Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

O FI BINE ? Elevii vor sta mai puțin timp în școală, numarul orelor se reduce – VOI CE PĂRERE AVEŢI _

Publicat

in

Numărul orelor petrecute de copiii din țara noastră la școală va fi mai mic decât în prezent. Măsura limitării numărului de ore pe care le pot petrece elevii la școală se regăsește într-un proiect de act normativ ce se află la votul decisiv al senatorilor, ieri fiind primit și raportul de admitere. Acest proiect legislativ a mai fost adoptat de Parlament, dar șeful statului a cerut parlamentarilor reexaminarea acestuia.

Ieri a fost primit și raportul de admitere din partea comisiei de fond (Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport), ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, legea va fi adoptată și de Senat. Tot ce va rămâne de îndeplinit va fi promulgarea legii, de către președintele țării.

 

După cum prevede documentul, începând cu anul școlar 2020-2021, numărul de ore petrecute săptămânal la școală de către elevii din învățământul primar va fi limitat la 20 de ore, iar numărul de ore pentru cei ce învață în ciclul gimnazial va fi limitat la 25 de ore pe săptămână. În același timp, liceenii vor petrece la școală cel mult 30 de ore pe săptămână.

Aceste limite se referă, potrivit propunerii legislative, la orele “alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate”.

În prezent, numărul maxim de ore pe care le pot petrece elevii din România este stabilit, în funcție de nivelul de învățământ, de o serie de planuri-cadru de învățământ. De exemplu, planul-cadru pentru învățământul primar folosit în prezent stabilește că elevii din acest ciclu de învățământ pot petrece la școală cel mult 22 de ore pe săptămână.

Pe lângă reducerea timpului pe care îl vor petrece elevii la școală, propunerea legislativă mai stipulează și că în școli și “în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violență psihologică – bullying”. Totodată, documentul stabilește că, pentru a putea identifica și interveni în astfel de cazuri, educatorii și profesorii vor trebui să participe la cursuri de perfecționare privind problemele legate de violența psihologică.

Comenteaza cu profilul de FB

Fără categorie

Adăpost de animale, distrus de flăcări! 7 cai au murit în incendiu

Publicat

in

Mai multe animale și-au pierdut viața, în această seară, într-un incendiu care a cuprins un adăpost din Pitești, de pe strada Turcești. Mai mulți pompieri s-au luptat timp de două ore cu flăcările şi au reușit să salveze o parte din animale.

Un adăpost de cai, de 150 mp, a fost distrus de flăcări în urma incendiului. La fața locului au intervenit 3 echipaje ale pompierilor cu 3 autospeciale de stingere. Au participat 17 subofițeri și un student aflat în stagiul de practică. La sosirea echipajelor ardea violent construcția din lemn și alte materiale combustibile. Din cauza vântului exista posibilitatea propagării la vecinătăţi. S-a acționat pentru protejarea construcțiilor vecine și pentru lichidarea incendiului.

În incendiu au fost surprinse de flăcări și câteva cabaline care nu au mai putut fi evacuate. Și-au pierdut viața 7 cai. În urma incendiului, au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje pe aproximativ 150 mp,  respectiv 2000 kg de furaje. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 2 ore.

Conform ISU Argeș, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor defect sau neizolat corespunzător.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Vlaicu Vodă, un liceu în stare de șoc – Elevul Marius a fost găsit mort – URMA SĂ DEA BAC-ul anul acesta

Publicat

in

De

Tragedie la Curtea de Argeș! Marius Florea, elevul de la Colegiul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș dispărut în urmă cu două zile, a fost găsit în urma cu puțin decedat. Politia anunta ca un echipaj mixt din cadrul echipelor de cautare l-a gasit pe baiat decedat intr-o zona impadurita de langa raul Arges, langa un stalp de inalta tensiune. La prima vedere, nu prezinta urme de electrocutare. Cercetarea la fata locului este in curs Reprezentanții IPJ Argeș continua cercetarile si iau in calcul toate variantele. Potrivit primelor informatii, acesta s-ar sinucis.

Vestea mortii lui Marius a șocat pe toți cei de la Colegiul Vlaicu Vodă, acolo unde Marius era elev. Elevi si profesori, multi dintre ei in lacrimi, incearca, acum, sa gaseasca explicatia gestului lui Marius. ” Era un copil de nota 10 si la propriu si la figurat. Era un pic mai retras, parea ca il macina ceva dar era un bun prieten si coleg. Suntem șocați, nu ne vine sa credem, nici macar varianta cu problemele in famile generate de tatal sau, asa cum s-a zvonit. Urma se dam bacul impreuna, anul acesta !”, ne-a declarat un coleg al lui Marius.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend