Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

OMV Petrom a dat lovitura! Ce va produce colosul

Publicat

in

OMV Petrom a dat lovitura! Colosul ia cu asalt piața energiei în 2019, acesta urmând să producă la Brazi cam cât un reactor de la Cernavodă.

OMV Petrom îşi va consolida poziţia printre cei mai mari producători de energie din România, estimând pentru anul acesta o creştere a producţiei centralei pe gaze de la Brazi de peste 31%, de la 3,8 TWh, până la 5 TWh. Cu producţia de energie de anul trecut, OMV Petrom a avut o cotă de 6% din producţia naţională, dar anul acesta, în condiţiile unei producţii naţionale similare, ar putea ajunge la circa 8%, aproape cât un reactor al centralei de la Cernavodă.

“Producţia netă de energie se aşteaptă să crească la 5 TWh în 2019, generată de îmbunătăţirea preţurilor la energia electrică şi scăderea pretului la gaze naturale”, explică firma.

Potrivit bugetului pentru 2019, OMV Petrom S.A. se aşteaptă la venituri de 16,7 miliarde de lei, în scădere faţă de cele 17,7 miliarde de lei din 2018.

„Veniturile din vânzări vor fi sub nivelul actual din 2018, din cauza implementării preţului reglementat la gaze naturale şi a scaderii volumelor de vânzări de gaze naturale, efect parţial compensat de creşterea volumelor de vânzări de energie electrică şi de produse petroliere”, se arată în documentele companiei, care vor fi supuse AGA din 19 aprilie, citat de zf.

Vezi și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Columbia: Exhumarea dintr-o groapă comună a unor civili ucişi de armată

Publicat

in

De

Tribunalul special pentru pace în Columbia a procedat la o serie de exhumări într-un cimitir din nord-vestul ţării unde, potrivit unui militar care a decis să colaboreze cu autorităţile, se află o groapă comună cu corpurile a „peste 50 de civili” executaţi de soldaţi, a anunţat sâmbătă instanţa, relatează AFP preluat de agerpres.

„Este important să semnalăm că aceste fapte nu au făcut niciodată obiectul investigaţiilor justiţiei obişnuite”, a declarat Tribunalul special pentru pace (JEP), însărcinat să ancheteze încălcări ale drepturilor omului comise în timpul conflictului armat dintre guvern şi rebelii din Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC).

Un militar care a acceptat să colaboreze cu acest tribunal, înfiinţat în cadrul acordului de pace din 2016, i-a condus pe anchetatori la cimitirul Las Mercedes, în localitatea Dabeiba (nord-vest).

Se presupune că acolo s-ar afla „resturile a peste 50 de persoane prezentate legal ca victime ale luptelor”, a informat JEP într-un comunicat. Şapte „corpuri complete” au fost exhumate.

Potrivit tribunalului, este vorba despre „execuţii extrajudiciare urmate de dispariţii forţate”.

În cimitirul Las Mercedes, situat la circa 170 de kilometri de Medellin, au fost îngropaţi bărbaţi cu vârste între 15 şi 66 de ani originari din acest oraş, reşedinţa departamentului Antioquia, potrivit elementelor de anchetă culese de JEP.

Cel puţin 2.248 de persoane au fost victime ale execuţiilor extrajudiciare în cadrul conflictului dintre guvern şi FARC. Aproximativ 59% din aceste crime au fost comise între 2006 şi 2008, în timpul mandatului preşedintelui Alvaro Uribe.

Ancheta de la cimitirul din Dabeiba a început după denunţul unui soldat care a decis să colaboreze cu tribunalul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ministrul Justiției SOMEAZĂ CSM să iasă din BLOCAJ: Noul președinte trebuie să fie deschis privind recomandările MCV, GRECO și ale Comisiei de la Viena

Publicat

in

De

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, subliniază că CSM trebuie să iasă din blocaj și să dea curs solicitărilor forurilor internaționale privind modernizarea sistemului de justiție din România.

„Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost prezent vineri, 13.12.2019, la invitaţia conducerii DIICOT, la reuniunea de la Constanța prilejuită de aniversarea a 15 ani de la înființarea DIICOT.

Cu această ocazie, ministrul Justiției a participat atât la sesiunea festivă, cât şi la şedinţa tehnică de lucru care a urmat, cu o agendă privind analiza cadrului normativ şi a problemelor sistemice incidente activităţii DIICOT, alături de conducerea instituţiei şi procurori din cadrul DIICOT, atât din structura centrală, cât şi din unităţile din teritoriu, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu care DIICOT colaborează strâns în activitatea sa.

Citește și: E SHOW în Guvernul Orban: ministrul Sănătății promite că se duce peste Florin Cîțu, la Finanțe: Niciodată nu sunt mulțumit

În cadrul discursului susţinut în plenul reuniunii festive, ministrul Justiţiei a felicitat DIICOT pentru cei 15 ani de activitate într-un domeniu cheie pentru siguranţa cetăţenilor, combaterea crimei organizate, a traficului de droguri şi terorismului. În cadrul alocuţiunii, ministrul Justiţiei a abordat mai multe chestiuni legate de activitatea DIICOT, cum ar fi semnificaţia statisticii activităţii în anul 2019, structura organizatorică, dar şi alte subiecte de interes pentru Ministerul Public şi sistemul judiciar în general. (…)

Ministerul Justiției consideră că ar fi extrem de pozitiv, inclusiv ca semnal pentru coeziunea sistemului judiciar ca viitorul preşedinte al CSM să fie ales în urma unei majorităţi generate de magistraţii din plenul CSM, nu determinat la limită pe baza unui vot hotărâtor al unui factor politic reprezentat în CSM de Ministrul Justiţiei; o astfel de evoluţie ar răspunde şi criticilor/recomandărilor din cadrul Raportului MCV care constată sciziunile din cadrul CSM şi sistemul judiciar, considerându-le o vulnerabilitate la adresa funcţionalităţii sistemului;

Ministerul Justiției consideră că CSM, inclusiv prin conduita noului președinte care va fi ales, trebuie să fie deschis și constructiv cu partenerii europeni pentru realizarea recomandărilor MCV, GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia;

Ministerul Justiției are un mandat de construcție în această direcţie cu toate curentele şi asociațiile din cadrul sistemului judiciar;

Ministerul Justiției îşi exprimă speranţa că până la următoarele şedinţe de Secţie de judecători şi de Plen, magistraţii din CSM să dea dovadă de dialog, înţelepciune şi moderaţie şi să genereze o majoritate largă care să aleagă un nou preşedinte al CSM;

Ministerul Justiției consideră că ieşirea din blocajul CSM este o condiţie pentru a se putea aborda temele esențiale ale anului 2020, modificarea Legilor justiţiei şi ale Codurilor Penale, îmbunătăţirea Raportului de ţară;

Începând cu luna februarie 2020, Ministerul Justiției va căuta să catalizeze un proces transparent şi cuprinzător, inclusiv la nivelul reprezentării parlamentare, de evaluare a reparaţiilor care trebuie aduse Legilor justiţiei şi Codurilor penal şi de procedură penală; acest efort trebuie finalizat prin proiecte care să cuprindă pe cât posibil atât opțiunile concurente ale CSM, organizațiilor profesionale ale magistraţilor şi ale organizaţiilor neguvernamentale din domeniul Justiției, profesiilor juridice precum şi ale membrilor Parlamentului din întreg spectrul politic reprezentant în Parlament, în urma unei consistente dezbateri publice şi la nivelul ministerului;

În viziunea Ministerului Justiției, proiectele trebuie să includă recomandările Raportului MCV, GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia;

Ministerul Justiției va sesiza Parlamentul cu proiectele elaborate pe această bază, pentru a fi dezbătute şi aprobate în proceduri parlamentare;

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend