăria municipiului, a prins viaţă, fiind gata împodobită cu mii de luminiţe pentru a-l întâmpina pe Moş Crăciun.
Seară de seară, zeci de câmpulungeni sunt atraşi de zona centrală pentru a-şi face şedinţe foto lângă un gigant om de zăpadă sau lângă moşul ce stă-n aşteptare în uşa primăriei.
Mai mult, pentru prima dată în istoria locală, din această seară, chiar şi statuia „Căderea lui Icar”, situată în centrul Pieţei Primăriei Câmpulung, va fi îmbrăcată în cupolă de lumini.
Dar şi interesant, în acelaşi timp, este că nu mulţi dintre câmpulungeni ştiu că statuia abstractă, din metal argintiu, ce stă de zeci de ani în Piaţa Primăriei, simbolizează „Căderea lui Icar”. Poate, acum, atraşi de cupola de luminiţe argintii să se întrebe ce reprezintă acea imensitate, care privită fără a avea habar ce este pare doar… ceva şi cam atât.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Jandarm argeșean decorat cu medalia NATO în Afghanistan

Publicat

in

Întors cu bine din Afghanistan

Plutonier adjutant Duță Ionuț Cătălin este jandarmul argeșean care a participat timp de aproape 6 luni la misiunea NATO de consiliere a forțelor de ordine publică și securitate afgană.

Recent întors acasă, spune că nevoia de a face tot ce poți în meseria aleasă și experiențele trăite de alți colegi a fost ceea ce l-a determinat să plece în această misiune.

În semn de recunoaștere și apreciere a activității sale, colegul nostru a fost decorat cu medalia NATO non-Article 5 de către general-maior Robert L. Marion, adjunctul comandantului CSTC-A(Combined Security Transition Comand – Afghanistan).

Cătălin nu este la prima misiune internațională, în anul 2011 a participat în contingentul Jandarmeriei din Kosovo având misiunea de menținere a păcii. În cadrul Jandarmeriei Argeșene, acesta activează ca jandarm montan la Postul de Jandarmi Rucăr.

Informații suplimentare

Jandarmii români au avut misiunea de a proteja consilierii jandarmi pe timpul deplasării acestora la diferitele instituții de ordine publică și securitate afgane. Pentru a participa la această misiune, colegul nostru a trecut mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, competențelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât și cel medical.

Până în prezent, Jandarmeria Română a dislocat 12 contingente în cadrul misiunii NATO din Afghanistan.

În prezent, Jandarmeria participă la 9 misiuni internaționale sub egida UE, ONU și NATO.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

În Argeș, două persoane găsite moarte în propria locuință

Publicat

in

De

Descoperire șocantă în Argeș, în această dimineață. Două persoane au fost găsite, de o vecină, decedate într-o locuință din comuna Albeștii de Muscel.

Este vorba despre o femeie de 90 de ani și un bărbat de 65 de ani. Potrivit primelor informații cele două persoane s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon provenit, cel mai probabil, de la o soba necurăția. Vecina lor a mers la locuință celor doi și i-a găsit fără suflare și, speriata, a anunțat imediat autoritățile.

Politia a sosit la fața locului și cercetează împrejurările producerii tragediei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend