spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

OPORTINITATI PENTRU FIRMELE ARGESENE – Parteneriat Camera de Comers si Industrie Arges si CEC Bank pentru accelul lejer la credite

Facebook Twitter Google+
OPORTINITATI PENTRU FIRMELE ARGESENE – Parteneriat Camera de Comers si Industrie Arges si CEC Bank pentru accelul lejer la credite

BANIFacilitarea accesului întreprinderilor la finantare si reducerea sarcinii administrative asociate acestora sunt doua dintre cele mai nevralgice puncte ale agendei de reforma economica a României. Date recente arata ca 18% dintre cererile de împrumuturi bancare formulate în perioada 2012 – 2013 au fost respinse, 41% dintre întreprinzatorii români semnalând o deteriorare a disponibilitatii bancilor de a acorda împrumuturi (conform studiului 2013 SBA Factsheet Romania). Creditarea ramâne astfel un subiect al zilei din cel putin doua motive: pe de o parte, pentru ca gasirea de solutii de finantare reprezinta doza de oxigen care alimenteaza dezvoltarea economica a României si, pe de alta parte, pentru ca atentia factorilor de decizie este canalizata în aceasta directie, BNR scazând dobânda de referinta la un nivel de 3,75%, de neimaginat în urma cu ceva vreme.

Finantari mai lejere si cu beneficii sporite

Crearea unor produse de creditare viabile reprezinta astfel un demers laudabil, pe care Camera de Comert si Industrie Arges s-a angajat sa-l sustina si sa-l încurajeze. În aceasta directie se înscrie parteneriatul încheiat cu CEC Bank SA pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la un produs deopotriva accesibil si performant: Creditul de Investitii pentru IMM finantat prin Programul româno-elvetian pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, un credit in lei, cu valoare maxima de 366.160 lei (echivalentul a 100.000 CHF) si cu o maturitate de maxim 5 ani. Pe scurt, caracteristicile si beneficiile asociate acestui produs sunt legate de:
– o destinatie flexibila: creditul poate finanta orice initiativa de dezvoltare a afacerilor, de la achizitie de active fixe corporale de orice tip, pâna la achizitia de active necorporale de tipul patentelor, marcilor, etc.
– garantii flexibile – de la garantii oferite de Fondul National de Garantare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pâna la bunurile achizitonate din credit sau orice alt mix de garantii acceptat de banca;
– cost transparent, alcatuit din dobânda (ROBOR 6 luni1 + 1 pp) la care se adauga un singur comision de administrare (0,5% din valoarea creditului) perceput o singura data, la acordarea creditului. Pentru acest credit nu se percep comisioane de analiza, acordare sau plata anticipata.
– perioada de gratie de pâna la 1 an, pentru a veni în sprijinul derularii investitiei fara sincope.
Încheierea de parteneriate de acest tip cu institutiile financiar – bancare pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la finantare reprezinta o prioritate zero pe agenda de lucru a Camerei de Comert si Industrie Arges, cu atât mai mult cu cât, asa cum apreciaza actualul Director general, Valentin Simion Zanfir, finantarea afacerilor devine nu doar o necesitate, ci si o oportunitate.
Detalii suplimentare legate de solutiile de finantare a afacerilor pot fi obtinute de la CEC BANK Arges sau de la Camera de Comert si Industrie Arges (office@cciarges.ro; Tel: 0248 219 200).

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....