spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Olguța Vasilescu: Costurile cu pensiile se vor dubla prin noua lege a pensiilor / Nicio pensie nu va scădea

Facebook Twitter Google+
Olguța Vasilescu: Costurile cu pensiile se vor dubla prin noua lege a pensiilor / Nicio pensie nu va scădea

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus, duminică, la Antena 3, că pensiile vor costa dublu prin noua lege a pensiilor decât costă în prezent, iar legea va fi prezentată în ansamblu la mijlocul săptămânii viitoare. Vasilescu a spus că se va schimba formula de calcul astfel încât să câștige pensionarii și este exclus să scadă vreo pensie, după aplicarea noii legi. 

”La mijlocul săptămânii, prezentăm legea în ansamblu, noutățile, se schimbă formula de calcul, vor câștiga pensionarii. Va fi o peroadă de o lună de dezbatere publică. Secretari de stat vor merge în județe pentru a discuta cu pensionarii, apoi legea va merge la Guvern pentru avizul ministerelor. În septembrie va intra în dezbaterea Parlamentului. Va costa dublu față de acum”, a spus Vasilescu.

Aceasta a mai spus că a încercat să căutarea unui numitor comun pentru că sunt oameni care au ieșit la pensie pe legi diferite.
Întrebată, dacă există riscul să scadă vreo pensie, aceasta a spus nu.
”Există și un articol de lege prin care se păstrează dreptul aflat în plată”, a spus ea.
”Va rămâne aceeași vârstă de pensionare, dar vrem să dăm posibilitatea celor care vor să rămână încă 5 ani, dacă vin cu certificate”, a mai spus Vasilescu.
Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator editia online si print

Facebook Comments

Mai poti citi si....