Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Opinie: Candidatul la prezidențiale căruia i-a fost refuzată porția de mici

Publicat

in

E joi, 31 octombrie 2019, ceasul să arate în jur de 16:00–16:30. Mă văd cu câțiva prieteni și stabilim să mergem să mâncăm niște mici, la terasa din Piața Obor.

Ajungem la celebra terasă, însă gratargiul ne anunță că a terminat micii.

Dacă tot ne-am deplasat până acolo, ne-am mulțumit și cu un draft de bere. În timp ce ni se umpleau paharele, un grup de patru-cinci persoane se apropie de grătar.

Din grup, se distinge o blondă cu ochelari. Se pare că e un fel de conducător. Iese din grup și îi face un semn cu degetul arătător, înspre grătar, băiatului care ne umplea paharale.

„Hmm… Parcă o știu de undeva”, îmi zic.

Observ că unul dintre cei care o însoțeau are o cameră profesională. Apoi, îmi pică fisa: „Da, da, ea e. E Ramona Ioana Bruynseels, candidatul Umaniștilor la prezidențiale”.

Gratargiul îi spune că s-a închis grătarul, dându-i parcă o teribilă lovitură Ioanei Bruynseels.

Ulterior, noi ne-am primit paharele de bere, iar grupul Ioanei Bruynseels s-a îndepărtat de terasă și a părăsit Piața Obor, fără doar și poate, total dezamăgit.

Eugen Dinu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Medicii români care lucrează la vaccinul împotriva COVID-19 anunță că au făcut un avans important

Publicat

in

De

Prof. dr. Virgil Păunescu, director Oncogen Timişoara, cel care a anunțat că lucrează la un vaccin împotrivit COVID-19, a venit, miercuri, la Digi24, cu noi date despre ceea ce se va face în perioada următoare:

„Lucrăm pe culturi de celule. Am avut donatori de sânge. Când o să avem rezultatele vă vom anunța. Până acum pasul cel mai important pentru noi a fost recunoașterea internațională, anume prezența pe lista OMS-ului, Organizația Mondială a Sănătății. M-am uitat la companii mari, au anunțat că vor avea la vară, pe urmă la toamnă, pe urmă iarna. Sper ca noi să ne ținem de cuvânt și să putem să-l punem pe piață undeva la sfârșitul sezonului de toamnă dacă lucrurile vor evolua cum preconizăm noi. Am găsit o formulă tehnologică care ne ușureaza avansul și sper să-i prindem din urmă pe cei care testeaza acum pe oameni”.

Vezi si: Consilier al premierului Ludovic Orban: Urmează o criză alimentară și România nu este pregătită .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tratarea la domiciliu sau în carantină a cazurilor uşoare de Covid-19, obiectul unei petiţii iniţiată de un medic ATI

Publicat

in

De

Un medic de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, revenit în România anul trecut după o experienţă de zece ani la clinici din afara ţării, a iniţiat o petiţie online prin care cere ca toate cazurile uşoare sau asimptomatice de Covid-19 să fie tratate fie la domiciliu, fie în centre de carantină, pentru a evita răspândirea virusului în unităţile spitaliceşti, potrivit Agerpres.

Petiţia a fost iniţiată de medicul Anca Moldovan şi a adunat, în 24 de ore, în jur de 170 de semnături, marea majoritate de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.

În textul petiţiei, medicul bistriţean susţine că decizia de internare a tuturor cazurilor de Covid-19 a fost luată „peste capul profesioniştilor din sănătate”.

„Corpul medical al SJU Bistriţa vă salută şi vă doreşte multă sănătate!… pe care o doreşte atât pacienţilor, cât şi tuturor colegilor din sistemul medical şi care sănătate şi chiar viaţă este pusă în grav pericol de unele din deciziile luate peste capul profesioniştilor din sănătate (probabil din raţiuni populiste…), decizii care în ţări cu un sistem de sănătate mai evoluat decât cel românesc s-au dovedit a fi profund greşite.

Mă refer la decizia de a interna cu orice preţ cazurile cu simptomatologie frustă suspecte de Covid-19 (sub ameninţarea incidenţei penale!!!!), pe care în momentul de faţă nu le putem testa şi care poate că nu se vor dovedi pozitive iniţial, dar în contact cu alţi suspecţi se pot pozitiva ca urmare a contactelor din secţia unde au fost reţinuţi.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

Astfel creşte numărul celor infectaţi, creşte probabilitatea ca unii dintre pacienţi să dezvolte forme grave şi scade dramatic disponibilitatea paturilor de spital pentru cazurile care chiar au sau mai bine zis vor începe să aibă nevoie reală de îngrijire şi supraveghere medicală competentă”, se menţionează în textul publicat pe petitieonline.com.

Medicul propune ca persoanele asimptomatice sau cu cazuri uşoare de Covid-19 să fie tratate la domiciliu sau în centre de carantină.

„Soluţia adoptată de celelalte ţări, după ce au realizat care sunt urmările internării nediscriminative a pacienţilor asimptomatici sau cu simptomatologie redusă, a fost ca aceştia să se autoizoleze la domiciliu sau în zone organizate de carantină, unde să se trateze conform indicaţiilor primite, revenind pentru internare doar în momentul în care simptomatologia devine severă, ţinând legătura telefonic cu medicii de familie”, se mai spune în petiţia care a fost semnată şi de alţi medici din cadrul SJU Bistriţa.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a devenit unitate suport Covid-19 săptămâna trecută, dată de la care a început să primească pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus. Unitatea medicală dispune în total de 180 de paturi pentru bolnavii de Covid-19, dintre care 20 de paturi sunt la secţia ATI.

Potrivit raportării de miercuri, în judeţ au fost confirmate, până acum, 72 de cazuri de Covid-19. Şase cazuri s-au soldat cu decesul pacienţilor, iar 11 persoane au fost declarate vindecate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend