Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Patronul de la Dinamo, Ionuţ Negoiţă, îşi pune hotelul la dispoziţia medicilor în lupta cu COVID-19

Publicat

in

Ionuţ Negoiţă a intrat şi el în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Acţionarul majoritar de la Dinamo şi-a pus hotelul la dispoziţia medicilor şi asistentelor ce tratează pacienţii infectaţi cu virusul COVID-19.

Ionuț Negoiţă a pus la dispoziţia personalului medical din Bucureşti 107 camere de hotel. Se pare că transportul acestora este de asemenea asigurat.

Citește și: ‘ERAM FERICIŢI ŞI NU ŞTIAM’ – Editorial viral online, scris de un jurnalist spaniol

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a mulţumit public patronului „câinilor roşii” pe pagina de Facebook.

„Astfel, începand de luni, 30 martie, această unitate hotelieră va fi pusă la dispoziţia medicilor şi asistentelor din Capitală, fără plată, care vor putea merge aici pentru masă, odihnă şi pentru a rămâne peste noapte. Transportul acestora este, de asemenea, asigurat. Astfel de gesturi ne determină să credem că vom depăşi, împreună, această gravă criză din sămătate, sprijinindu-ne fiecare cu ceea ce putem”, a scris Gabriela Firea pe rețeaua de socializare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Neculai Onțanu (ADER): Suntem în sfera sincronismului european (Opinie)

Publicat

in

De

Vedem zilnic bâlbâiala nepermisă a Guvernului în actele normative care prin noi ordonanțe militare modifică ordonanțele precedente. Desigur că nu peste mult timp va veni și Ordonanța nr. 5 care va modifica Ordonanța nr. 4 și pentru a-i justifica noutatea îi vor mai adăuga câte ceva în coadă.

Este evident că situația apărută în China la finele anului trecut și alarmele transmise de Organizația Mondială a Sănătății încă din prima parte a lunii ianuarie, potrivit cărora epidemia de Coronavirus se va exporta rapid și în Europa și se va transforma în pandemie, a fost luată în derâdere de guvernanții României. Guvernul a   fost prins pe picior greșit și nu a întreprins aproape nimic  pentru a lua măsurile necesare pentru a pregăti populația și economia. Aici sincronismul cu Europa, despre care vorbea în „epocă” cu atâta necesitate Eugen Lovinescu, a funcționat perfect. Numai că, în „epocă” România încerca să se sincronizeze cu țările europene modernizând România cu instituțiile și valorile europene. Azi România se sincronizează tot cu țările europene, cu indiferența condamnabilă a Europei față de o criză care va afecta mulți ani de acum încolo viețile cetățenilor țărilor europene și economiile lor. Nimic nu va mai fi din ce a fost.

În aceste condiții apreciem ca Guvernul României să iasă din bâlbâiala dovedită și să ia câteva măsuri urgente. Ce așteaptă ? În România au intrat din zonele roșii peste 250.000 de români și dacă am face doar un calcul simplu, avem de mult peste 100.000 de infectați cu Coronavirus, la care se adaugă alte mii de persoane pe care le-au infectat acasă. Suntem într-un pericol uriaș. Guvernul, în afara măsurilor de izolare, nu vorbește despre nimic altceva.

Specialiștii în sănătate și economie a Partidului ADER solicită Guvernului României următoarele:

I. Măsuri medicale urgente.

1. Cerem în primul rând ca Guvernul să asigure echipamentul complet de protecție pentru toate cadrele medicale și personalul auxiliar din spitale și din tot sistemul medical. În acest moment Guvernul a transformat corpul medical și cel auxiliar în principalul receptor și difuzor de Coronavirus.

2. Cerem Ministrului Sănătății să emită urgent un ordin prin care nici un cadru medical sau auxiliar să nu intre în activitate fără a i se asigura echipamentul de protecție și nu să-i amenințe cu dosare penale.

3. Cerem Guvernului să stabilească urgent perioadele de timp la care să fie testate toate persoanele care lucrează în sistemul medical.

4. Cerem Guvernului să aloce transparent toate sumele necesare pentru asigurarea echipamentelor și medicamentelor pentru toate categoriile de bolnavi.

5. Cerem Guvernului să nu transforme spitalele în unități medicale mixte care să trateze la un loc bolnavii de Coronavirus cu celelalte categorii de bolnavi. Prin această măsură va bloca tot sistemul medical.

6. Cerem Guvernului să apeleze la echipamentele de protecție și aparatura medicală asigurate prin licitație colectivă de Comisia Europeană, care face acest lucru la prețuri mult mai mici și la cele mai înalte standarde de calitate. Până acum Guvernul României nu a făcut-o, apelând la tot felul de interpuși ce practică prețuiri uriașe fără prea multe garanții de calitate.

II. Măsuri economice urgente. Comisia Europeană a eliminat multe restricții privind bugetele și a adoptat măsuri de sprijin financiar pentru țările membre în situația pandemiei actuale. În acest context cerem Guvernului:

1. Să protejeze locurile de muncă ale populației prin garantarea de credite întreprinderilor mici și mijlocii de până la 800 de milioane de euro, acceptată de Comisia Europeană, pentru repornirea producției și investiții.

2. Să sprijine întreprinderile mari prin garantarea de credite de peste 1 miliard de euro, acceptată de Comisia Europeană, pentru repornirea producției, salvarea locurilor de muncă și investiții.

3.  Să renunțe la solicitarea făcută către Comisia Europeană de a primi bani pentru șomaj tehnic. Șomajul tehnic nu este avantajos nici pentru salariați și nici pentru societățile comerciale care vor amâna cât de mult posibil repornirea activității întrucât, pentru șomajul tehnic primesc bani de la Stat și după această perioadă vor reuși cu mai multă greutate să-și repornească producția.

4. Guvernul să solicite de bani de la Comisia Europeană pentru repornirea producției, susținerea locurilor de muncă și investiții. În cazul pierderii locurilor de muncă a unor salariați, sumele să fie asigurate din fondul de șomaj, ceea ce este mult mai avantajos atât pentru salariați cât și pentru societățile comerciale.

5. Guvernul să renunțe la măsura luată prin Ordonanța Militară nr 4 privind plafonarea prețurilor la energie și combustibil. Este o măsură populistă prin care, în situația în care prețurile la energie și combustibil scad drastic la nivel mondial, ceea ce trebuie să se întâmple și la noi, acest act normativ dă prilejul legal ca firmele care asigură energia și combustibilul să-și mențină prețurile produselor lor la un nivel ridicat, acela din data de 29 martie a.c.

6. Cu forța de muncă disponibilă, porniți autostrăzile României !

Neculai Onțanu, Președinte de onoare al Partidului ADER

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Bacalaureat și Evaluare Națională 2020: Ministerul Educației a publicat teste online de făcut în timpul suspendării cursurilor

Publicat

in

De

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Vezi si: Intrăm în Scenariul 4. Ce urmează? .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend