Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Pat Cipollone, consilierul juridic al Casei Albe, contestă procedura pentru demiterea lui Donald Trump

Publicat

in

Pat Cipollone, consilierul juridic al Preşedinţiei SUA, a contestat, în Senat, procedura pentru demiterea preşedintelui Donald Trump lansată de Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul Partidului Democrat, relatează CNN, potrivit MEDIAFAX.

„Informaţiile au fost transmise public în mod selectiv. Martorii au fost ameninţaţi. Funcţionarii publici de bună-credinţă au fost ameninţaţi că vor fi acuzaţi de sfidare. Li s-a spus că obstrucţionează ancheta”, a declarat Pat Cipollone.

Citește și: Avocatul lui Dragnea răstoarnă situația, după ce Înalta Curte a respins eliberarea fostului lider PSD: Mai există cereri

Consilierul juridic al Casei Albe a sugerat că Donald Trump nu a avut parte de proceduri judiciare corecte în Camera Reprezentanţilor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

NASA trimite un robot-șarpe pentru a căuta viață pe un corp ceresc din sistemul nostru solar

Publicat

in

Factorul de formă al robotului șarpe există de zeci de ani. În plus față de diversitatea pe care o adaugă lumii automatizării, designul are câteva atribute pragmatice. Primul este redundanța, care permite ca sistemul să continue să funcționeze chiar și după ce un modul este deteriorat. Cel de-al doilea este un corp care face posibilă navigarea sistemului serpentină în spații înguste, informează techcrunch.com.

Acesta din urmă a făcut ca roboții șerpii să fie o completare interesantă pentru echipele de căutare și salvare, deoarece sistemele se pot strecura în locuri în care oamenii și alți roboți nu se pot strecura. Alte aplicații includ instalații sanitare și chiar medicale, cu versiuni la scară redusă care se pot deplasa în jurul țevilor și, respectiv, al organelor umane. NASA JPL (Jet Propulsion Laboratory), care nu se dă în lături de la aplicații robotice futuriste, a explorat modalitățile prin care acest factor de formă robust ar putea fi folosit pentru a explora viața extraterestră.

content-image

Așa cum se întâmplă adesea în cazul acestor tipuri de povești, suntem încă în stadii foarte incipiente. În prezent, se efectuează teste pe peisaje terestre concepute pentru a imita ceea ce ar putea întâlni astfel de sisteme după ce ar scăpa de legăturile aspre ale acestei bile de un albastru palid. Asta înseamnă multă gheață, deoarece cercetătorii de la NASA plănuiesc să o trimită pe Enceladus, luna mică și rece a lui Saturn.

Ce au dezvăluit zborurile anterioare ale sondei Cassini

Zborurile din secolul XXI efectuate de Cassini au dezvăluit un mediu bogat în apă, ceea ce face ca luna acoperită de gheață să fie un potențial candidat pentru viața în sistemul nostru solar. Planul final este de a folosi robotul șarpe, Exobiology Extant Life Surveyor (EELS), pentru a explora oceanele de sub scoarța lunară și a răspunde în cele din urmă la una dintre marile întrebări deschise ale universului.

„Este conceput pentru a fi adaptabil pentru a traversa terenuri inspirate de lumea oceanică, medii fluidizate, medii labirintice închise și lichide”, scrie echipa din spatele cercetării într-un articol publicat în revista Science Robotics din această lună. „Enceladus este principalul motor pentru proiectarea arhitecturii hardware și software a EELS, precum și pentru mobilitatea și capacitățile sale autonome. Am folosit ghețarii ca medii de gheață analogice Pământului pentru a dezvolta și testa arhitectura sa ca un pas înainte spre Enceladus.”

content-image

EELS ar putea să se strecoare pe gheizerele înguste de la suprafață și să înoate prin oceanul vast și global

Pentru acest proiect, JPL a colaborat cu Universitatea de Stat din Arizona; Universitatea din California, San Diego; și Universitatea Carnegie Mellon, aceasta din urmă având o istorie îndelungată în ceea ce privește proiectarea de roboți-șarpe. De fapt, HEBI Robotics, o filială a CMU, a proiectat modulele utilizate în această versiune timpurie a sistemului.

„Pe Enceladus, EELS ar putea să se strecoare pe gheizerele înguste de la suprafață și să înoate prin oceanul vast și global, a cărui adâncime este estimată la șase mile la polul sud”, notează CMU. „EELS este echipat cu o planificare conștientă de risc, conștientizare a situației, planificare a mișcărilor și control proprioceptiv pentru a-i permite să se deplaseze în mod autonom departe de Pământ și de ghearele controlului uman.”

Potrivit NASA, sistemul cântărește 100.000 de grame și măsoară 4,4 metri.

Citeste mai mult

NATIONAL

Miracolul de la Biserica Buna Vestire! Un izvor natural, cu proprietăţi vindecătoare, a fost descoperit sub altar / Foto

Publicat

in

Miracolul de la Biserica Buna Vestire! Un izvor natural, cu proprietăţi vindecătoare, a fost descoperit sub altar

Biserica Buna Vestire este un punct de reper pentru centrul istoric al orașului Brăila. Legenda spune că, pe când se săpa fundaţia pentru lăcașul de cult, chiar sub altar s-a descoperit un izvor a cărui apă se transformă în aghiazmă doar o singură zi pe an.

Lăcașul de cult a fost construit în secolul al XIX-lea şi este cel mai frumos monument istoric din Brăila. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1863, cu sprijinul numeroasei comunităţii elene din Brăila, care a obţinut aprobare pentru construire de la domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

În timpul lucrărilor de punere a temeliei bisericii, unul dintre ctitori a avut un vis, ce a avut ca rezultat descoperirea unui izvor natural, cu proprietăţi vindecătoare de ziua Izvorului Tămăduirii. A fost considerat ca semn divin, izvorul închizându-se într-o fântână, iar deasupra construindu-se Sfântul Altar.

Izvorul se găseşte la o adâncime de 15 metri şi este vindecător doar o singură dată pe an, de Izvorul Tămăduirii, imediat după Paşti. Numai în această zi preoţii deschid fântâna şi sute de bolnavi din toată ţara vin să primească agheasmă.

Până în anul 2000, apa din izvor se scotea cu o ciutură

Până în anul 2000, apa din izvor se scotea cu o ciutură. Un credincios din Germania a donat bani pentru reamenajarea şi reconstruirea fântânii de sub altarul bisericii, cumpărându-se o pompă electrică de scoatere a apei.

Meşterul Italian Fernando Iacevoli este cel care a ornat interiorul Bisericii Buna Vestire. Tâmplăria bisericii a fost lucrată în stil neoclasic de către meşteri din Constantinopol. Este de culoare albă cu decoraţii aurite în basorelief.

După ce cupola bisericii s-a prăbuşit în 1868, reconstituirea acesteia s-a făcut de către Oscar Schwab, arhitectul german al Comisiei Europene a Dunării. Clopotniţa clădirii, dotată cu un ceas elveţian şi cu un clopot mare, a fost deteriorată de cutremurul din 1940 şi apoi consolidată.

Pictura bisericii a fost executată în trei etape. „În 1880, Gheorghe Tăttărescu a pictat cupola cu cei patru sfinţi evanghelişti. Între 1900 şi 1902, sfântul altar, arcada cea mare dinspre răsărit şi arcadele mari din nord şi sud au fost pictate de grecul C. Liochis. Partea finală a Naosului avea să fie executată abia în perioada 1945-1946, de pictorul Belizarie. Catapeteasma a fost lucrată în foiţă de aur de meşteri din Constantinopol şi a fost pictată, de asemenea, în mai multe etape: între anii 1876-1884, a lucrat la ea pictorul Matache Orăşeanu, în 1913, a lucrat pictorul Ioan Albescu, iar în 1914 pictorul V. Robea. Uriaşele candelabre sunt confecţionate din cristal de Boemia”, potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Biserica Greacă are formă de cruce şi are trei altare, cu două turle, iar ca stil domină cel bizantin, cu influenţe elene, gotice şi renascentiste.

Altarul principal poartă hramul Buna Vestire şi a fost sfinţit pe 29 octombrie 1872 de episcopul Melchisedec al Dunării de Jos. Altarul de Nord poartă hramul Sfântului Gherasim, iar cel de Sud al Sfântului Nicolae. Acestea au fost sfinţite pe 6 decembrie 1873, de acelaşi episcop, scrie adevarul.ro.

content-image

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend