Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

NUNTA bANULUI! Dragnea invită la nunta fiului toată spuma PSD-ului!

Publicat

in

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a invitat la nunta fiului său, care va avea loc duminică, sute de politicieni. Potrivit mai multor surse G4Media.ro, la petrecerea de la Palatul Snagov au fost chemați, în bloc, toți parlamentarii și europarlamentarii PSD (peste 200), toți miniștrii guvernului Dăncilă (28), toți președinții social-democrați de Consilii Județene (31), toți liderii de organizații județene (47) precum și primarii de municipii reședință de județ ai PSD (20). În total, peste 350 de persoane numai din partidul condus de Dragnea, la care se adaugă politicienii din alte formațiuni, invitați personal, potrivit G4Media.ro

Potrivit invitației transmisă invitaților, cununia religioasă va avea loc duminică la ora 17:30 la Biserica Sfântul Elefterie, iar petrecerea va începe la 19:30, la Palatul Snagov.

Pe Facebook a fost anunțat un protest cu ocazia evenimentului. ”Mergem la nunta lui Dragnea Jr., să îi urăm “La mulți ani!”, cu executare! Atat lui, cât și lui “Daddy” Liviu Dragnea! Ne întâlnim cu toții la ora 17:30 la Biserica Sfântul Elefterie. După cununia religioasă, stabilim dacă mergem și la Snagov, unde are loc nunta, la care vor participa toți greii din PSD și ALDE!”, se arată în descrierea evenimentului creat pe Facebook.

Liviu Dragnea a reacționat la protestul anunțat cu ocazia nunții fiului său, dând vina pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl acuză că s-ar afla în spatele manifestațiilor anti-PSD cu scopul de a ”pune mâna pe putere”.

“Cum să-mi pun problema să amân nunta copilului meu? Cum să-mi pun această problemă? Nici vorbă! De ce să se anuleze nunta copilului meu? Vedeţi unde vrea să ducă Iohannis această ţară? Acolo vrea să o ducă Iohannis, aşa vrea să conducă România şi după 2019. Am stat 10 ani cu Băsescu şi vrea să mai stăm 10 ani cu Iohannis? Vedeţi unde suntem? Vreau să văd cât de departe vor ajunge aceşti indivizi, în frunte cu Iohannis. Vor primi răpuns pe măsură de la mine. Dacă ei au impresia că pot lua această ţară cu japca, se înşeală amarnic. PSD nu va lăsa ca România să fie condusă prin violenţă, să fie jecmănită de aceste structuri mafiote care îl au în frunte pe Iohannis”, a declarat Dragnea marți seară la Antena 3, întrebat despre cum va gestiona situația.

Nașul de cununie al lui Dragnea jr. va fi Paul Sorin Stănescu, unul dintre afaceriştii apropiaţi de liderul PSD și patronul unor companii care produc insecticide şi dezinfectanţi veterinari. Unul dintre oamenii de încredere ai lui Stănescu și fost asociat al său în afaceri este Geronimo Brănescu, șeful Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Numele acestuia a apărut recent în scandalul legat de ferma de porci deținută de fiul lui Dragnea la Slacia, în județul Teleorman, care şi-a schimbat strategia de afaceri în acest an, înainte de apariţia primei ştiri oficiale la data de 31 mai despre depistarea pestei porcine în România.

 

 

Sursa foto: G4Media

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Costel Alexe: ‘Sper ca România să fie în topul ţărilor care ajung, în 2050, ca întreaga Europă, la neutralitatea climatică’

Publicat

in

De

Sper ca România să fie în topul ţărilor care ajung, în 2050, ca întreaga Europă, la neutralitatea climatică, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, potrivit Agerpres.

„Săptămâna trecută, la COP25 Madrid, am susţinut cauza României şi, evident, a Uniunii Europene, de a ajunge ca în termen cât mai scurt să facem totul să ne atingem ţintele. Sper ca România să fie în topul ţărilor care vor implementa toate aceste măsuri ca, în 2050, să ajungem şi noi, ca întreaga Europă, la neutralitatea climatică. În această lună de zile, împreună cu colegii din minister, am reuşit să deblocăm o serie de proiecte blocate în birocraţie. România trebuie să fie pregătită să facă faţă mult mai bine acestor schimbări climatice. Dacă noi, cei din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, nu suntem amfritrioni împotriva schimbărilor climatice la nivel de societate, la nivel de mentalitate, în industrie şi economie, atunci cine… Am vorbit cu colegii de la minister să facem ca această Comisie interministerială pentru Schimbări Climatice să se întâlnească, să avem un grup de lucru şi sper ca într-un timp cât mai scurt ministerul nostru să pună pe agenda publică aceste temeri. Este primordial să ne racordăm la tot ceea ce înseamnă politică şi viziune a Uniunii Europene”, a afirmat Alexe.

Cea de-a 25-a Conferinţă asupra schimbărilor climatice desfăşurată la Madrid s-a încheiat duminică, devenind cea mai lungă din toate timpurile pe această temă având în vedere că a durat 14 zile, a constatat preşedintele chilian a conferinţei, Carolina Schmidt, citată de EFE.

Vezi și: Prim-ministrul Orban face anunţul aşteptat: Legea bugetului de stat, prin angajarea răspunderii Guvernului dacă PSD nu face pe placul PNL

COP25, la care au asistat reprezentanţi din aproape 200 de ţări şi care în ziua inaugurării, luni 2 decembrie, a beneficiat de prezenţa a peste 50 de şefi de stat şi de guvern, a aprobat documentul ‘Chile-Madrid. Time to action’, care poartă titlul sub care s-a desfăşurat summitul şi care a avut loc la Madrid, în capitala Spaniei, după ce s-a renunţat la organizarea sa în Chile, ca urmare a tulburărilor sociale.

Viitoarea Conferinţă a ONU dedicată climei va fi cea de la Glasgow, din Marea Britanie, care va găzdui COP26.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, participă, luni, la conferinţa naţională de lansare a proiectului SIPOCA 596 „Dezvoltarea capacităţii administrative a Ministerului Mediului privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de riscurile specifice ministerului şi a situaţiilor privind starea mediului”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prim-ministrul Ludovic Orban vrea să crească ‘ponderea capitalului autohton’. Ce măsuri pregăteşte noul Guvern

Publicat

in

De

Ponderea capitalului autohton trebuie să crească în procesul de dezvoltare economică, iar autorităţile trebuie să fie „un partener şi un susţinător” al acestuia şi nu „un creator de obstacole”, a declarat luni premierul Ludovic Orban, la Forumul Capitalului Românesc.

„În procesul de dezvoltare economică, sigur că nu trebuie să existe discriminare între capitalul străin şi cel românesc, dar atunci când condiţiile sunt vitrege capitalul străin pleacă mult mai uşor, în timp ce capitalul autohton român este cel care asigură o coloană vertebrală economică şi de aceea cred că ponderea capitalului autohton trebuie să crească şi orice român care vrea să pună pe picioare o afacere trebuie să găsească în Guvern, în autorităţile locale, un partener şi un susţinător, nicidecum cum se întâmplă astăzi, un creator de obstacole şi un instrument de împiedicare”, a precizat Orban la evenimentul care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului a adăugat că accesul la capital este fundamental pentru companiile româneşti, menţionând că trebuie găsită modalitatea prin care să fie fructificate mai mult resursele pentru a susţine proiecte de dezvoltare.

„Sigur că foarte multe lucruri trebuie făcute – de la viteza de înregistrare a unei firme, la viteza de acordare a certificatului de plătitor al TVA şi până la viteza de obţinere a tot ce înseamnă certificate, autorizaţii şi alte acte care sunt emise de entităţile administrative. De asemenea, cred că accesul la capital este fundamental pentru companiile româneşti, accesul la arhive este, de asemenea, foarte important. De asemenea, sunt convins că va trebui să găsim un mod în care să fructificăm mai mult resursele la care avem acces pentru a susţine proiecte de dezvoltare a companiilor româneşti. Avem multe proiecte, de la a realiza investiţii, până la un sistem de sprijin al internaţionalizării companiilor româneşti, până la simplificări procedurale, până la programe care într-adevăr să susţină dezvoltarea afacerilor şi care să încurajeze cât mai mulţi oameni să pornească afaceri”, a subliniat Orban.

În context, prim-ministrul a evidenţiat importanţa educaţiei în domeniu, care să stimuleze iniţiativa, creativitatea sau puterea de analiză.

„Realitatea este că, dacă te uiţi la numărul persoanelor care sunt implicate în companii, dacă te uiţi la numărul de companii la 1.000 de locuitori care sunt înfiinţate, România este mult sub linia europeană, dacă ne uităm la ponderile capitalului autohton în diferite domenii de activitate, putem constata că există un loc mare de creştere, un loc mare de dezvoltare, iar raţiunea pe care trebuie să o realizeze Guvernul, pe lângă tot ceea ce înseamnă transformarea administraţiei antreprenoriale şi cu o administraţie suport pentru întreprinzători, acţiunea trebuie să vizeze şi educaţia, iar procesul de educaţie trebuie să încurajeze cu adevărat alte lucruri decât capacitatea de memorare şi de producere, conformismul, ci, dimpotrivă, trebuie să încurajeze iniţiativa, îndrăzneala, creativitatea şi asociativitatea, puterea de analiză şi sinteză şi calităţi moral-volitive”, a mai precizat Orban.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend