Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O spun specialiştii din CNAIR: EXCLUSIV! Transfăgărăşanul ar putea fi complet blocat dacă nu se intervine de urgenţă !

Publicat

in

De parcă nu erau de ajuns problemele generate de inchiderea sezonieră a celui mai frumos drum din Europa şi chiar din lume, o veste proastă vine dinspre CNAIR, mai exact se vorbeste despre pericolul ca celebra şosea transalpină să fie blocată complet circulaţiei, pe termen de cel putin un an de zile, mai exact. Astfel, potrivit unui raport efectuat in luna iunie şi inaintat conducerii CNAIR de doua directii judetene de drumuri, pe cateva portiuni situate pe raza judetului Arges exista pericolul iminent al prăbusirii soselei. Raportul detaliat indica zonele cu risc ridicat de prăbusire, cateva dintre acestea aflandu-se pe portiunea dintre primul tunel de langa cetatea Poienari si Barajul Vidraru. Alte două porţiuni cu risc ridicat de prăbusire sunt situate pana in tunelul de la Balea iar o alta sub Telecabina din judetul Sibiu. Raportul mai precizeaza ca pe raza judetului Argeş, în 4 puncte, şoseaua deja este ramasa fara parapeti iar o jumatate de banda de circulatie este deja impracticabila. Surse din CNAIR au dezvaluit ca, la randul său, Compania ar fi înaintat un memoriu către ministerul Transporturilor prin care informau despre pericolul prabusirii unor portiuni din Transfagarasan si, de asemenea, solicita suplimentarea fondurilor pentru acest an in vederea reabilitarii urgente a zonelor sensibile. Contactata de ziarul PROFIT, conducerea CANAIR a confirmat ca exista acele informări ale drumarilor şi că are la cunostinta despre aceste probleme dar care erau monitorizate oricum cu mare atentie. ” Sunt, intr-adevar, puncte sensibile pe raza judetului Argeş dar acestea au fost deja semnalizate, iar acolo unde s-au produs desprinderi importante a partii carosabile au fost reparate provizoriu si, unde a fost cazul, au fost montati parapetii care lipseau”, spun cei de la CNAIR. Specialistii in drumuri spun insa ca daca nu se intrevine la timp, portiuni importante din Transfagarasan se vor prăbuşi şi va conduce, inevitabil, la blocarea totală a şoselei. ” Transfăgărăşanul nu este orice drum. O alunecare mica de teren in zona stancoasa nu e doar o portiune de cativa metri cu probleme ca in cazul unui drum obisnuit. Vorbim acolo de un versant intreg, muntele lucreaza iar accesul e foarte greu pentru a reface o portiune stancoasa desprinsa din munte, caci despre asta vorbim. Nu va pica o jumatate de metru iar la asta ar trebui sa se gandeasca atat cei de la Drumuri dar si cei care trec pe acolo cu camioanele incarcate de lemne si care contribuie si ei, alaturi de natura, la alterarea Transfagarasanului”, spune inginerul Daniel Andreescu. Acesta este de parere ca daca nu se intervine in aceasta toamna, la anul nimeni nu va mai ajunge nici macar la Barajul Vidraru sau la Cumpăna.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO – Panică și fum la bordul unei aronave Ryanair plină de români, deasupra Bucureștiului

Publicat

in

Probleme la bordul unui avion Ryanair care a decolat de la Bucureşti şi ar fi trebuit să ajungă la Londra. Aeronava s-a umplut de fum chiar în momentul decolării, imediat ce s-a ridicat de la sol și a survolat o oră Bucureștiul, ca să-și consume din combustibil, înainte de a reveni la sol. 

la bordul aeronavei se aud oamenii vorbind speriați:

– Opresc din aer?
– Opreşte!
– Mamă, murim aici, băi!
– Du-te frate şi zi-i!
– Doamne, ce e?

În cele din urmă, aeronava s-a întors și pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Potrivit Mediafax, aeronava a revenit pe aeroportul Otopeni în jurul orei 12:00 după ce a survolat o oră Bucureștiul.

Avionul își amânase deja decolarea cu trei ore. A decolat la 10:56 spre Londra, în condițiile în care plecarea era programată la 6:40.

După decolare, a anunțat că va reveni pe aeroport și a aterizat la 12:11 pe Otopeni, după ce survolat spațiul aerian din apropierea Bucureștiului pentru a consuma din combustibil.

În aeronavă se aflau 169 de pasageri, potrivit informațiilor Mediafax.

Un pasager a postat pe pagina sa de Facebook că în timpul survolării în avion au fost emanații de fum. Acesta a mai specificat că în cele trei ore de așteptare până la decolare nu a primit nicio sticlă de apă din partea personalului.

Panica in avionul Ryanair plin cu 169 romani care s-a umplut de fum. Avionul zbura din România spre Anglia. Aeronava a fost întoarsă din drum

Panica in avionul Ryanair plin cu 169 romani care s-a umplut de fum. Avionul zbura din România spre Anglia. Aeronava a fost întoarsă din drum

Publicată de Profit 24 TV pe Marţi, 21 ianuarie 2020

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Piața de media din România va ajunge la o valoare de 514 milioane de euro

Publicat

in

De

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5% comparativ cu anul 2019, până la valoarea de 514 milioane de euro, reiese din datele Media Fact Book, raportul de analiză a pieţei româneşti de media şi publicitate.

Conform datelor, în 2019, piaţa de media din România s-a situat la valoarea de 487 milioane de euro, iar investiţiile în publicitatea TV au cunoscut o evoluţie pozitivă, ajungând la 5% comparativ cu 2018, până la 315 milioane de euro.

De asemenea, în cursul anului trecut, cea mai mare rată de creştere a înregistrat-o piaţa de digital, la la 99,1 milioane de euro (+17% faţă de 2018), în timp ce publicitatea outdoor (OOH) este estimată la 32,2 milioane de euro, cu 5% mai mult decât în 2018.

În acelaşi timp, piaţa de radio şi-a continuat trendul ascendent şi în anul trecut, cu o creştere estimată la 10%, atingând valoarea de 28,3 milioane de euro.

Pentru 2020, realizatorii raportului Media Fact Book, Agenţia Initiative, estimează noi creşteri pentru TV (+2,5%, până la 323 milioane de euro), online (+16%, până la 114,5 milioane de euro), radio (+8%, până la 30,6 milioane de euro) şi OOH (+5%, până la 33,8 milioane de euro).

La nivel global, potrivit estimărilor Magna, companie din grupul IPG MediaBrands din care face parte şi Initiative, se arată că investiţiile nete în publicitate au crescut, în 2019, cu 5,2% şi se vor majora cu 5,7%, în 2020, ajungând la 595 miliarde de dolari.

Totodată, piaţa globală de TV a fost într-o uşoară scădere (-4%) în 2019, înregistrând 173 miliarde de dolari, apropiindu-se de cel mai slab an ca performanţă (2009), cauzat de scăderea accelerată a rating-ului şi de lipsa evenimentelor mari generatoare de audienţă, se notează în raport.

Potrivit sursei citate, în 2019, online-ul a continuat să domine piaţa de media globală, atingând cote record din total piaţă, pană la 51,5% cu o valoare de 306 miliarde de dolari, iar social media înregistrează cea mai rapidă creştere din online (+25%), peste cifrele generate de video digital (23%) sau search (14%). De altfel, „search”-ul rămâne numărul 1 în digital, fiind formatul care înregistrează 144 miliarde de dolari şi 47% din bugetele totale din online.

Piaţa de OOH a înregistrat creşteri semnificative la nivel global (+6,1%), atingând cifre record (37 miliarde de dolari), datorate segmentului de OOH digital care a avut o creştere de 20%.

Media Fact Book este singurul raport de analiză a pieţei româneşti de media şi publicitate, ghid editat anual de agenţia Initiative, începând din anul 1997, conform Agerpres

Vezi și Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend