spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Parcul Ştrand-sau cum să ocupi trei locuri de parcare fără să te deranjeze nimeni

Facebook Twitter Google+
Parcul Ştrand-sau cum să ocupi trei locuri de parcare fără să te deranjeze nimeni

Parcul Ştrand, recent reabilitat pe fonduri europene, a devenit unul dintre locurile preferate de piteşteni. La fiecare sfârşit de săptămână, parcul Ştrand devine neîncăpător pentru oamenii dornici să petreacă câteva ore în aer curat, să-şi plimbe copiii, să facă sport sau să se plimbe cu bărcile. Iar atmosfera parcului este una care chiar te invită la plimbare.

Parc Strand

Dacă pracul este curat, bine administrat şi primitor, nu acelaşi lucru se poate spune despre împrejurimi. Latura parcului care dă spre fostul engors de legume, tranformat şi el în nu se ştie ce deocamdată, tot pe fonduri europene, e plină ochi de gunoaie, pe criterul „afară vopsit gardul, înăutru leopradul”.

Mizerie parc Strand

Şi dacă tot am ajuns la fostul engros de legume care aducea în zona Bowling  mizerie, scandaluri şi un amestec de mărfuri cel puţin ciudat dar şi evaziune fiscală pe măsură, ar fi bine de reamintit piteşteanului care doreşte să trăiască într-un oraş curat şi civilizat pentru care plăteşte taxe şi impozite, că autorităţile vor să joace alba- neagra cu banii europenilor.

Imprejurimi parc strand

Cu alte cuvinte, au luat bani de la UE pentru a dezafecta „bomba” Bowling iar acum vor bani de la europeni să o construiască la loc. Pare a le lipsi afacerile oneroase ale aşa zişilor producători agricoli cu buletine de oraş . Nu şi-au propus să facă pentru ţăranul argeşean o piaţă specială, după model francez de exemplu, în care acesta să nu mai fie agresat, umilit şi hăituit de  ci îşi doresc să readucă în zonă raiul samsarilor de legume, fructe şi alte mărfuri mai mult sau mai puţin licite. Până atunci însă parcul Ştrand rămâne un loc în care piteşteanul vrea să-şi petreacă o parte din timpul liber însă aici  nu ajung doar cei civilizaţi ci şi cei care transforma spaţiul public într-un fel de tarla personală. Locuri de parcare ar fi suficiente dacă acele specimene care cred ca numai ei contează ar fi puse la punct de nimeni altcineva decat de omniabsenta poliţie locală. Degeaba încearcă viceprimarul Ionică să-i ia apărarea, Poliţia Locală nu se poate ridica la nivelul atribuţiilor pentru care a fost creată. Locurile de parcare de lângă parcul Ştrand sunt ocupate după cum îi vine fiecăruia deşi sunt trasate vizibil. Unii parcheaza de-a latul şi ocupa trei locuri de parcare dintr-o lovitură,  alţii  se mulţumesc cu câte doua locuri  dar împreună a dau impresia viceprimarului că Piteştiul e musai să se transforme într-o mare parcare.

parcari de-a latul

Căci despre parcări prezente şi viitoare  vorbeşte viceprimarul Ionică mai tot timpul şi mai deloc despre asigurarea unui mediu curat, obligativitate prevăzută chiar de Constituţie. Nu se iau în calcul erorile făcute de alţii înaintea noastră care acum sunt nevoiţi să construiască ,cu multe zeci şi sute de milioane de euro, parcuri suspendate, sau să întrerupă total circulaţia din cauza poluării. Tot ce văd autorităţile sunt parcările

Parcul Ştrand ar fi frumos şi bine amenajat şi întreţinut cu condiţia ca Poliţia Locală chiar să iasă pe teren, acolo unde îi e locul .Firma de pază angajată de Primăaria Piteşti pentru parcurile din oraş nu poate face ordine prin parcări iar Poliţia Locală lipseşte cu desăvârşire .

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....