Acest continut nu poate fi copiat !
spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Opoziția așteaptă momentul potrivit pentru depunerea moțiunii de cenzură

Facebook Twitter Google+
Opoziția așteaptă momentul potrivit pentru depunerea moțiunii de cenzură
Senatorul PNL Alina Gorghiu susține că au loc negocieri în Parlament privind depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, însă se așteaptă un moment potrivit, pentru ca Opoziția să fie sigură că poate miza pe un număr suficient de voturi.

„Este un calcul pe care-l facem în mod constant. Se fac de câteva săptămâni discuţii, negocieri cu toate grupurile parlamentare, cu toţi parlamentarii, care în acest moment şi-au exprimat sau încă nu şi-au exprimat opţiunea de a susţine o moţiune de cenzură. Se va depune, fiind singura posibilitate într-o sesiune, avem un singur glonţ de tras, o singură moţiune de cenzură, se va depune atunci când mizăm pe un număr suficient de voturi pentru ca această moţiune de cenzură să fie un succes. Pentru că dacă nu ne uităm la succesul unei astfel de moţiuni absolut necesară acum, degeaba o depunem. (..) Vom folosi cel mai favorabil context. În momentul în care vom avea un număr de voturi, care să ne dea perspectiva unui succes la această moţiune, o vom depune negreşit, nu va exista sesiune fără moţiune de cenzură (…). Eu sper că sfârşitul de an ne va prinde cu o moţiune de cenzură votată de majoritatea din Parlament şi pe cale de consecinţă, cu un nou Guvern”, a declarat Alina Gorghiu la RFI.

Alina Gorghiu susține că Puterea e pe cale să piardă majoritatea în Parlament.

„Ultimele voturi din ultimele săptămâni, cel puţin în Camera Deputaţilor, arată că această majoritate a fost pierdută. Faptul că la două iniţiative – legea offshore şi spălarea banilor – domnul Dragnea a simţit nevoia, în ciuda unui regulament pe care îl avem, să reia votul, până i-a ieşit aşa cum trebuie, arată foarte clar că nu mai are majoritatea în Camera Deputaţilor. Evident că tot acest scandal din interiorul PSD – încercăm să exploatăm constructiv această nemulţumire a unora din PSD, pentru a le arăta că există evident o alternativă la domnul Dragnea, şi anume un nou guvern care să fie un guvern care să satisfacă interesele publice şi nu pe cele personale ale domniei sale”, a spus parlamentarul.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....