spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Până când va face o nouă evaluare elevul cu probleme de sănătate de la şcoala IL Caragiale rămâne acasă

Facebook Twitter Google+
Până când va face o nouă evaluare elevul cu probleme de sănătate de la şcoala IL Caragiale rămâne acasă

Inspectoratul Şcolar a emis un comunicat de presă cu privire la situaţia tensionată care s-a creat la şcoala nr 16 “I.L. Caragiale” din Piteşti ca urmare a unor acuzaţii aduse de părinţii elevilor din clasa VII B, la adresa unui coleg de clasă care le-ar  fi terorizatcopiii  psihic.

Iată ce soluţie a găsit ISJ Argeş pentru detensionarea situaţei.

Având în vedere situaţia creată la Şcoala Gimnazială ,,I. L. Caragiale” din Piteşti, judeţul Argeş, din ultimele două zile, vă comunicăm următoarele:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, prin Inspectorul Şcolar General şi inspectorul teritorial (cel însărcinat cu responsabilităţi de monitorizare a unităţii şcolare), împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Argeş (DGASPC), cu directorul şi colectivul cadrelor didactice de la această şcoală, am organizat pe întreaga durată a anului şcolar trecut, 2015-2016, dar şi în debutul prezentului an şcolar o serie de întâlniri cu părinţii elevilor din clasa a VII-a B, cu părinţii elevului Rizoiu George-Ionuţ, cu psihologul şcolar şi cu psihologul desemnat de DGASPC Argeş. În cadrul acestor întâlniri i-am invitat pe părinţii şi profesorii care predau la acea clasă să asigure un climat propice derulării activităţii instructiv-educative, să-şi manifeste disponibilitatea şi deschiderea spre promovarea interesului superior al minorului dar şi al celorlalţi minori participanţi la actul educaţional.

În acest sens, am recomandat părinţilor şi psihologului să însoţească minorul în timpul programului şcolar, am discutat şi am obţinut acordul părinţilor celorlalţi elevi de a accepta prezenţa minorului însoţit la orele de curs, am invitat părinţii celorlalţi elevi din clasă la toleranţă, considerând că s-au făcut eforturi din partea tuturor celor implicaţi pentru integrarea elevului Rizoiu George-Ionuţ.

De asemenea, recomandarea noastră către familia minorului a fost pentru o nouă reevaluare medicală iar din discuţiile purtate recent am aflat că, deşi familia şi-a luat această obligaţie, respectivul lucru nu s-a petrecut până în acest moment, urmând a se face în cursul săptămânii viitoare. Până la această evaluare, elevul este scutit medical la domiciliu.

În continuare, încercăm şi ne dorim să detensionăm acest conflict apărut în cadrul Şcolii Gimnaziale ,,I.L.Caragiale”, pentru ca elevii clasei a VII-a B să nu aibă de suferit nici în plan psihologic, nici din punctul de vedere al dobândirii competenţelor educaţionale.

Opinăm că elevul este beneficiarul direct al actului educaţional şi nu vom precupeţi nici un efort în a asigura condiţii egale tuturor participanţilor la actul educaţional.+ se arată în comunicatul ISJ Argeş.

 

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....