Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ospătarul şi doctorul au reînviat spiritul congreselor comuniste – Nu au raspuns acuzațiilor de risipă în noul spital din Mioveni

Publicat

in

Noul spital din Mioveni, inaugurat joi, doar din vorbe, de premierul Viorica Dăncilă, a costat 68 de milioane de euro din fondurile locale. Fara doar si poate, o cpunem clar, constructia in sine este o realizare dar de dorit lasa modul in care aceasta este promovată pur politic. Pretinsa inaugurare pusă în scenă de primarul Ion Georgescu şi Dan Manu a fost o pură reeditare a congresului al XIV – lea al PCR din care nu au lipsit raportorii PSD, prezentatorii care ridica ode exagerate, apaludacii la comandă dar şi liderul PCR, pardon, PSD. Ceea ce s+a intamplat joia trecută a fost doar o receptie tehnica a lucrarilor dar si un mijloc bun de promovare electorala a partidului. Dovada stă replica monumentală a prezentatorului scolit de familia Draghici: „Constructia Spitalului arată că, atunci cţnd vrei cu adevărat, se poate ! ” Altfel spus, in Arges PSD a putut de 30 ani incoace dar nu prea a vrut. Dar Spitalul, să fie clar, nu a fost inaugurata și încă mai are nevoie de avize și de medici. Sau, dacă vreţi, cum bine spunea cineva, a fost o inaugurare fără avizare – o scenetă marca PSD pentru campania tovarășei Dăncilă. Spitalul din Mioveni, cu un cost estimat la aprox. 68 de milioane de euro, a fost inaugurat, în pripă și cu mare alai, de către premierul Dăncilă, ministrul Sănătății, reprezentanți ai autorităților locale și…copii în costume naționale (fiindcă da, PSD-iștii nu se pot vindeca, orice-ar face, de năravurile comuniste!). Primarul Georgescu a admis că abia prin luna decembrie, după obținerea tuturor avizelor necesare, unitatea medicală ar putea deveni funcțională. Ce să-i faci, însă, dacă luna decembrie pică anul ăsta în afara campaniei pentru prezidențiale și “mama națiunii”, tovarășa președintă Dăncilă, are-acuma nevoie să se afișeze cu „ctitoriile” regimului?

Scump, domnule, la stat ! La privat era mai ieftin ! Cine răspunde acuzaţiilor ?

Spitalul construt în orașul uzinei Dacia este deja echipat cu aparatură medicală, dar o investigație jurnalistică arată că unele echipamente au fost achiziționate la prețuri supraevaluate. Astfel, o serie de documente arată că Primăria Mioveni ar fi plătit un aparat RMN (rezonanță magnetică nucleară) marca General Electric, din bani publici cu 5,92 milioane de lei (1,31 milioane de euro, la un curs de 4,5 lei pentru un euro). Potrivit ofertelor comerciale făcute pentru companii private, un aparat similar, cu un câmp magnetic de 1,5 Tesla (1,5 T) este vândut de General Electric cu mai puțin de 630.000 euro. Un exemplu similar priveşte şi aparatele de tomografie computerizată (computer tomograf – CT). Municipalitatea ar fi plătit 637.000 de euro pentru un computer tomograf cu 16 secțiuni (2,87 milioane de lei, fără TVA), deși producătorul oferă același tip de computer-tomograf unei policlinici private la 40% din preț (260.000 de euro). Deşi ancheta jurnalistică bazată pe documente si declaratii ale unor producători şi importatori de tehnica medicală a fost făcută acum aproape doi ani, nimeni nu s-a sesizat dar nici nimeni nu a încercat să explice de ce atâta risipă de bani in noul spital de la Mioveni, devenit si cel mai scump Spital din Romania, mai scump cu mult decât cele private.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Analiza care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Un expert militar dezvăluie cum Viorica Dăncilă depășește scorul lui Klaus Iohannis

Publicat

in

De

Un expert militar aruncă-n aer scena politică! Acesta susține că Viorica Dăncilă îl poate depăși pe Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

În turul 1, Klaus Iohannis a obținut 3.485.292 voturi (37,82%); Vasilica Viorica Dăncilă – 2.051.725 (22,26%); Dan Barna – 1.384.450 (15,02%); Mircea Diaconu– 815.201 (8,85%); Theodor Paleologu– 527.098 (5,72%); Ramona Bruynseels– 247. 275 (2,75%); Doar 2.449.068 de voturi au venit la Iohannis, de la votanții PNL ( rezultatul PNL la europarlamentare ), în turul 1, scrie exptertul militar Valentin Vasilescu, pentru publicnewsfm.ro.

Restul de 1.036.000 sunt de la nehotărâți și poate fi pierdut de către Iohannis dacă refuză dezbaterea în turul 2. Din electoratul USR, aripa radicală care l-ar spijini pe Iohannis împotriva PSD reprezintă 20 %, adică maxim 300.000 de voturi, care s-ar adauga la voturile sigure ale PNL pentru Iohannis. Așadar, nu voturile USR sunt cele care contează pentru Iohannis.

Întrucât, dacă în turul 2, Viorica Dăncilă colectează voturile de la Mircea Diaconu și Ramona Bruynseels, adună 1.065.522 de voturi și depășește cu 550.000 scorul PNL. Paradoxal, dar o parte din cele 527.098 de voturi ale lui Paleologu-PMP ar fi cele care ar putea înclina decisiv balanța în turul 2. Dacă Iohannis nu-i oferă lui Traian Băsescu o garanție solidă că după alegerile prezidențiale face remaniere, băgînd miniștrii PMP în guvernul PNL, mare parte din acest electorat va sta acasă. Numărul cetățenilor cu drept de vot este de 18.937.258 .

În turul 1, la care au participat 14 candidați, s-au prezentat la urne 8.683.112 de alegători, adică 47, 66 %. Se estimează că interesul pentru cei doi candidați rămași în cursă este mai mic și prezența la vot poate scădea cu până la 10 % față de turul 1. La 38 %, adică 7.119.606.000 de votanți. În această situație, Dăncilă ar avea de recuperat mai puțin decât crede PNL, în turul 2. De aceea, Dăncilă este cea care s-a văzut nevoită să iasă la atac și să puncteze decisiv în turul 2 și în prima săptămână de campanie a refăcut o parte din diferența de voturi față de Iohannis. Deci, în finală, vom avea parte de un rezultat foarte strâns. Cu o diferență de 2-4 %.

Vezi și

Ministrul de Interne a început execuțiile! Pe cine a dat afară Marcel Vela și de ce

Solicitare urgentă către Guvernul Orban! Se cere modificarea proiectului care urcă vârsta de pensionare la 75 de ani

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Greșeala comisă de Ludovic Orban

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Măcel în PSD Argeș ! Tabăra Mioveni îl acuză pe Manu: Ne-a lăsat fără bani la Spital

Publicat

in

E scandal mare la PSD Argeș, intre cele două mari tabere. Potrivit surselor noastre, tabăra condusă de primarul Georgescu de la Mioveni ar fi bătut palma cu câțiva consilieri județeni ai partidului pentru a pune umarul, alături de PNL și PMP, la debarcarea lui Dan Manu din fruntea Consiliului Județean Argeș. Problema nu este deloc simpla, întrucât a treia tabără, cea a lui Gentea și Cătălin Rădulescu, a intervenit și a amenințat că, dacă spriritele nu se liniștesc, vor urma excluderi din partid sau, in cel mai bun caz, unii pesediști de frunte își vor pierde anumite avantaje, inclusiv candidaturile la primării sau pe locuri eligibile la parlamentare. Motivul scandalului este, pe langa acuzele de neimplicare a unora in campania la prezidențiale, o sumă de bani de la Guvern care ar fi trebuit să ajungă la Mioveni, mai exact la noul Spital și care, grație intervențiilor lui Dan Manu a fost redirectionata catre Spitalul de la Pitesti. „E măcel la noi…Nu știu cum se va termina dar va fi urât ! Și asta din cauza orgoliilor prostești ale lui Manu, Georgescu și Mitralieră”, spune un cunoscut pesedist. Acesta a precizat ca spiritele s-au inflamat si mai mult după ce Gabriela Zoana a fost angajată la Universitatea din Pitești pe postul promis altei feblete de sef PSD.

Aceasta imagine este un foto pamflet și trebui tratată ca atare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend