Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

Publicat

in

La începutul acestei săptămâni, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Potrivit decretului, în această perioadă este posibilă plafonarea prețului la medicamente.

Bugetul.ro a descoperit că pe site-ul Ministerului Sănătăți a fost pus în dezbatere publică un proiect de Ordin al ministrului Victor Costache, prin care se plafonează prețul medicamentelor până la 1 iulie 2020. Atenție! Proiectul de Ordin al ministrului Victor Costache nu se aplică deocamdată.

,,Art. 3 (1) – Prețurile maximale ale medicamentelor autorizate de punere pe piață aprobate în Canamed și Catalogul public și prețurile de referință generice/biosimilare/inovative rămân valabile până la intrarea în vigoare a ordinului de aprobare a prețurilor calculate în urma corecției anuale, dar nu mai mult de 1 iulie 2020”, se precizează în proiectul de Ordin de ministru, pus în dezbatere publică la 18 martie 2020.

În respectivul proiect de Ordin se precizează următoarele: „având în vedere situația de urgență generata pe fondul pandemiei SARS – COVID 19 si necesitatea acoperirii nevoilor de consum ale pacientilor, având în vedere aspecte întâmpinate în procesul de corecție, se impune prelungirea valabilității prețurilor medicamentelor existente în Canamed și Catalog Public până la 01.07.2020”.

Inițial, lista actuală a prețurilor medicamentelor era valabilă până la 1 aprilie 2020, însă, conform Ordinului lui Victor Costache, aceasta va rămâne în vigoare până la 1 iulie 2020.

România a ajuns la 308 cazuri de coronavirus

Vineri, 20 martie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțată că, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

Pe de altă parte, a crescut numărul persoanelor aflate la terapie intensivă și al celor aflate în carantină.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

Vezi și

De la dosarul Ayahuasca și SPP la serviciu britanic de spionaj MI6

Prima bancă din România care a lansat acest sistem: oricine poate deveni client al băncii direct de pe telefon

Măsuri drastice! Ce pedepse riscă toți cei care încalcă legea

România, pe butuci! Un cunoscut analist economic profețește o catastrofă: ‘Două milioane de șomeri în două săptămâni’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Dezvaluiri

De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

Publicat

in

De

Un român care s-a vindecat de coronavirus anunță că, de pe patul de spital, va intra direct în campania electorală.

Infectat cu coronavirus în Germania, după cum a dezvăluit pe pagina de socializare, Alin Goga s-a refăcut și urmează să fie externat de la Spitalul „Victor Babeș”.

În mod suprinzător, imediat ce va părăsi patul de spital, Goga se va implica în campania electorală locală de la Craiova.

ȘOCUL DE DUMINICĂ!

Mă voi implica, IMEDIAT după ce voi ieși din spital, ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ LOCALĂ DE LA CRAIOVA PENTRU ALEGEREA PRIMARULUI ȘI A CONSILIULUI LOCAL CRAIOVA!
Precizez CĂ NU AM AMBIȚII ȘI NU DORESC SĂ CANDIDEZ PENTRU VREO FUNCȚIE LA CRAIOVA ȘI, ÎN GENERAL, NICIUNDE!
NU MAI AM AMBIȚII DEȘARTE, dar îmi doresc ca orașul în care m-am născut SĂ SE DEZVOLTE AȘA CUM MERITE!
Din spital, am tot gândit și am pregătit un Proiect de dezvoltare amplu pentru Craiova, cu axe de dezvoltare, cu fiecare program clar și termen pentru fiecare proiect care să fie asumat de prietenul și colegul meu din Facultate pe care îl apreciez Lucian Bernd Sauleanu sau de domnul Giugea Nicolae, precum și de ceilalți candidați de dreapta, SĂ UITAȚI ORGOLIILE PENTRU CRAIOVA ȘI SĂ RĂMÂNĂ UNUL SINGUR, care să câștige Primăria Craiovei, căci altfel veți face SIMPLĂ figurație TOȚI, cu complicitatea partidelor politice pe care le reprezentați, tocmai cu cei care TREBUIE și POT fi bătuți!

AM ÎNCREDERE ÎN JUDECATA DOMNIILOR ACESTOR OAMENI DEȘTEPȚI, altfel, am și Planul B!
E o OFERTĂ sinceră, fără compromisuri însă PENTRU CRAIOVA ȘI URGENTĂ!
SUCCES TURUROR ȘI DUMNEZEU SĂ VĂ DEA REPEDE GÂNDUL CEL BUN!”, a dezvăluit, duminică, pe pagina de socializare, unul dintre românii vindecați de COVID-19.

Anunțul făcut de Alin Goga, în luna mai

CA O PRIMĂ CONCLUZIE!

Nu am putut să fiu 007…m-am ales cu un amărât de 37!
Am alergat toata Germania ca să aduc, nu un virus serios, german, ci unul agresiv italian…calabrez sau sicilian!
Normal, nici nu puteam să fac forma „aia” ușoară (că nu eram eu), dar important e că sunt bine și lucrurile se îndreaptă…
Le mulțumesc TUTUROR pentru susținere, a fost impresionant…am primit susținere inclusiv de la dușmani!
Solidaritatea umană e incredibilă!”, scrie Alin Goga, pe Facebook.

Vezi și Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Publicat

in

De

După ce medicii au amenințat cu demisia în cazul în care autoritățile decidente nu le vor acorda pensii de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19, Bugetul.ro l-a contactat pe prim-ministrul Ludovic Orban.

Sâmbătă, reporterul Bugetul.ro l-a întrebat pe premierul Orban dacă ia în calcul acordarea unei pensii de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate în urma infectării cu coronavirus.

Ludovic Orban ne-a spus că Guvernul analizează, în acest moment, luarea unei unei astfel de măsuri.

Analizăm (acordarea unei pensii de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate din cauza coronavirusului – n.r.)”, a precizat, pentru Bugetul.ro, premierul Orban.

Vezi și EXCLUSIV Sunt vizați toți românii care stau la bloc! Singura condiție cu care administratorul vă poate face public numele la avizier

Medicii au amenințat cu demisia

Într-o scrisoare deschisă adresată autorităților decidente, Alianța Medicilor din România cere pensie de urmaș pentru copiii cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19.
Totodată, Alianța Medicilor subliniază că doctorii nu au nevoie de bani în plus pentru a-și face datoria, făcând referire la anunțul lui Klaus Iohannis privitor la indemnizația lunară de 500 de euro pentru medicii care lucrează împotriva coronavirusului.

Doctorii susțin că, în aceste vremuri, ei au nevoie de echipamente de protecție.

Scrisoare deschisă pentru toți decidenții,

Dacă nu ni se vor da asigurări și o lege clară, potrivit căreia copiii noștri (indiferent de vârsta acestora, aflați la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viața pensie de urmaș în caz de deces (din cauza COVID-19), ne rezervăm dreptul de a demisiona. Suntem foarte mulți în situația soț-soție care lucrează în domeniul sănatății (medic – medic; asistent – asistent; medic – asistent; asistent – infirmieră și toate celelalte relații posibile).

Nu avem nevoie de bani în plus ca să muncim și să ne facem datoria!

Este revoltător! Avem nevoie de echipamente de protecție, de circuite corecte, de camere de decontaminare la ieșirea din zona roșie și, mai ales, avem dreptul să ne știm copiii la adăpost, în caz de îmbolnăvire.

Echipament corespunzător de protecție înseamnă:

1) Pentru ATI și specialități chirurgicale: mască ffp2/ffp3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuși chirurgicale;

2) Pentru restul personalului din specialitățile medicale: măști ffp2/ ffp3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuși și botoși lungi.

Subliniem că toți cei care lucrăm în spitale, de la portar, brancardier și până la medicii cei mai expuși – ATI-iști, ORL-iști, infectioniști, chirurgi – ne dorim să muncim în condiții de deplină siguranță pentru că, odată infectați, reprezentăm un pericol pentru pacienții noștri, colegi și pentru toți cei cu care venim în contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare și un singur infectat în spital ne poate infecta pe toți, iar cei infectați nu pot folosi nimănui, nici măcar celor pe care ar trebui să îi trateze.

Ne întrebăm: rezolvă cei 500 de euro promiși problemele personalului medical? Evident, nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există. Toți am cerut echipamente de protecție, teste, circuite, protocoale și nu am primit decât foarte puțin. Și le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectați suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienți, pentru colegi și, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranță pentru toată lumea!

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedați și nicio asigurare pentru urmașii personalului din sănătate ce poate fi afectat de pandemie .

Nu suntem datori numai față de pacienți, ci si față de urmașii noștri.

Găsiți soluții viabile pentru ca toți cei ce lucrăm în domeniul sanitar să o putem face protejați, în condiții de siguranță și, dacă se poate, sustineți-ne cu tot ce puteți ca să ne putem trata pacienții și să fim sănătoși!

În cazul în care se va ajunge la primirea celor 500 de euro, fără posibilitate de refuz, donarea lor către o cauză pe care o susținem este de dorit, în contextul în care nu acesta este sprijinul pe care îl solicităm!

Dr. Bogdan Tănase, președinte Alianța Medicilor

Vezi și

 Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend