Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Pâinea albinelor’ – minunea naturală care te scapă de medicamente

Publicat

in

Păstura, cunoscută şi sub numele de „pâinea albinelor”, poate avea efecte miraculoase asupra organismului. Aceasta are în compoziție patru ingrediente ce fac minuni pentru sănătate: păstură, miere, polen și propolis.

Păstura reprezintă un polen înnobilat prin intervenţia acestora în stup. Se obţine din grăuncioarele de polen care sunt sfărâmate şi depuse în celulele fagurilor, unde începe un proces de fermentare naturală, prin care cresc calităţile nutritive şi terapeutice, potrivit clickpentrufemei.ro

Faţă de polen, valoarea nutritivă şi antibiotică a păsturei este de trei ori mai mare, fiind cel mai valoros produs din stup.

Aveți grijă! Pe cât este de benefică asupra sănătății, păstura este în aceeași măsură și foarte rară. Potrivit Asociației Crescătorilor de Albine din România, aceasta nu se obține din stup la fel de ușor ca majoritatea produselor apicole, iar ce este vândut pe piață este folosit în mod abuziv ca fiind păstură. Conform unor site-uri de profil, 50 de grame de păstură costă aproximativ 20 de lei.

Recomandări terapeutice

Păstura este un excelent adjuvant în detoxifierea organismului. Este un produs recomandat în special persoanelor care de tulburări ale tubului digestiv (enterocolite, colite spastice, amoebiene, colibaciloze, rezecţii gastrice, spasme, diaree sau constipaţie cronică, tumori ale stomacului).

Fitoterapeuţii recomandă terapia cu păstură pură persoanelor care suferă de afecţiuni hepatice, caz în care efectele acestui remediu natural s-au dovedit remarcabile. Rezultate de excepţie s-au constatat în hepatitele acute şi cronice, la fel în ciroză (uscată sau umedă), pentru că păstura se numără printre puţinele remedii naturale care refac celula hepatică.

Cercetătorii au descoperit că păstura pură le este de mare ajutor fumătorilor şi consumatorilor de alcool. S-a constatat că tutunul reduce absorbţia seleniului în tubul digestiv. Aşadar, o cură cu păstură completează deficitul de seleniu fin organism. Datorită acidităţii sale ridicate, pâinea albinelor se asimilează cu uşurinţă în organism.

Este foarte eficientă în cazul copiilor anemici sau care prezintă întârzieri în dezvoltarea fizică sau psihică.

Mod de administrare

Cât priveşte administrarea, doza uzuală recomandată este de 10-20 g pe zi (în doză unică) sau în 2 reprize, administrate cu 30-45 de minute după masă, pentru a evita disconfortul gastric. După 10 zile de cură, doza zilnică trebuie să crească treptat până la 30 g pe zi, iar gramajul se împarte în 3 prize a câte 10 g fiecare. Pauzele între doze trebuie să fie de 2 ore.

În afecţiunile hepatice, terapia cu păstură pură se completează cu câte o cană de ceai de armurariu pe zi. O cură cu păstură, câte 30 de zile de 3 ori pe an, creşte imunitatea organismului şi diminuează starea de oboseală.

Anemiile se tratează printr-o cură cu păstură de 90 de zile.

Păstura se păstrează în locuri ferite de căldură, lumină, umezeală, în recipiente închise etanş, de maxim 100 grame. Înainte de a fi deschis, recipientul trebuie menţinut la temperatura camerei 30-60 minute. Datorită catităţii mari de acid lactic, precum şi a proprietăţilor antibiotice, păstura poate fi păstrată timp îndelungat. Ţinută la loc uscat poate rezista până la 17 ani.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Băsescu, despre o candidatură la Primăria Capitalei: „Este posibil” / Ce problemă trebuie să își rezolve până atunci

Publicat

in

De

Traian Băsescu, ales primar al Capitalei acum două decenii, a spus duminică seară, din nou, că nu exclude o candidatură pentru Primăria Municipiului București, acesta adăugând că vrea să își rezolve mai întâi ”problema cu dosarul de la Înalta Curte”.

În septembrie, Curtea de Apel București a admis solicitarea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte, decizia fiind contestată la Înalta Curte de Casație și jutiție.

„Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată”, a declarat, duminică seară, la România TV, Traian Băsescu.

”Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a spus acesta, edil al Capitalei între 2000 și 2004.

„Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a mai declarat Băsescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, șoferi! Trafic infernal la intrarea în Capitală de pe Autostrada A1 și DN 1A București – Ploiești

Publicat

in

De

Se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN 1A București – Ploiești, în zona localității Mogoșoaia, dar și pe Autostrada A1 București – Pitești, pe sensul de intrare în București. Pe 2 drumuri naționale din Constanța e ceață.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că se circulă în condiţii de aglomeraţie pe sensul de intrare în Capitală al DN 1A București – Ploiești, în zona localității Mogoșoaia, pe DN4 Oltenița – București, la intrare în orașul Popești-Leordeni, dar și pe Autostrada A1 București – Pitești, pe sensul de intrare în Capitală.

Măsură EXTREMĂ într-un moment dificil pentru economie: China curăță, efectiv, banii pentru a combate virusul ucigaș

Valorile de trafic sunt ridicate și pe Centura București, în zona localităţilor Mogoșoaia, Bragadiru și Pantelimon.

Totodată, în județul Constanța, pe DN 38 Agigea-Negru Vodă și DN 2A Hârșova-Urziceni se circulă în condiții de ceață, cu vizibilitate redusă sub 150 de metri.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend