Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Orban promite că anul viitor nu va apărea nicio taxă nouă și face noi precizări despre taxa auto: „Așa se nasc fake news-urile”

Publicat

in

După o discuție vineri cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Ludovic Orban a declarat că „în cursul anului viitor nu va apărea nicio taxă nouă”. Referindu-se la taxa auto, Orban a comentat că „așa se nasc fake news-urile”, adăugând că discuția a fost una de principiu.

„Politica fiscală din programul de guvernare nu prevede introducerea de noi taxe. Vreau să fac o precizare. La conferința de presă de la Ministerul Mediului, așa se nasc fake news-urile, am fost întrebat de taxa de mediu. Am zis, sigur studiem, analizăm, vedem în ce măsură, dar am spus un lucru. Ne vom consulta cu Comisia Europeană. Decât să introducem o taxă care să nu fie în conformitate cu legislația europeană, să-i punem pe români să plătească taxa respectivă și după aceea să trebuiască să dăm banii înapoi, eventual să-i mai punem pe drumuri, mai bine nu băgăm nicio taxă. Această afirmație nu a fost dată. Oricum în cursul anului viitor nu va apărea nicio taxă nouă”, a mai spus premierul.

În cursul zilei de joi, premierul a fost întrebat dacă va căuta o formulă de calcul pentru taxa de primă înmatriculare care să nu mai poată fi atacată la Comisia Europeană, el răspunzând că „trebuie să fie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul taxei să depindă de cantitatea de noxe care sunt eliberate în atmosferă”.

„Formulele care au fost încercate în mod evident au intrat în contradicție cu reglementările de la nivel european. Se știe că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene. Această taxă este o taxă indirectă. Evident, ea poate fi gândită și ca un impozit pe proprietate variabilă în funcție de… Dar și aici există riscul să contravenim principiului că o taxă depinde de valoarea unui bun. Și, repet, când vom ajunge la o formulă care să fie acceptabilă la nivelul Comisiei Europene o vom anunța public. (…) Dar, vă mai spun un lucru, decât să venim cu o taxă ca să mai luăm niște bani de la proprietarii de mașinu și după aceea să trebuiască să-i dăm înapoi, mai bine măsurăm de șapte ori și stabilim ceea ce suntem siguri că va fi acceptat la nivelul instituțiilor europene”, a spus Orban, joi, la Ministerul Mediului.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Organizația Jihadul Islamic pune condiții pentru încetarea atacurilor cu rachete

Publicat

in

De

Organizația Jihadul Islamic în Palestina a prezentat miercuri mai multe condiții pe care Israelul ar trebui să le respecte înaintea unei eventuale încetări a focului în Fâșia Gaza, informează Reuters, citat de Mediafax.

Condițiile au fost prezentate de către liderul organizației, Zeyad al-Nakhala, în cadrul unui interviu televizat. Jihadul Islamic cere, printre altele, ca Israelul să înceteze atacurile care vizează liderii grupării, să nu mai răspundă în forță față de protestele palestinienilor de la granița cu Fâșia Gaza, dar și măsuri legate de ridicarea blocadei israeliene asupra Fâșiei Gaza.

Zeyad al-Nakhala a mai declarat că dacă Israelul nu va respecta aceste condiții, gruparea sa nu ia în calcul încetarea conflictului actual. Confruntările au izbucnit după ce armata israeliană l-a asasinat pe Bahaa Abu al-Ata, unul dintre liderii organizaţiei Jihadul Islamic.

Peste 190 de rachete au fost lansate de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că 46 de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare.

Aviaţia militară israeliană a atacat obiective din Fâşia Gaza. Cel puţin 23 de palestinieni, inclusiv membri ai grupurilor islamiste, au fost ucişi în urma confruntărilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Subiectele zilei: Cum îţi poţi schimba sexul în România. Doi dintre cei care au făcut asta în ultima vreme sunt elevi de liceu; Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

Publicat

in

De

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale: „M-a lovit în abdomen. Mi-a spus că alte fete și-au luat bătaie ca să învețe să stea în poziția capră”. Jurnalistul independent Matei Bărbulescu a documentat timp de un an abuzurile petrecute la cea mai cunoscută școală de dans din Constanța. Profesorul și coregraful Gigi Marian Osoloș, se folosește de poziția de putere pe care o are în cadrul trupei de dans “Total Dance Center” din Constanța, pentru a le abuza fizic și a obține favoruri sexuale de la elevele lui, notează Libertatea.

Cum îţi poţi schimba sexul în România. Doi dintre cei care au făcut asta în ultima vreme sunt elevi de liceu. Cinci sătmăreni, dintre care doi liceeni, şi-au schimbat sexul în ultimii ani, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din Satu Mare fiind obligat prin sentinţă judecătorească să le dea un nou Cod Numeric Personal şi o nouă identitate. Toţi sunt tineri, însă ultimele două cazuri sunt elevi de liceu care abia au împlinit 18 ani, potrivit Adevărul.

CTP: Dăncilă a avut „zbaterea” cu Iohannis! În replică la răspunsurile libere la întrebările jurnaliștilor pe care le-a dat vreme de aproape o oră și jumătate Klaus Iohannis, Dăncilă a năvălit în sediul PSD, a citit de pe hârtii o listă de minciuni, insulte și victimizări feministe la adresa lui Iohannis, elaborată într-un timp de record mondial, arătând exact ce ar face dacă l-ar avea în față. Nu a asigurat nici măcar un microfon pentru jurnaliștii prezenți, ca să audă ca lumea telespectatorii întrebările lor, scrie Republica.

Iohannis în „escape room” Nu ştiu dacă Iohannis se pricepe la jocul zis Escape Room.
Dar e-n capcană şi nu singur. Nu dezbaterea-i problema. Şi cu atât mai puţin Dăncilă, în faţa căreia preşedintele ar urma să câştige, cum spun sondajele, lejer. Un prieten sibian, sas, ca şi preopinentul pe care-l ştie bine, personal, mi-a recomandat cândva, pe nemţeşte, să-l las, fiindcă-i ”beratungsresistent”. Rezistă cu remarcabilă rezilienţă, adică, la orice sfat. Mai ales la cele bune. Dar adevărul e că preşedintele Iohannis nu pare să aibă o ieşire convenabilă din dilema în care s-a vârât, relatează Deutsche Welle.

Salariu de șef la firmele PMB: 3.600 de euro, fără sporuri, la Consolidări. Laurențiu Ioan Moater, directorul general adjunct al Companiei Municipale de Consolidări, și-a angajat fiul în subordinea sa, pe funcția de asistent manager. La doar 21 de ani, tânărul Gabriel Ioan Moater primește un salariu de aproximativ 6.900 lei, adică în jur de 1.500 euro. Pe pagina sa de Facebook, Moater junior a menționat că lucrează „Boss la Apple”. În realitate, este „boss” la Consolidări, conform News week.

Ceasul care eclipsează broșele Vioricăi Dăncilă în campania electorală. Viorica Dăncilă a apărut în seara primului tur al alegerilor prezidențiale purtând un ceas despre care deputatul PNL Florin Roman spune că valorează 20.000 de euro. Broșele fostei șefe a Guvernului, care au fost comentate îndelung, suscitând întrebări privind valoarea lor, au trecut în umbră, după ce deputatul PNL a prezentat ceasul unei case de bijuterii despre care crede că l-a purtat candidata PSD la alegerile prezidențiale. El o acuză pe Viorica Dăncilă de fals în declarația de avere, scrie Radio Europa Liberă.

Ce salariu avea Nicolae Ceauşescu pentru funcția de președinte al României: ”Fotbaliștii de la Steaua și Dinamo câștigau de trei ori mai mult”. Un jucător de la Steaua şi de la Dinamo câştiga pe lună în anii aceia, am prins şi eu şi am avut această capacitate care-mi intra în buzunar, de două-trei ori mai mult decât câştiga Ceauşescu şi ceilalţi conducători ai ţării. Deci el avea, Ceauşescu, 10.000 şi ceva salariu, iar un fotbalist de la Steaua şi de la Dinamo, ca să nu mai spun deplasări, vamă şi aşa mai departe, lua 20.000 – 30.000 de lei pe lună”, a dezvăluit Cornel Dinu, potrivit Telekom Sport.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend