Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O nouă înfrângere la baschet – Israel-România, 87-63

Publicat

in

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă luni, în deplasare, de reprezentativa Israelului, scor 87-63 (43-38), în cea de-a doua partidă din grupa A a preliminariilor EuroBasket 2021, faza a doua, potrivit news.ro.

Principalii marcatori ai meciului au fost Avdija 21 puncte, pentru Israel, respectiv Dragoste 11, pentru România.

În aceeaşi etapă, Polonia a produs surpriza grupei, în deplasare, cu Spania, scor 80-69, astfel că după două etape, Israel este lider, cu 4 puncte, urmată de Polonia şi Spania, cu câte 3, şi România 2 puncte.

În prima etapă, tricolorii au cedat la Cluj-Napoca, în compania Spaniei, cu 71-84.

Următoarea ”fereastră” de meciuri în grupă va fi în 27 şi 30 noiembrie, tricolorii urmând a juca cu Polonia pe teren propriu şi cu Spania în deplasare.

Primele trei echipe din fiecare din cele opt grupe se vor califica la turneul final, care va fi găzduit între 9-21 septembrie 2021 de patru naţiuni – Cehia, Georgia, Germania şi Italia. Gazdele joacă şi ele în calificări, dar au asigurate locurile la turneul final, indiferent pe locul vor încheia grupa, din care vor mai merge astfel doar două echipe.

Echipele de pe locul 4 în grupe, care nu ajung la EuroBasket 2021, vor intra în faza a doua a calificărilor pentru turneul final al Campionatului Mondial 2023.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Reputatul fotograf Victor Skrebneski a murit la vârsta de 90 de ani din cauza unui cancer

Publicat

in

De

Reputatul fotograf Victor Skrebneski, care i-a imortalizat între alţii pe Orson Welles, Bette Davis, David Bowie şi Cindy Crawford, a murit la vârsta de 90 de ani din cauza unui cancer, potrivit news.ro.

Skrebneski a murit sâmbătă, la Chicago.

„Să lucrez cu Victor a fost unul dintre privilegiile carierei mele în modelin”, a spus Crawford într-un comunicat citat de Variety. „A fost primul meu mentor şi m-a învăţat atât de multe despre arta modelingului şi a fotografiei. Anii petrecuţi în studioul lui, fiind îndrumată de un adevărat artist, m-au pregătit pentru viaţa în lumea modei, iar eleganţa şi rafinamentul lui mi-au format definiţia adevăratului gentleman”.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Între personalităţile pe care le-a fotografiat Victor Skrebneski se numără Oprah Winfrey, Raquel Welch, Francois Truffaut, Audrey Hepburn, Bette Davis şi cuplul prezidenţial Barack şi Michelle Obama.

Skrebneski şi-a organizat studioul din Chicago în 1952 şi a lucrat pentru campanii publicitare precum „Estee Lauder woman” şi reviste ca Playboy.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

El a colaborat din 1966 şi cu Chicago International Film Festival, pentru care a realizat afişe ce au devenit obiecte de colecţie de-a lungul anilor.

Născut în Chicago, el a urmat aici cursurile School of the Art Institute şi ale Illinois Institute of Technology. În 1989, The School of the Art Institute of Chicago a organizat o expoziţie cu lucrările sale. O retrospectivă a jumătate de secol de carieră a fost prezentată la Museum of Contemporary Photography.

Anul acesta, a fost publicată a 18-a lui carte, „Skrebneski Documented”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Spectacole după Federico García Lorca şi Eugen Ionesco sunt incluse în programul online al UNATC

Publicat

in

De

Spectacole după Federico García Lorca şi Eugen Ionesco sunt incluse în programul online al UNATC (Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică), potrivit news.ro.

Filmul documentar „UBU Rege”, regizat de Bogdan Ilie-Micu, va fi disponibil pe pagina de Facebook pe 5 aprilie, de la ora 19.00.

Pe 7 aprilie, de la aceeaşi oră, este programat musicalul „Nine”, regizat de Andreea Iacomiţă, adaptare scenică după scenariul musicalului omonim de Michael Tolkin şi Anthony Minghella. Distribuţia este alcătuită din Vlad Nicolici, Teodora Calagiu, Monica Odagiu, Laila Abdel, Bianca Babaşa, Nico Moscalenco, Irina Noapteş, Claudia Ene, Mădălina Mihai, Tiberiu Hârşan, Loredana Vladuţ, Kiki Simion, Victoria Moraru, Claudian Şiman, Alex Tudor, Ioana Tănasa şi Andrei Ianuş.

Pentru seara zilei de 9 aprilie este programat „Cântăreaţa cheală”, după Eugen Ionesco, spectacol al promoţiei 2015 – 2018, clasa prof. univ. dr. Doru Ana. Din distribuţie fac parte Vlad Brumaru, Cristina Danu, Ciprian Chiricheş, Onorina Djavadov Ghiulnara, Cristian Constantin şi Maria Florea.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Pe 11 aprilie va fi disponibil „La fantasia. Una storia dei zanni”, spectacol de licenţă promoţia 2015 – 2018, secţia Păpuşi şi Marionete.

„La Fantasia. Una storia dei zanni” este un spectacol în versuri de Commedia dell`Arte a l`improvviso cu păpuşi, ce îşi are sursa de inspiraţie în desenele lui G.D. Tiepolo „Plăcuta excursie a Pulcinellilor” şi desenele lui Jacques Callot – Gobbi.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Distribuţia este alcătuită din Ovidiu-Paul Cosovanu, Teodora Colţ, Alexandra Duţă, Teodora Antal, Andreea Alboaie, Petru-Daniel Şutu, Adrian Loţcu, Andrei Ciugulea, Ştefan Hotnog, Cosmin Cosma şi Oana Cercel. Scenografia este smenată de Ana-Ruxandra Manole.

Pe 12 aprilie va putea fi vizionat „Casa Bernardei Alba”, după Federico García Lorca, spectacol al promoţiei 1994, clasa profesor Ion Cojar. Distribuţia este alcătuită din Amalia Ciolan, Silvia Codreanu, Corina Dănilă, Diana Pâslaru, Delia Nartea, Mihaela Sârbu, Diana Dumbravă, Bogdana Darie, Carmen Papa şi Viorica Bahnaru Banta. Scenografia este semnată de Bristena Duman.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend