Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Pasajul secret al Reginei Maria de la Castelul Bran. Cum arată acesta

Publicat

in

Pasajul secret al Castelului Bran, pe care chiar Regina Maria îl folosea, va fi reabilitat. Turiştii vor avea posibilitatea să exploreze traseul care îi va duce din cetate, direct în curtea castelului.
În prezent, Tunelul Timpului, lung de 30 de metri, arată ca o peşteră părăsită. Construită în anul 1377, galeria secretă a fost, iniţial, o cale de transport a materialelor folosite pentru renovarea castelului. Apoi, spaţiul a fost transformat într-un bazin de apă care alimenta fântâna vechii cetăţi.

Destinaţia tunelului s-a schimbat însă, odată cu sosirea Reginei Maria la Castelul Bran, care a ordonat ca acesta să fie transformat într-un pasaj secret.

Din vară, după ce reabilitarea se va finaliza, turiştii care vor coborî din castel în curtea interioară vor avea parte de un spectacol vizual unic, pentru care administratorii Castelului au investit câteva sute de mii de euro. Vizitatorii vor urmări, chiar pe pereţi, imagini despre istoria Castelului Bran.

Anul acesta se împlinesc 640 de ani de existenţă a Castelului Bran.

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/27306/16218659/1/bran-1.jpg

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/27306/16218659/2/bran-2.jpg

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/27306/16218659/3/bran-3.jpg

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/1401/27306/16218659/4/bran-4.jpg

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

Publicat

in

De

Deși nu este încă oficial, jocurile par a fi făcute, iar șeful Corpului de Control al ANPC și președinte al CRPC Brașov, comisarul-șef Sorin Susanu, ar putea intra în lupta pentru Primăria Brașov.

Aparent, Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu i-ar acorda „susținere totală” lui Susanu, la Brașov.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele Organizaţiei Municipale Braşov a Pro România, Liviu Lupu, pe Facebook.

Vezi și SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

„Cred cu tărie că brașovenii ar dori o schimbare”

Luni dimineața, Bugetul.ro l-a contactat pe Susanu, care, deși nu ne-a confirmat că intră în luptă pentru Primăria Brașov, a recunoscut că a vorbit chiar cu Victor Ponta despre acest subiect.

Mai mult, Sorin Susanu ne-a precizat că urmează să îi invite pe contracandidații actualului primar George Scripcaru la o întâlnire pentru unirea Stângii și pentru binele brașovenilor.

Este important și mă simt extrem de încântat de faptul că se conturează o susținere tot mai mare din partea celor mai importanți lideri politici de pe scena politică actuală, vis-a-vis de candidatura mea la Primăria Brașov și mă bucură faptul că, așa cum am și discutat cu domnul Victor Ponta, există dorința unei schimbări și, totodată, se dorește, așa cum și eu am spus, o campanie electorală pozitivă, bazată pe idei și pe construcție, având ca singur scop realizarea obiectivelor și dorințelor brașovenilor.

În acest sens, mă gândesc chiar să am o întâlnire cu toți contracandidații domnului Scripcaru, cu care să discut anumite principii și un mod corect de a ne manifesta în această campanie electorală, pentru că am convingerea că doar o abordare civilizată, pozitivă și constructivă va avea efectul scontat și, chiar dacă am convingerea că unii dintre acei contracandidați nu vor da curs invitației mele, îi rog să ia în calcul faptul că este mai important să realizăm obiectivele propuse și să se lase la o parte orgoliile și interesele personale.

Așa cum s-a creionat în week-end, se pare că există dorința de a se realiza o Stângă unită și, după cum am văzut, la acest proiect se alătură chiar și partide cu viziune liberală, lucru care îmi dă mare încredere în perspectiva competiției electorale de la Brașov.

Cred cu tărie că brașovenii ar dori o schimbare și o evoluție în ceea ce înseamnă modul de administrare și gestionare al orașului”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Vezi și

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Publicat

in

De

În ultima perioadă s-a tot vorbit un candidat comun al Dreptei la Primăria Capitalei, care ar trebui să-i fure fotoliul de primar Gabrielei Firea. Ei bine, conform surselor Bugetul.ro, s-ar plănui o mega-alianță a Stângii, la care s-ar adăuga partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE.

Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Partidul Social Democrat se pregătește de contraatac. În laboratoarele subterane ale social-democraților, s-ar coace o alianță PSD-Pro România-ALDE-PPU-PSL.

Vezi și EXCLUSIV Acțiune, motor! Marcel Vela filmează??!

Discutăm, în momentul de față, de 5 partide care au discutat despre o alianță: Pro România, PSD, ALDE, Umanist și partidul lui Ilan Laufer (n.r. – PSL)”, au declarat, pentru Bugetul.ro, surse din interior.

Gabriela Firea a dat deja SEMNALUL pentru o alianță cu Pro România

După Convenția Pro România, primarul Capitalei a dat noi declarații referitoare la o alianță cu partidul lui Victor Ponta, conform Știripesurse.ro.

„Orice voi întreprinde, va fi cu gândul la bucureșteni. Îmi doresc o colaborare cu PRO România, în beneficiul cetățenilor. Ne dorim să muncim împreună.

Miercuri vom avea o ședință CEx, în care ne vom spune cu toții părerea. Avem deja o hotărâre prin care putem încheia alianțe. Putem să vedem ceea ce ne leagă de PRO România, nu ceea ce ne desparte.

Pentru București, Victor Ponta a făcut numai lucruri bune. În politică, orgoliile nu-și au locul. Noi cu toții suntem din trunchiul PSD”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

PSD, ALDE, PPU și PSL, prezente la Convenția Pro România

La Convenția Pro România, desfășurată la București, duminică, 16 februarie, au fost prezenți reprezentanți și de la Partidul Social Democrat, de la Alianța Liberalilor și Democraților, de la Partidul Umanist, respectiv de la Platforma Social Liberală.

Dacă nu intră în alianță, ALDE riscă să dispară

Alegerile europarlamentare din anul 2019, când partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu a atins pragul de 5%, au reprezentant un semnal de alarmă pentru ALDE.

Astfel, la alegerile care urmează în 2020, în cazul în care nu intră într-o alianță, ALDE ar putea pierde categorit atât alegerile locale, cât și la alegerile anticipate.

Vezi și

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

Veste mare! Scade vârsta de pensionare pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend