Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Papa Francisc acuză discursuri tip Hitler în politică

Publicat

in

Papa Francisc i-a comparat vineri cu Adolf Hitler pe politicienii care transmit mesaje împotriva homosexualilor, romilor şi evreilor, potrivit Agerpres.

Într-un lung discurs, suveranul pontif a criticat ”episoadele de ură” din societate şi pe care le-a atribuit unor politicieni, fără să-i numească.

”Se înregistrează episoade care din nefericire nu sunt izolate, care cu siguranţă necesită o analiză profundă (…) Nu sunt rare reapariţiile simbolurilor şi acţiunilor tipice ale nazismului. Vă mărturisesc că, atunci când ascult discursuri ale unor responsabili politici sau guvernamentali, îmi vin în minte discursurile lui Hitler din 1934, 1936”, a afirmat Papa în faţa membrilor asociaţiei internaţionale de drept penal.

În opinia sa, acestea ”sunt acţiuni tipice care, prin persecuţiile împotriva evreilor, romilor sau persoanelor cu o anumită orientare sexuală, reprezintă prin excelenţă modelul negativ al culturii excluderii şi urii”.

Cu două zile în urmă, în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc a condamnat din nou antisemitismul, în contextul temerilor în creştere despre acest fenomen în Europa. ”Poporul evreu a suferit mult de-a lungul istoriei (…) Cu toţii eram convinşi că aceasta s-a terminat. Dar astăzi vedem în unele locuri o renaştere a persecuţiilor împotriva evreilor. Fraţi şi surori, acesta nu este uman şi nici creştin. Evreii sunt fraţii noştri. Şi ei nu trebuie să fie persecutaţi. Aţi înţeles?”, a spus el.

Vezi si: SURSE Meleșcanu se întronează șef de partid: forțe noi pentru Viorica Dăncilă în turul 2 la prezidențiale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Virusul mortal din China s-a INSTALAT în EUROPA şi LOVEŞTE Franţa – Trei cazuri au fost deja confirmate în Paris şi Bordeaux

Publicat

in

De

Autorităţile sanitare franceze dau alarma pentru Europa şi anunţă oficial că trei cazuri de coronavirus au fost ”confirmate”, la pacienţi spitalizaţi la Paris şi Bordeaux, subliniind că este vorba despre ”primele cazuri europene”, relatează AFP, citată de news.ro.

Cei trei pacienţi spitalizaţi – dintre care doi au fost în China – au fost plasaţi la izolare.

”Suntem pe cale să parcurgem povestea acestor pacienţi pozitivi, pentru a intra în contact cu persoanele cu care s-au întâlnit”, a declarat vineri seara ministrul Sănătăţii Agnès Buzyn, anunţând primele cazuri într-o conferinţă de presă şi notând că perioada de incubare este probabil ”în jur de şapte zile, între două şi 12 zile”.

Al treilea caz, ”un părinte al unuia dintre cazuri, care era în curs de investigaţie, tocmai a fost confirmat”, a anunţat ministerul mai târziu, vineri seara.

Citeşte şi: Bilanț NEGRU în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și sute de răniți

”Avem azi primele cazuri europene, probabil pentru că am pus la punct teste foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm”, a apreciat ministrul.

”Trebuie să tratăm o epidemie cum se tratează un incendiu, să reperăm rapid sursa” şi să o ”circumscriem cât mai rapid posibil”, a mai declarat ea.

Persoanele cu care pacienţii pozitivi cu coronavirus au intrat în contact trebuie, astfel, ”să-şi ia temperatura de multe ori pe zi, să contecteze Centrul 15 în caz de simptome şi să rămână acasă pentru moment, pentru a evita orice contact ulterior care ar favoriza răspândirea virusului”, a insistat ministrul, îndemnând oamenii să nu se prezinte la urgenţe în cazul unor simptome.

Primul pacient, în vârstă de 48 de ani, a revenit la 22 ianuarie în Franţa, după ”câteva zile” în China, unde a ”trecut prin Wuhan”, şi a fost spitalizat joi la Bordeaux, a precizat Buzyn. ”El este bine”, a dat asigurări ea.

Pacientul a fost primit la CHU Pellegrin „într-o cameră izolată de echipe medicale specializate a căror competenţă în boli infecţioase este recunoscută internaţional”, a precizat într-un comunicat transmis AFP centrul spitalicesc, adăugând că îşi ”continuă funcţionarea normală”, fără perturbări în ”primirea pacienţilor”.

”Profesionişti în sănătate” din cadrul serviciului ”urmează protocoale de protecţie în vigoare, purtând (…) mănuşi, mască şi haine adecvate”, a subliniat centrul.

Pacientul, un locuitor din Bordeaux originar din China, care s-a prezentat joi la SOS-Médecins cu tuse şi febră, a fost preluat potrivit unui protocol ”de urgenţă absolută” prevăzând izolarea, purtarea măştii şi apelul la 15 înainte de transferul său la spital, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al SOS Médecins Bordeaux, dr. Karl Moliexe.

”Din cauza funcţionării noastre, prin întâlniri, el s-a intersectat cu puţină lume în sala de aşteptare, mai puţin de zece persoane, şi a stat el însuşi la distanţă. Riscul celorlalţi pacienţi este cvasi-nul”, a dat el asigurări.

Potrivit medicului, pacientul, venit de la Wuhan, se afla în Franţa de ”maximum 24 de ore” şi a tranzitat prin Olanda.

Ministrul, care a anunţat că a primit informaţia despre al doilea caz pozitiv chiar înainte de conferinţa de presă, nu a fost în măsură să dea detalii despre pacient, anunţând însă că acesta a fost în China şi că a fost spitalizat la Spitalul Bichat din Paris.

Buzyn a notat că nu este posibil să se controleze ”căile multiple” de revenire din China. ”Vedem bine dificultatea într-o lume ca a noastră de a închide frontierele. Acest lucru nu este posibil, în realitate”.

”Călătorii care se întorc din China este important să se supravegheze, iar la cel mai mic semn respirator sau dacă au febră, trebuie să nu se ducă la urgenţe, trebuie să sune la Centrul 15 care vine să ia pacientul”, a insistat ea.

China şi-a intensificat eforturile în vederea opririi răspândirii unui nou virus letal, plasând în izolare peste 40 de milioane de persoane.

Bilanţul oficial al bolii cauzate de coronavirusul apărut în decembrie într-o piaţă la Wuhan, un oraş în centrul Chinei, a crescut la 41 de morţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ULUITOR – Terenul unde se află Cimitirul Eroilor Români a fost vândut: numele lui Igor Dodon apare în afacerea dubioasă

Publicat

in

De

Deputatul moldovean Lilian Carp a anunţat vineri că va face un demers pe lângă Procuratura Generală a Republicii Moldova, cerându-i să investigheze circumstanţele în care a fost înstrăinat terenul pe care se află Cimitirul Eroilor Români din sectorul Botanica al Chişinăului, monumentul istoric, relatează Ziarul Naţional din Chişinău.

Citește și: Start la alianțe locale spectaculoase / L.Orban, către PNL: Lăsați-o mai moale cu racolările!

Anunţul a fost făcut de către parlamentar în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute împreună cu preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP’, Vlad Bileţchi. 

Din investigaţiile efectuate de Bileţchi rezultă că preţul final al tranzacţiei prin care 1,9 hectare din Cimitirul Eroilor Români, teren aflat în proprietatea statului, au ajuns în posesia „Buiucani Real Estate Holding’ a fost de 70 de milioane de lei (moldoveneşti), iar în „afacere’ ar fi fost implicat actualul preşedinte, Igor Dodon, fost ministru al economiei. 

„Desi era clar că acest teren va pleca din proprietatea statului, Dodon hotărăşte ca din fondul de rezervă al Republicii Moldova, creat pentru cazuri de calamităţi naturale şi alte dezastre, să aloce suma de 2 milioane de lei, pentru demolarea clădirilor aflate pe acest teritoriu, deşi acest lucru nu făcea parte din contractul de vânzare negociat’, a declarat presedintele „UNIREA-ODIP”. 

Totodată, la vânzarea lotului de teren pe care se află Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Dacia a participat Viorel Melnic, fost viceministru al economiei, subaltern direct al lui Dodon, informează Agerpres

„Viorel Melnic figurează în raportul Kroll-2. În tranzacţie au mai fost implicaţi Boris Golovin, fost viceministru al sănătăţii în perioada guvernării comuniste, actualul prim-ministru Ion Chicu, care în 2007 era coleg de guvern cu Igor Dodon, dar şi alte persoane apropiate lui Igor Dodon sau unii membri ai Partidului Socialist”, a afirmat Vlad Bileţchi. 

Potrivit lui, în 2014, la Ministerul Culturii a venit o solicitare ca Cimitirul Eroilor Români să fie introdus pe lista monumentelor ocrotite de stat. Deşi a fost adoptată fara niciun vot împotrivă, aceasta decizie nu este executată până în prezent. Dacă s-ar pune în aplicare, contractul de vânzare-cumpărare ar fi invalidat, iar statul ar trebui sa despăgubească agentul economic. 

Deputatul Lilian Carp a declarat că va solicita sprijinul autorităţilor de la Bucureşti pentru reabilitarea Cimitirului. 

„Eu semnez un demers către Procuratura Generală în care anexez toate materialele adunate de Vlad Bileţchi. În al doilea rând, împreună cu deputata Maria Ciobanu, am trimis o scrisoare către guvernul României şi către preşedintele Klaus Iohannis pentru a interveni în reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Chişinău’, a spus Lilian Carp. 

La Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Decebal din Chişinău sunt înhumaţi 1.645 de ostaşi, printre care 431 de români căzuţi în Primul Război Mondial şi 96 de militari români căzuţi în al Doilea Război Mondial. În 2018, Asociaţia „UNIREA-ODIP’ a început un amplu proces de restaurare a Cimitirului, dar lucrările au fost împiedicate, conform ziarului menţionat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend