Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O nouă șansă pentru Gara din Curtea de Argeș – CFR oferă 2, 5 miliarde pentru START RENOVARE

Publicat

in

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a scos din nou la licitație proiectarea pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeș, clădire monument istoric aflată într-o stare avansată de degradare. La licitațiile organizate în ultimii ani nu s-a prezentat nimeni, așa că acum valoarea estimată a contractului este de aproape patru ori mai mare. Astfel, CFR SA a postat, joia trecută, în sistemul electronic de achiziții publice anunțul privind ”Proiectare faza de expertiză tehnică şi elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul <Reparaţii, reabilitare şi restaurare clădire călători din staţia CF Curtea de Argeş (expertiză şi DALI – clădire monument istoric)>”. Durata contractului este de 24 de luni, din care execuția propriu-zisă două luni. Clădirea de călători din stația C.F. Curtea de Argeș a fost construită în anul 1898 și este monument istoric de interes național. Materialele folosite la construirea clădirii și tehnicile folosite în realizarea acesteia sunt specifice perioadei în care a fost ridicată. Imobilul este în patrimoniul CNCF CFR SA, are suprafața construită la sol de 507 mp și suprafața desfășurată de 1.014 mp, regimul de înălțime este P+1+Pod, structura este din zidărie din cărămidă plină și planșee peste nivel din lemn, iar acoperișul din șarpantă din lemn și învelitoare din tablă.

Clădire monument istoric

Tema de proiectare se va elabora de către arhitect împreună cu beneficiarul, care trebuie să își însușească forma finală prin semnătură. Studiile de specialitate se va elabora de către consultanți, specialiști, experți, verificatori atestați de Ministerul Culturii. Din punct de vedere financiar, pentru participarea la licitație se impune prezentarea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani, care trebuie să fie de minimum 253.000 de lei. Valoarea garanţiei de participare este de 2.500 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 noiembrie 2019, ora 15,00, iar oferta trebuie sa fie valabilă până la 20 martie 2020.

A șasea licitație pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeș

Valoarea totală estimată este de 253.000 de lei, de aproape patru ori mai mare decât cea de la licitația din ianuarie 2018, la care nu s-a prezentat nimeni. Acum, este vorba de a șasea licitație cu acest obiect lansată de CFR SA. Gara a fost inaugurată pe 27 noiembrie 1898, la doar un an de la începerea lucrărilor de construcție, când a avut loc şi punerea în circulaţie a căii ferate Piteşti – Curtea de Argeş. Cu excepţia lui Carol al II-lea, al cărui sicriu a fost adus aici în februarie 2003 cu un vehicul militar, toţi regii înmormântaţi la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduşi aici pe calea ferată. În decembrie 2017, cu câteva zile înainte ca trenul purtând sicriul cu trupul Regelui Mihai să ajungă aici, Gara Regală din Curtea de Argeş a fost acoperită cu un mesh pentru a nu se vedea starea de degradare a clădirii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă lovita dur in ziua ei de nastere!

Publicat

in

De

Conducerea PSD, reunită luni la Parlament, a decis să nu mai fie organizate alegerile pentru conducerea Organizației de Femei la sfârșitul lunii ianuarie. Mai precis, Marcel Ciolacu ar fi cerut să nu fie organizate niciun fel de alegeri, în nicio organizație a partidului, până la congresul PSD din 29 februarie anul viitor, potrivit Realitatea PLUS.

Decizia o lovește direct pe fosta șefă a social-democraților, Viorica Dăncilă, care conduce interimar organizația femeilor PSD de trei săptămâni.

În plus, hotărârea conducerii PSD a fost luată în absența Vioricăi Dăncilă.

Decizia vine după ce săptămâna trecută, când Dăncilă a fost asigurată că la sfârșitul lunii ianuarie anul viitor să se facă alegerile pentru conducerea plină a femeilor PSD, iar ea să devină președinte plin al organizației.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, vineri, la sediul din Kiseleff, iar subiectele de discuție au vizat fixarea datei alegerilor pentru organizația de femei a partidului, precum și conferințele județene pentru alegerile din alte filiale social-democrate.

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în urma ședinței CEx a PSD, că nu este împotriva unei candidaturi din partea lui Carmen Dan pentru șefia organizației femeilor social-democrate, și nu numai aceasta, pentru că nu dorește să fie unicul candidat. Dăncilă este, în momentul de față, președintele interimar al organizației.

„Mi-ar place (plăcea – n.red.) să candideze nu numai Carmen Dan, oricine (pentru șefia organizației de femei social-democrate – n.red.), pentru că asta este democrația, nu vreau să fiu candidat unic. În fond, încrederea colegelor, a organizațiilor va fi cea care va decide cine va conduce în perioada următoare organizația de femei”, a afirmat vineri Viorica Dăncilă despre o posibilă candidatură a lui Carmen Dan pentru funcția de președinte al organizației femeilor social-democrate, arata realitatea.

Vezi si:

EXCLUSIV Ludovic Orban l-a sunat pe Dumitru Coarnă! E oficial: S-au înțeles în privința pensiilor și salariilor polițiștilor

Greu de ‘ucis’! Colonelul Paraschiv, ‘Fantoma Albă’ de la protestul din 10 august, rămâne la șefia Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Pedepse dure pentru patronii clubului Colectiv!

Publicat

in

De

Tribunalul Bucureşti a decis luni condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend