Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O câmpulungeancă talentată a câştigat premiul I la un Festival de Muzică din Malta !

Publicat

in

O câmpulungeancă și frumoasă și talentată a cucerit publicul iubitor de muzica din Malta! Se numeşte Andra Oproiu şi a reprezentat cu brio România la un festival internațional desfăşurat in Malta! Datorită talentului său, Andra Oproiu a venit acasă cu premiul cel mare, locul I ! Trebuie spus că Andra Oproiu este singura concurentă din Câmpulung care a ajuns la acest festival graţie invitaţiei pe care a primit-o la acest festival internațional. ,,Sunt fericită că am reușit să reprezint cu cinste România și Asociația Musicando con Adina Sima la Festivalul Internațional “Singer Stage” din Malta, unde am fost jurizată de un juriu format din 13 membrii, din 11 țări, obținând locul 1 absolut la categoria de vârstă 13-15 ani. Mulțumesc din suflet oamenilor cu ajutorul cărora am obținut toate aceste rezultate minunate. Fără voi nu aș fi ajuns până aici!”, a scris Andra Oproiu pe pagina sa de socializare.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

VIDEO | Incendiu devastator în Argeș

Publicat

in

De

A fost prăpăd, azi noapte, în comuna argeșeană Priboieni. Un puternic incendiu a făcut scrum acoperișurile a două case învecinate. Potrivit ISU Argeș Garda de Intervenție Topoloveni a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar pe parcursul intervenției a primit în sprijin încă o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Bradu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiului violent.
În incendiu au ars cele două acoperișuri pe o suprafață totală de aproximativ 450 mp, unul fiind construit peste mansarda unde era camera centralei, doi mc de lemn de foc și alte materiale combustibile din interior.
Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale pentru două persoane, proprietarul uneia dintre proprietăți, care a suferit un atac de panică și o femeie care acuza dureri la piept, survenite unei căzături, ambii au refuzat transportul la spital.
Timp de aproximativ două ore pompierii s-au luat cu flăcările mari care amenințau să cuprindă în întregime cele două case.
Cauza probabilă este jarul căzut din sistemul de încălzire, centrala de la mansardă, în contact cu materialele combustibile din apropiere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Solicitare de urgență către Ministerul Sănătății! Sute de paciente, în pericol

Publicat

in

De

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor solicită măsuri urgente de la noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru ca sute de paciente care sunt deja programate la naștere sau la tratament în maternitățile din București și din țară să poată naște în siguranță. 

Conform știrilor apărute în ultimele zile, în București, autoritățile încă nu au o soluție pentru pacientele însărcinate care sunt infectate și cu COVID-19. Inițial s-a luat decizia ca Maternitatea Bucur să fie dedicată acestor cazuri. Apoi s-a renunțat la această variantă și a fost desemnată Maternitatea Filantropia, cea mai mare unitate de acest fel din țară.

Medicii de la Maternitatea Filantropia au protestat și au semnalat corect, faptul că este lipsit de sens să blochezi cea mai mare maternitate din țară pentru câteva cazuri și să transferi, din această cauză sute de alte paciente în alte maternități din București. Incertitudinea este maximă, iar pruncii nu așteaptă până se hotărăște Ministerul.

De aceea, solicităm noului ministru al Sănătății :

  • Să ia în considerare că nașterea copiilor trebuie tratată la cel puțin același nivel de importanță ca bolile infecțioase respiratorii și să lase la dispoziția femeilor însărcinate, dar care nu sunt infectate cu virusul COVID-19, Maternitatea Filantropia din București.
  • Să facă publice condițiile pe care Maternitatea Bucur nu le îndeplinește pentru a prelua cazuri de COVID-19 și măsurile care au fost luate după această constatare.
  • Să aleagă urgent o altă maternitate din București, care să trateze în cele mai bune condiții femeile însărcinate și diagnosticate cu virus COVID-19.
  • Să comunice de urgență decizia pe această temă, pentru că la această oră, sute de paciente nu știu unde vor naște mâine și în săptămânile ce urmează.

Bâlbâiala Ministerului Sănătății este incalificabilă. Asta ne demonstrează că nu există protocoale prestabilite, planuri pentru epidemii sau alte situații asemănătoare și nici capacitate de analiză și decizie rapidă.

Cadrele medicale au fost total nepregătite pentru epidemia care se anunța încă de acum 3 luni.

Stocuri de materiale și echipamente sunt inexistente, acum fiind făcute achiziții în grabă și la prețuri exagerat de mari.

Se acționează haotic de la cel mai înalt nivel: premierul îl contrazice pe președinte cu privire la carantina persoanelor de peste 65 ani, Ministerul Sănătății se răzgândește zilnic cu privire la maternitatea dedicată pacientelor cu COVID-19 din București.

De la debutul epidemiei, în urmă cu 3 luni, era evident că probabilitatea ca virusul să ajungă și în România este foarte mare.

Ce a făcut Ministerul Sănătății?

Ce a făcut Guvernul?

Ce a făcut Președintele țării?

Au marșat pe ideea alegerilor anticipate, lăsând țara, companiile și cetățenii fără apărare în fața epidemiei. Pentru toate acestea noi, românii, vom plăti cu vârf și îndesat din buzunarele noastre. Mai grav este că unii dintre noi plătesc cu viața.

Guvernanți, carantina vă protejează de furia populară, dar carantina nu poate dura la nesfârșit.

Avem răbdare și așteptăm ziua în care veți plăti și voi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend