Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Pensionarii argeseni, fără bani de Pasti ! Guvernul PSD a decis sa dea pensiile dupa sarbatori ! Se platesc doar salariile bugetarilor

Publicat

in

Mii de pensionari argeseni sunt revoltati dupa ce au aflat ca Guvernul PSD ii lasa fara bani de Pasti ! Asa ca pensionarii care nu au bani puşi deoparte nu au altă soluţie decât să se împrumute pe la cunoscuţi pentru masa de sărbători. Asta pentru ca pensiile vin de abia după Paşte, anunţul fiind  făcut de către premierul Viorica Dăncilă care a motivat decizia spunând că va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie. ”Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat aseara premierul Viorica Dăncilă.

Salariile celor peste un milion de bugetari ar putea fi plătite mai devreme, înaintea vacanţei de Paşte, această măsură fiind analizată în cadrul Cabinetului Dăncilă, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Ministrul a precizat că, dacă va fi luată, măsura va fi anunţată în cadrul şedinţei de Guvern de joi. ”Noi analizăm această propunere la nivelul Guvernului. Dacă va fi cazul să fie luată o astfel de decizie, se va anunţa în şedinţa de Guvern de joi”, a declarat Teodorovici

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nu este clar! S-a bănuit că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dat ordin să se țină avioanele respective la sol, astfel încât parlamentarii să nu poate ajunge la București și să nu poată vota demiterea Cabinetului Dancila.

Publicat

in

De

Corpul de Control al premierului informează, după un control TAROM, că nu s-a aflat încă dacă Răzvan Cuc a încercat sau nu să țînă la sol avioane pentru a împiedică parlamentarii să ajungă al București și să voteze răsturnarea Cabinetului Dancilă.

Potrivit Corpului de Control al premierului României (CCPR), s-a ridicat de 3 ori, în acest an, problema încălcării GDPR. Unul dintre aceste cazuri a fost pe 10 octombrie 2019, ziua în care Guvernul Dancilă a fost demis, prin moțiune de cenzură.

La acel moment a izbucnit un imens scandal, în centrul căruia s-a aflat Răzvan Cuc, la acea dată ministru al Transporturilor. Cuc era bănuit că i-ar fi cerut fostei șefe TAROM, Valentina Mezei, o lista cu aeronavele în care urmau să se îmbarce parlamentari, cu destinația București. Ulterior, Cuc ar fi încercat să-i impună Valentinei Mezei să țînă avioanele respective la sol, astfel încât parlamentarii să nu poate ajunge la București și să nu poată vota demiterea Cabinetului Dancilă.

CCPR a descoperit că TAROM a informat Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la acest caz, „investigațiile cu privire la acest incident fiind în curs de desfășurare”.

De altfel, CCPR a constatat că, în mod normal, conducerea TAROM – companie aeriană cu capital de stat – ar fi trebuit aleasă prin concurs, în baza HG 109/2011, a guvernanței corporative. În loc să facă așa, Ministerul Transporturilor a preferat, din motive neclare, să păstreze conduceri interimare la vârful companiei.

Iar asta înseamnă că respectivele conducerii n-au avut proiecte și contracte de mandat, cu indicatori clari de performanță. Iar pe termen lung – în ciuda unei ușoare redresari financiare în 2019 – a afectat negativ compania TAROM.

Apoi, printre altele, CCPR mai transmite și că „din informațiile/documentele puse la dispoziția CCPM de reprezentanții TAROM SĂ, nu a reieșit în ce modalitate a fost selectată firma de leasing Nordic Aviation Capital în vederea derulării operațiunilor de leasing operațional și buy-back, raportat la obligațiile instituite de prevederile art. 23 din Legea nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale și necorporale, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, au fost constatate și alte aspecte care ar putea întruni elementele constitutive ale unor infracțiuni, motiv pentru care actul de control a fost înaintat unității de parchet competență, astfel că datele și informațiile care vizează constatarea săvârșirii unor posibile fapte de natură penală nu pot fi comunicate, fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, a transmis CCPR, informează ziare.com.

Vezi și

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Codrin Ștefănescu a recunoscut: ‘eu sunt suspectul’! Ce a declarat, mai exact, la DIICOT?

Publicat

in

De

Codrin Ștefănescu s-a prezentat la DIICOT pentru a-și declara vinovăția/nevinovăția, dar și pe cea a colegilor din filiala județeană a PSD. 

„Am fost să dau o declaraţie în calitate de fost secretar general al partidului, sunt alături de colegii mei în această chestiune prin care trec”, a declarat Codrin Ştefănescu, la ieşirea de la DIICOT Caraş-Severin.

„Sunt convins de nevinovăţia colegilor mei, este o organizaţie puternică, care a obţinut foarte multe voturi, şi la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale (…) şi am încredere că vor fi uniţi şi această anchetă va scoate la iveală adevărul şi că delaţiunile şi plângerile care s-au făcut nu au un temei rezonabil real”, a mai adăugat Codrin Ştefănescu.

Acesta a spus că are calitatea de suspect: „Eu sunt suspectul care am venit în judeţ de două ori, o dată în ianuarie anul trecut, odată cu constituirea unei echipe interimare de conducere a PSD, şi a doua oară când am venit în martie, împreună cu mai mulţi colegi din conducerea centrală a partidului şi mai mulţi miniştri, am stat şase ore şi am asistat la alegerile judeţene de partid”.

”La data de 28.02.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 16 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, şantaj, complicitate la şantaj, folosirea influenţei ori autorităţii de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals material în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului” a transmis DIICOT.

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend