Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă

Publicat

in

Patru companii sud-coreene vor investi în Ungaria 70 de miliarde de forinţi, asigurând astfel 300 de noi locuri de muncă, a anunţat, joi, la Seul, ministrul ungar de externe, după ce a discutat cu omologul său sud-coreean, Kang Kyung-Wha. În vederea realizării noilor investiţii în Ungaria, acordurile au fost încheiate joi cu cele patru firme sud-coreene, a mai menţionat Péter Szijjártó, potrivit rador.ro.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Datorită investiţiilor în industria de maşini electrice şi de sănătate, valoare investiţiilor sud-coreene în Ungaria va creşte în acest an la 900 de miliarde de forinţi, ceea ce este fără precedent în istoria Ungariei. Péter Szijjártó a atras atenţia asupra faptului că economia ungară se bazează pe industria auto, deoarece 30% din producţia industrială provine din acest sector. Aşadar, pentru Ungaria are o importanţă decisivă că în noua eră a industriei auto a lumii, în epoca electromobilităţii, poate atrage acele investiţii care utilizează cele mai moderne tehnologii şi care crează un număr mare de noi locuri de muncă în cercetare şi dezvoltare, cu o valoare adăugată ridicată.

Liderul industriei automobilelor electrice este în mod clar Coreea de Sud, iar companiile de aici sunt lideri mondiali în fabricarea acumulatoarelor electrice, mai precizat oficialul ungar. Péter Szijjártó a amintit că în ultimile luni au fost încheiate mai multe acorduri de mare importanţă, iar datorită acestora companiile care se bucură de cele mai mari succese în lume au venit în Ungaria cu investiţii imense în domeniul producţiei de maşini electrice. Datorită acestui fapt, în Ungaria se construieşte cea mai mare fabrică de acumulatoare electrice din lume. În acest context, pentru prima dată în istoria economiei ungare, companiile coreene constituie cea mai mare comunitate de investitori în acest an, cele mai multe investiţii fiind realizate în Ungaria de Coreea de Sud.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

Astfel, Ungaria a devenit fruntaşul european al noii industrii de auto, deoarece aici va fi produsă o parte importantă a acumulatoarelor electrice care vor fi comercializate pe piaţa Europei, a mai subliniat Péter Szijjártó, care a adăugat: „Cooperarea dintre Ungaria şi Republica Coreea a înregistrat un succes fantastic, care va contribui major la modernizarea economiei ungare şi la sustenabilitatea pe termen lung a acesteia”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Gabriela Firea șterge pe jos cu Guvernul Orban: E doar un şablon

Publicat

in

De

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că Guvernul Orban ar fi acordat facilităţi fiscale „doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri”, fiind discriminaţi pozitiv „doar afacerişti aleşi pe sprânceană”.

Declaraţia vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a afirmat, la Hotnews, întrebat dacă vor mai fi sau nu impozitaţi IT-iştii, că tratamentul fiscal egal al cetăţenilor şi al firmelor reprezintă un obiectiv al actualei guvernări.

„Să afle şi IT-iştii ce le pregăteşte Guvernul de dreapta! Când le dădea facilităţi Guvernul de stânga, era linişte totală. Era normal, chiar banal! Şi, da, vrem şi noi tratament egal pentru toţi cetăţenii şi firmele, precum şi legalitate. Dar, la domnul Orban, e doar un şablon, pentru că Guvernul a acordat măsuri şi facilităţi fiscale doar anumitor societăţi private, nu întregului mediu de afaceri. Sunt discriminaţi pozitiv doar afacerişti aleşi pe sprânceană, cărora li se oferă scutiri, aranjamente. Se fac angajări în posturi cheie dintre sponsorii PNL. Care este reacţia adevăraţilor întreprinzători români şi străini? Cei care aşteaptă un tratament nediscriminator de la Guvern? Tăcere!”, a scris Firea, luni, pe Facebook.

În opinia sa, actualul Guvern este „incapabil să gestioneze ţara”.

„Pauperizarea pensionarilor şi a salariaţilor se traduce prin îngheţarea obiceiurilor de consum. Ceea ce se reflectă direct în scăderea profitului şi, deci, comprimarea economiei. Cu tristeţe spun că avem un Guvern incapabil să gestioneze ţara. În afară de împrumuturi – ajunse la peste 20 de miliarde de lei în două luni şi jumătate – nu se mai aude nimic încurajator. A, ba da! Să avem alegeri anticipate. Să ia votul românilor, prin manipulare, după care să implementeze întreg planul de austeritate. PNL – numele tău e criză. Criză şi austeritate!”, a adăugat Gabriela Firea

Vezi și:SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

S-a făcut de râs! Omul Vioricăi Dăncilă a fost prins

Publicat

in

De

Un fost consilier de-al Vioricăi Dăncilă, pe când aceasta ocupa fotoliul de premier, a fost fotografiat într-o ipostază jenantă.

Dana Varga, fost consilier de stat, a fost pozată în timp ce vindea petarde.

Ex-consiliera premierului Dăncilă apare în spatele unei tarabe cu petarde și artifici, scrie cancan.ro.

În replică, Varga a declarat că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice.

„Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a declarat Dana Varga, conform sursei citate.

Vezi și

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend