Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Pentru gestul sau inegalabil, pompierul erou Mugurel Costache propus cetăţean de onoare al Piteştiului

Publicat

in

– Propunerea vine din partea unor pitesteni care au initiat si o petitie in acest sens.
Un grup de pitesteni au initiat o petitie online prin care solicita acordarea titlului de cetetean de onoare al municipiului Pitesti lui Mugurel Costache, pompierul erou care a facut un gest impresionant in cadrul unei actiuni de salvare desfasurata vineri, in Pitesti. ” A resuscitat un caine…Gestul emotionant facut de pompierul Mugurel Costache ne-a facut sa plangem de bucurie ca inca mai exista omenie si oameni care pretuiesc viata unui animal. Propunem ca Mugurel Costache sa fie declarat cetatean de onoare al Municipiului Pitesti”, se arata in preambulul petitiei online initiata de un grup de pitesteni si la care subscriem si noi, echipa ziarului PROFIT. Petitia poate fi semnata accesand www.petitieonline.com/mugurel_costache_-_cetatean_de_onoare_al_municipiului_pitesti
Reamintim ca o tara intreaga a ramas muta privind imaginile in care un argesean resuscita un animal si ii facea respiratie gura la gura in dorinta de a-l mentine in viata. Ca pe un erou, asa il priveste de atunci o tara intreaga pe pompierul Mugurel Costache din Pitesti, care a salvat vineri un catelus, intoxicat cu fum in urma unui incendiu. Ce a urmat dupa asta ? Datorita inegalabilului sau gest, animalul a supravietuit, iar filmarea operatiunii a strans peste milioane de vizualizari pe paginile de Facebook. Si pe pagina de Facebook a salvatorului Mugurel Costache , au curs – cu sutele de mii – laudele si felicitarile, venite inclusiv de peste hotare. Modest, pompierul pitestean a spus ca si-a facut doar datoria. Imaginile au fost urmarite cu sufletul la gura de o tara intreaga. Pe multi gestul pompierului Mugurel Costache i-a impresionat pana la lacrimi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

În plină criză coronavirus, liberalii cu gândul la pușcăriași. Propun închisoarea la domiciliu pentru cei cu pedepse până în 7 ani

Publicat

in

De

Senatul a adoptat, marți, două proiecte legislative care prevăd că mai multe categorii de deţinuţi vor putea să îşi execute pedeapsa la domiciliu, însă aceştia vor fi supravegheaţi prin intermediul unei brăţări electronice. Una din condiţiile executării pedepsei la domiciliu prevede că deţinutul trebuie să aibă o pedeapsă de cel mult şapte ani. Potrivit celor două proiecte legislative iniţiate de senatoarea PNL Alina Gorghiu, executarea pedepsei la domiciliu ar urma să fie posibilă în următoarele condiţii:

– pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani
– infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare
– infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremuneratî n folosul comunităţii
– în raport de persoana infractorului, de conduită avută anterior sîvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apăreciază că executarea la domiciliul a pedepsei închisorii este suficientă.

Totodată, sunt prevăzute şi faptele pentru care nu se va putea dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii:

– iniţial a fost dispusă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, dar ulterior a fost revocată
– infractorul s-a sustras de la urmărire penală ori judecată sau a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului sau a participanţilor
– faptele reprezintă infracţiuni contra vieţii, contra integrităţii corporale sau sănătăţii, infracţiuni săvârşite asupra unuo membru de familie sau asupra fătului, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni de corupţie, infracţiuni de serviciu, trafic de persoane sau de minori, fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice, precum şi infracţiuni prevăzute de legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
– persoana a fost condamnată anterior pentru săvârşirea fie a infracşiunii de evadare, fie pentru cea de inlesnire ori pentru tentativă la acestea.
Termenul de supraveghere este egal cu durata pedepsei şi se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Pe această durată, condamnatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere şi să presteze muncă în folosul comunităţii în condiţiile stabilite de instanţă.

„În raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor, precum şi de posibilităţile de îndreptare, dacă apreciază că este necesar pentru prevenirea infractorului de la săvârşirea de noi fapte penale, instanţa poate dispune individualizarea mixtă a pedepsei închisorii: În timpul săptămânii la domiciliu, iar în zilele de sâmbătă şi duminică la penitenciar”.

Proiectele legislative urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, apoi trimise la promulgare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

MINUNE ! Presa si Prefectura Arges au aflat ceea ce PROFIT si SUPER TV anuntau de acum 3 zile- CAZURILE DE CORONAVIRUS

Publicat

in

De

A fost veselie mare azi in presa din Arges dar si la Prefectura ! Motivul: au aflat si ei ceea ce Super TV si PROFIT anuntau inca de acum trei zile, anune numarul oficial al celor confirmati pozitiv cu COVID 19 in Arges. Dupa cum bine stiti, Prefectura Arges a refuzat sa informeze populatia cu privire la numarul argesenilor infectati ciu COVID 19. Cum presa astepta la botul calului aceste informatii, nici aceasta nu a informat populatia. De luni, in emisiunea CHESTIUNI ARZATOARE, Super TV si PROFIT au informat afisat permanent numarul celor infectati din Arges, asa cum apareau in statisticile Ministerului Sanatatii. Astazi, probabil vazand ca e anormal sa spui ca ai 2 vindecati la 0 infectati, Prefectura a anuntat in sfarsit numarul celor infectati in Arges, numar care corespunde cu cel anuntat de Super TV inca de acum trei zile. De ce spuneam mai sus veselie ? Pentru ca gornistii prefecturii au titrat dupa aflarea cifrelor ” In sfarsit avem datele. Dumnezeu e argesean ! „

Astfel, Prfectura Arges a anuntat azi, oficial, ca in Arges sunt 10 cazuri confirmate cu infectie COVID 19. Cu unul mai mult decat anunta Super TV in ultimele zile, ultimul fiind confirmat azi dimineata, asa cum se vede si in imaginea de mai jos.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend