Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

O boală misterioasă, cauzată de țigara electronică

Publicat

in

Numărul deceselor provocate de ţigările electronice, dispozitive folosite şi de mulţi români, continuă să crească în Statele Unite. O a cincea persoană a murit din cauza unei boli la plămâni după ce a utilizat un astfel de dispozitiv. Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai afectaţi.

Medicii spun că oamenii vin cu dificultăți de respirație, cu tuse, poate și febră, pot acuza stări de greață și vomă. Afecţiunea progresează rapid într-o boală gravă de plămâni ce necesită spitalizarea și respirație asistată. Un ulei care conține vitamina E, folosit pentru rezerve, ar putea fi la originea îmbolnăvirilor.

Autoritățile din SUA nu au confirmat că o singură substanță ar fi de vină și așteaptă rezultatul unor analize mai complexe.

Oficialii americani au avertizat populația să nu mai folosească ţigările electronice până când nu este stabilită legătura dintre acestea și boala pulmonară ucigaşă. Cinci oameni au murit și alţi peste 450 s-au îmbolnăvit până acum.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „Este posibil că ce se întâmplă acum e un efect al unor substanțe la care plămânii au fost expuși o lungă durată. Cine crede că introducerea unor substanțe cum sunt folosite în vapat, țigările clasice sau încălzite, introducerea lor în sistemul respirator este normal sau că plămânii pot rămâne sănătoși pe o durată lungă după folosirea unor astfel de substanțe se înșeală. La un moment dat încep să apară efectele. Perioada la care plămânii au fost expuși acestor substanțe, fie că vorbim de vapat sau țigară încălzită, e o perioadă scurtă, încă nu știm efectul real, cum știm efectul țigărilor clasice. Vedem că există atacuri continue pe social media împotriva celor care avertizăm asupra acestor aspecte, atacuri foarte bine coordonate ale unor oameni care încearcă să minimalizeze efectele și ce se întâmplă în SUA. Sper ca în cel mai scurt timp să avem informații științifice valide din partea colegilor din SUA, ca să se știe cum trebuie să fie abordarea privind aceste dispozitive și substanțele folosite în ele.”

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Dragoș Pătraru îl face praf pe ministrul Sănătății: ‘Exemplul care arată cel mai bine unde a dus privatizarea sistemului’

Publicat

in

De

Jurnalistul Dragoș Pătraru îl face praf pe ministrul Sănătății, Victor Costache!

La „Starea Nației”, Pătraru a dat exemplu unde a dus privatizarea sistemului stomatologic.

Ministrul Sănătății o ține pe-a lui. El spune ‘Nu, domne, nu e privatizare a Sănătății ce se întâmplă’. Cumetre, poți să-i zici cum vrei tu, poți să-i spui și naționalizare. Asta nu schimbă cu nimic ce ai decis să faci. 

Iei bani care erau destinați sistemului public de sănătate și îi treci în privat, tu însuți fiind angajat în acest timp și la privat”, a afirmat Pătraru.

Din informațiile ‘care’ le avem noi, domnu’ ministru, vă spunem că sunteți și agramat. Ce? E deplasat ca, după una precum Viorica, să avem de la miniștri pretenția asta tâmpită, să vorbească limba română corect?”, a spus Pătraru, făcând referire la greșeala gramaticală comisă de ministrul Costache.

Să pornim de la exemplul clinicilor stomatologice. 32 de cabinete stomatologice (n.r. – de stat) în toată țara. 32, nu aproximativ 32, domn ministru, da? Asta se întâmpla în 2017, probabil că azi mai sunt două-trei acolo. Stomatologia arată cel mai bine, dragii mei, unde a dus privatizarea sistemului. Și? E bine? Vă place? 73% dintre români au mari probleme cu dantura – cam aici se ajunge. Iar, după aia, vin niște elitiști burtoși, oameni de cultură rară, și vorbesc despre știrbii din țara asta, care nu sunt în stare să voteze cum trebuie, adică așa cum vor ei. Marș, mă, băieți!, a exemplificat Dragoș Pătraru.

Vezi și EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Domnește groaza în Italia! Sute de români, două săptămâni în carantină, din cauza coronavirusului

Publicat

in

De

Sute de români au fost puși în carantină, dintr-un ordin al primarului unei localități din Italia.

Familiile de români din Codogno, Italia au intrat în carantină, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost depistate în localitate. Şcolile şi restaurantele au fost închise, iar copiii au fost testaţi pentru coronavirus. Potrivti statisticilor, în oraș sunt înregistraţi 355 de români, informează Mediafax.

Potrivit ultimelor informații apărute duminică dimineața, au fost confirmate 79 de cazuri de coronavirus în Italia.

Românii din oraşul italian Codogno au fost îndemnaţi să rămână într-o carantină voluntară pentru următoarele două săptămâni. Măsura esta una dintr-o serie mai lungă luată de autorităţile locale, după ce mai multe cazuri de coronavirus au fost confirmate în oraş.

„Spitalul din Codogno este închis. Ieri, toţi elevii de la şcolile din Codogno au mers să facă teste pentru coronavirus. Şcolile, restaurantele şi barurile sunt închise. Românii din Codogno, prin ordonanţă a primarului, vor fi două săptămâni în carantină. Li s-a transmis să rămână în case. Nu vor merge la muncă şi vor primi de la ministerul Sănătăţii o foaie de concediu medical”, a declarat, pentru Mediafax, preotul Nicolae Cazacu, de la Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Lodi.

Între timp, numărul persoanelor infectate din Italia a continuat să crească. Ultimul bilanţ este de 51 de bolnavi, dintre care 39 sunt în regiunea Lombardia. Alţi 11 sunt în regiunea Veneto, în timp ce în regiunea Lazio a fost confirmat un caz. Coronavirusul a provocat două decese în Italia.

Vezi și

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend