spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

OFICIAL: Iată ce se întâmplă cu radarele neinscripţionate şi amenzile rutiere

Facebook Twitter Google+
OFICIAL: Iată ce se întâmplă cu radarele neinscripţionate şi amenzile rutiere

Camera Deputaților a stabilit, astazi, că se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile. Camera Deputaţilor a reexaminat, ca urmare a unei decizii a CCR, proiectul referitor la circulaţia pe drumurile publice. Pentru proiectul de lege s-au înregistrat 186 voturi ‘pentru’, 21 ‘împotrivă’ şi 7 abţineri.

Astfel, conform prevederilor adoptate, “dispozitivele destinate măsurării vitezei se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei Rutiere. Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive de către poliţişti care nu poartă uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile”.

A fost eliminată prevederea potrivit căreia, pentru amenzile contravenţionale în cuantum de până la 20 puncte-amendă, contravenientul poate achita pe loc agentului constatator jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a precizat că USR a votat împotriva proiectului de lege.  “A rămas o parte din ideea iniţială şi poliţiştii îi vor prinde mai greu pe vitezomani. (…) Încercaţi şi aţi reuşit printr-un vot să puneţi botniţă, frână Poliţiei. Dacă doreaţi să faceţi prevenţie, puteaţi să puneţi radare în puncte fixe, să faceţi campanii de conştientizare şi să faceţi infrastructură”, a motivat Moşteanu.
Deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat că proiectul este bun, având în vedere că, în prezent, poliţiştii se transformă în “vânători de oameni”.
Camera Deputaţilor este for decizional.
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....