Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

OPORTINITATI PENTRU FIRMELE ARGESENE – Parteneriat Camera de Comers si Industrie Arges si CEC Bank pentru accelul lejer la credite

Publicat

in

BANIFacilitarea accesului întreprinderilor la finantare si reducerea sarcinii administrative asociate acestora sunt doua dintre cele mai nevralgice puncte ale agendei de reforma economica a României. Date recente arata ca 18% dintre cererile de împrumuturi bancare formulate în perioada 2012 – 2013 au fost respinse, 41% dintre întreprinzatorii români semnalând o deteriorare a disponibilitatii bancilor de a acorda împrumuturi (conform studiului 2013 SBA Factsheet Romania). Creditarea ramâne astfel un subiect al zilei din cel putin doua motive: pe de o parte, pentru ca gasirea de solutii de finantare reprezinta doza de oxigen care alimenteaza dezvoltarea economica a României si, pe de alta parte, pentru ca atentia factorilor de decizie este canalizata în aceasta directie, BNR scazând dobânda de referinta la un nivel de 3,75%, de neimaginat în urma cu ceva vreme.

Finantari mai lejere si cu beneficii sporite

Crearea unor produse de creditare viabile reprezinta astfel un demers laudabil, pe care Camera de Comert si Industrie Arges s-a angajat sa-l sustina si sa-l încurajeze. În aceasta directie se înscrie parteneriatul încheiat cu CEC Bank SA pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la un produs deopotriva accesibil si performant: Creditul de Investitii pentru IMM finantat prin Programul româno-elvetian pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, un credit in lei, cu valoare maxima de 366.160 lei (echivalentul a 100.000 CHF) si cu o maturitate de maxim 5 ani. Pe scurt, caracteristicile si beneficiile asociate acestui produs sunt legate de:
– o destinatie flexibila: creditul poate finanta orice initiativa de dezvoltare a afacerilor, de la achizitie de active fixe corporale de orice tip, pâna la achizitia de active necorporale de tipul patentelor, marcilor, etc.
– garantii flexibile – de la garantii oferite de Fondul National de Garantare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pâna la bunurile achizitonate din credit sau orice alt mix de garantii acceptat de banca;
– cost transparent, alcatuit din dobânda (ROBOR 6 luni1 + 1 pp) la care se adauga un singur comision de administrare (0,5% din valoarea creditului) perceput o singura data, la acordarea creditului. Pentru acest credit nu se percep comisioane de analiza, acordare sau plata anticipata.
– perioada de gratie de pâna la 1 an, pentru a veni în sprijinul derularii investitiei fara sincope.
Încheierea de parteneriate de acest tip cu institutiile financiar – bancare pentru facilitarea accesului întreprinderilor argesene la finantare reprezinta o prioritate zero pe agenda de lucru a Camerei de Comert si Industrie Arges, cu atât mai mult cu cât, asa cum apreciaza actualul Director general, Valentin Simion Zanfir, finantarea afacerilor devine nu doar o necesitate, ci si o oportunitate.
Detalii suplimentare legate de solutiile de finantare a afacerilor pot fi obtinute de la CEC BANK Arges sau de la Camera de Comert si Industrie Arges (office@cciarges.ro; Tel: 0248 219 200).

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Publicat

in

De

E scandal în Ministerul de Interne! Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, a făcut plângere penală împotriva ministrului Marcel Vela.

Coarnă a depus o plângere împotriva lui Vela, la Parchetul General.

În plângerea înaintată, liderul sindical îl acuză pe ministru „NERESPECTAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREȘTI DEFINITIVE, pe care SNPPC le-a obținut la Curțile de Apel, cu privire la salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, pentru câteva mii de membri de sindicat, precum și de ABUZ ÎN SERVICIU”.

EXCLUSIV!!

CONTINUĂM LUPTA PENTRU DREPTURILE MEMBRILOR SNPPC: PLÂNGERE PENALĂ PE NUMELE MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, ÎNAINTATĂ PROCURORULUI GENERAL DE CĂTRE PREȘEDINTELE SNPPC, DUMITRU COARNĂ

În cursul acestei zile, plâgerea penală pe care am redactat-o pe numele dlui Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, va ajunge, prin poștă (cu confirmare de primire), la Parchetul General.

În plângere (vezi atașamentele), l-am acuzat de NERESPECTAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREȘTI DEFINITIVE, pe care SNPPC le-a obținut la Curțile de Apel, cu privire la salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, pentru câteva mii de membri de sindicat, precum și de ABUZ ÎN SERVICIU.

În calitate de organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică, îndrituită de lege să apere și să promoveze drepturile polițiștilor și personalului contractual, i-am învederat, în scris, de mai multe ori – deși nu era cazul să facem acest demers, având obligația să procedeze ca atare din oficiu – să pună în aplicare Decizia CCR nr. 794/2016 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 31 alin. (11)-(14) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016 (salarizarea la nivelul maxim al funcției publice), Decizia 51/2019 a ICCJ și legislația în domeniu, însă domnia-sa a sfidat legea și, implicit, drepturile câștigate în instanță, prin hotărâri definitive.

Reamintim faptul că peste 25.000 de membri de sindicat ne-au mandatat, în scris, să le reprezentăm interesele în litigiile de muncă, pentru obținerea acestui drept prin instanțele de contencios adminstrativ-fiscal.”, a transmis SNPPC.

Vezi și Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Hartă coronavirus România. Zone în alertă! Bugetul.ro a reconstituit traseul italianului care l-a infectat pe tânărul român cu coronavirus

Publicat

in

De

Miercuri a fost făcut public cazul primului pacient român infectat cu coronavirus. Bugetul.ro a reconstituit traseul italianului de 71 de ani care i-a transmis virusului Covid-19 tânărului diagnosticat cu coronavirus.

În baza informațiilor făcute publice de autorități, Bugetul.ro a realizat traseul italianului de 71 de ani.

Bătrânul a stat în România 5 zile, participând la întâlniri de afaceri, la o partidă de vânătoare și vizitându-și socrii.

Prima zi: 18 februarie, ora 23,45. Italianul, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna. De la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova, unde închiriază o maşină și interacționează cu două persoane. După aceea, pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj
A doua zi: 19 februarie, după miezul nopţii. Italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana Jiu, comuna Bâlteni. la socri.

Dimineața, îşi lasă copilul la bunici, iar el pleacă spre Târgu Jiu, unde locuieşte într-un apartament pe care îl deţine.

A treia zi: 20 februarie. Italianul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale.

A treia și a patra zi: 20-21 februarie. Italianul are mai multe întâlniri de afaceri. Tot atunci, conform surselor noastre, el ar fi mers la partida de vânătoare la care a participat și tânărul din comuna Prigoria – primul român infectat cu coronavirus.
A cincea zi: 22 februarie. Bărbatul de 71 de ani revine la socri, în Peşteana Jiu. Își ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, predă angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi merge la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14, el pleacă spre Bologna într-un avion plin de oameni.

La 25 februarie, medicii din Italia confirmă că bărbatul de 71 de ani este infectat cu cronavirus și de aici autorităţile române intră în alertă.

Primul român infectat cu coronavirus

Miercuri seara, autoritățile din România au dezvăluit, în mod oficial, că avem un prim-român infectat cu coronavirus.

Românul e domiciliat în comuna gorjeană Prigoria.

Ulterior, el a fost transportat către Institutul „Matei Balș” din Capitală, gorjeanul aflându-se, la această oră, în București.

Alți șapte membri ai familiei sale sunt în carantină la domiciliu, la testare rezultatele fiind negative. Aceștia ar urma să mai fie testați încă o dată, la ieșirea din carantină, adică peste 14 zile.

Trebuie precizat că sunt în vizorul autorităților toți cei care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani și cu românul diagnosticat cu coronavirus.

Mai mult, a ieșit la iveală faptul că bărbatul de 71 de ani a mai fost însoțit de încă un cetățean italian, și el diagnosticat cu coronavirus.

Controverse

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că între italianul de 71 de ani și tânărul român a existat contact direct.

În mod contrar, prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a afirmat că românul s-a infectat indirect cu coronavirus și că nu a intrat în contac cu italianul, conform Digi24.

Vezi și

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

E lege! Câti bani primești dacă intri în carantină sau ești izolat la domiciliu

Ăsta da oficial! Un ministru spune adevărul: ‘Nu e loc de panică. Mai mulți oameni mor de gripă, decât de coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend