Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O argeșeancă a disparut după ce și-a da întîlnire pe facebook

Publicat

in

Politia Arges informeaza ca o femeie din Câmpulung a fost dată dispărută de către familie, fiind de negăsit după ce s-a întâlnit cu un bărbat din București, pe care l-ar fi cunoscut pe o rețea de socializare. Pe 19 februarie, aceasta ar fi plecat de la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, timp de câteva zile, mama femeii, cât și fiica minoră a celei în cauză, au ținut legătura telefonic atât cu femeia, cât și cu prietenul ei. Din data de 27 februarie, telefonul acesteia este închis, iar bărbatul cu care a plecat a susținut că femeia l-ar fi părăsit și că nu mai știe nimic de ea.

„Bărbatul a fost identificat de polițiștii bucureșteni, însă femeia nu a fost găsită și nu s-a putut stabili cu certitudine unde se află în prezent”, transmit oamenii legii. Cei care au detalii cu privire la dispariție sunt rugați să anunțe organele de poliție.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Stare de urgență: Opt persoane, între care și un medic, de la Centrul de Dializă Alba Iulia au coronavirus

Publicat

in

De

Opt persoane, între care un medic și două asistente, de la Centrul de Dializă Alba Iulia au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

DSP Alba anunță că a început o anchetă la Centrul de Dializă Alba Iulia care vizează dotarea cu echipamente de protecție, folosirea, efectuarea triajului epidemiologic la accesul pacienților în unitate, respectarea precauțiunilor minime prevăzute de lege, precum și respectarea regulilor de transport al pacienților dializați.

Ancheta vine după ce 8 persoane au fost declarate pozitive ca urmare a unei anchetei epidemiologice la Centrul de Dializă. Este vorba despre un medic, două asistente și cinci pacienți, toți contacți ai două cazuri depistate anterior.

Toți cei depistați pozitiv împreună cu contacții direcți sunt izolați.

Reprezentanții DSP au subliniat că au fost predate către Centrul de Dializă Alba Iulia recoltoare de probe suficiente, astfel încât să poată fi testate toate cadrele medicale și toți pacienții.

„Au fost testate, cu prioritate, persoanele care au fost pe aceeași tură cu primele 2 cazuri pozitive. Personalul confirmat pozitiv se va izola, se va lucra pe ture distincte COVID și non COVID cu personal suplimentar care va purta obligatoriu echipament de protecție. Toți pacienții dializați, fie că sunt pozitivi sau negativi, trebuie să beneficieze de asistență medical. Continuăm testarea la capacitate maximă în județ, fiind cea mai bună metodă să identificăm și să izolăm cazurile positive”, au menționat reprezentanții DSP Alba.

Totodată, DSP ia în calcul și o eventuală nedeclarare a unor pacienți a contactului cu membri de familie sau alți apropiați întorși din state europene afectate de pandemie.

La nivelul județului Alba erau înregistrate, luni, 50 de cazuri confirmate COVID-19, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Economiei trage semnalul de alarmă: În perioadă de criză unii profită

Publicat

in

De

Ministrul Economiei, Virgil Popescu,  atenționează că și „în perioadă de criză unii profită și au lansat în paralel servicii pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență, contra cost!”.

Ministrul îndeamnă la solidaritate în lupta cu COVID-19, și nu la înșelăciune.

„IMPORTANT

Cu regret constat că și în perioadă de criză unii profită și au lansat în paralel servicii pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență, contra cost!

Aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Urgență este funcțională – http://prevenire.gov.ro/ – și pașii sunt simpli!

Certificatele se eliberează exclusiv ONLINE și sunt GRATUITE!

Am rugămintea ca nimeni să nu profite, ci să dea dovadă de solidaritate în această perioadă de criză!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Virgil Popescu.

Vezi și: Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend