Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

NUNTA ANULUI în Marea Britanie: Pippa Middleton, sora Ducesei de Cambridge, s-a căsătorit cu milionarul James Matthews într-o ceremonie aproape regală

Publicat

in

Pippa Middleton, sora mai mică a Ducesei de Cambridge, s-a căsătorit sâmbătă cu milionarul James Matthews într-o ceremonie aproape regală, la care au participat membri ai familiei regale britanice, precum Kate Middleton, Prinţul William şi Prinţul Harry, dar şi personalităţi din lumea mondenă.

Pippa Middleton a strălucit de fericire părăsind biserica unde a avut loc ceremonia, în calitate de femeie căsătorită, la braţul soţului său, James Matthews.

Pippa Middleton, în vârstă de 33 de ani, sora cea mică a Ducesei de Cambridge, s-a căsătorit cu milionarul James Matthews , în vârstă de 41 de ani, la biserica St Mark’s din Englefield, Berkshire. Aceasta este considerată nunta anului în Regatul Britanic.

Un colţ provincial din Berkshire s-a transformat într-un eveniment social major cu ocazia ceremoniei de nuntă a mierelui şi miresei, care şi-au făcut jurămintele în faţa Ducelui şi a Ducesei de Cambridge, a Prinţului Harry şi a fostului campion de tenis la Wimbledon, Roger Federer.

Au existat reguli stricte de securitate în orăşelul unde a avut loc nunta, iar localnicii au fost rugaţi să aibă asupra lor actele de identitate şi să nu facă declaraţii pentru presă. Mireasa a primit ovaţii din partea celor apoximativ 100 de fani şi localnici.

Pippa a radiat de bucurie de când a ieşit din maşina Jaguar decapotabilă purtând o rochie de mirească marca creatorului britanic Giles Deacon, creată pentru a da impresia că nu are cusături.

Rochia a fost însoţită de vălul marca Stephen Jones, dar şi de o tiara Maidenhair Fern şi pantofi de satin în culoare ivorie Manolo Blahnik.

Alături de Pippa a stat tatăl său Michael care şi-a condus fiica cea mică la altarul bisericii St Mark’s, din Englefield, Berkshire, iar mama miresei, Carole i-a întâmpinat la intrarea în lăcaşul de cult.

Sora mai mare, Kate a jucat un rol vital şi s-a asigurat că sora sa mai mică a arătat minunat în această zi importantă. Ducesa de Cambridge i-a rearanjat trena, dar şi alte părţi ale rochiei Pippei înainte de a intra în biserică.

Fanii familiei regale au fost dezamăgiţi pentru că actriţa Meghan Markle, iubita Prinţului Harry, nu s-a numărat printre oaspeţii prezenţi, Prinţul William şi Prinţul Harry sosind amândoi pe jos la locul ceremoniei. Se bănuieşte că prietena Prinţului Harry, va veni la recepţia de nuntă de mai târziu ce se va ţine la casa familiei Middleton în apropiere de Bucklebury.

Fanii familiei regale britanice au fost înveseliţi de faptul că Prinţul George şi Prinţesa Charlotte alături de alţi cavaleri de onoare şi domnişoare de onoare au sosit la nuntă în maşini clasice.

Printre ceilalţi invitaţi s-au numărat tatăl mierelui, dar şi personalităţi de televiziune precum Spencer Matthews, fratele de 28 de ani al mirelui, controversatul unchi al Pippei, Gary Goldsmith, şi Prinţesa Eugenie.

Inelul de logodnă al Pippei Middleton ar costa, potrivit unor surse, 250,000 de lire – aproape de 10 ori mai scump decât bugetul unei nunţi obişnuite în Marea Britanie.

Mireasa şi mirele au ieşit din biserică după o ceremonie ce a durat aproximativ 45 de minute – şi au avut parte de o vreme însorită.

Ploaia torenţială, care a început la câteva minute după ceremonie, a fost de scurtă durată încheindu-se tocmai când uşile bisericii s-au deschis.

În răsunt de clopote în micuţul orăşel din Berkshire, mirii au mers ţinându-se de mână pe lângă biserică, în timp ce grupul de cavaleri şi domnişoare de onoare, toţi copii, le-au deschis calea.

Şotul şi soţia şi-au zâmbit tot timpul, ajungând la porţile principale de intrare ale bisericii St Mark şi s-au sărutat în timp ce bliţurile fotografilor i-au scăldat într-o ploaie luminiscentă.

Kate Middleton a fost extrem de grijulie faţă de sora sa mica, fiindu-i alături la fiecare pas pentru buna desfăşurare a lucrurilor. Ducesa de Cambridge a purtat o rochie culoarea piersicii marca Alexander McQueen, o pălărie creaţia Jane Taylor şi cercei Kiki McDonough.

Prinţul George şi Prinţesa Charlotte au fost îmbrăcaţi în haine create de retailerul spaniol Pepa and Co, toţi ochii fiind aţintiţi asupra celor doi mici moştenitori. Aceasta a fost prima nuntă la care au participat Charlotte şi George.

Pentru micile domnişoare de onoare, Pippa a ales rochiţe de culoare crem cu mâneci bufante şi panglici de culoare roz pal în jurul taliilor, asortate cu coroniţe de flori gingaşe, în timp ce micii cavaleri de onoare au purtat pantaloni aurii şi cămăşi de culoare crem cu gulere în stil Peter Pan şi şosete albe.

După ceremonie, mirii şi oaspeţii vor sărbători într-o marchiză de sticlă, construită pe proprietatea familiei Middleton.

Localnica din Englefield, Elizabeth Mary Reeves, a purtat la încheietură o banderolă argintie cu data nunţii imprimată, 20.05.17, acordtaă exclusiv localinicilor cărora li s-a permis accesul în apropierea bisericii pentru a putea privi mai bine ceremonia. Aceasta a declarat pentru BBC: „Ne-a făcut cu mâna şi arăta minunat. Aşa cum arată toate mieresele, pur şi simplu strălucesc indiferent de cât de scumpă sau nu le e rochia. Arăta de-a dreptul superb.”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Inițiativă fără precedent. Un om de afaceri a dezinfectat toate străzile dintr-o comună pe cheltuiala proprie

Publicat

in

De

Un om de afaceri din Lungulețu, județul Dâmbovița, ajutat de frații săi și de prieteni, a dezinfectat străzile din toată comuna pe cheltuiala proprie. El vrea să facă acest lucru săptămânal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Omul de afaceri George Duțu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tot ce a făcut a fost din solidaritate. Astfel, el a anunțat primăria din localitate și a început o acțiune de dezinfecție pe străzile din toate satele comunei.

Dezinfecția a fost făcută cu substanțe care fac parte din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandate pentru acest tip de acțiune.

„Din solidaritate. Dacă nimeni nu ia atitudine în comună, am zis să fac eu. Am cumpărat dezinfectant, 2000 de lei m-a costat. Cu frații mei, suntem 5 frați, și doi prieteni am făcut. Personal am fost cu tractorul. Am făcut cu ce utilaje avem. Nu a rămas stradă din comună pe care să nu o fi stropit”, a declarant Duțu.

Acesta spune că este hotărât să continue acțiunea. „O să dau cu dezinfectant pe străzi, pe timpul pandemiei, în fiecare duminică”, a adăugat omul de afaceri.

George Duțu are 400 de hectare plantate cu legume pe care le vinde supermarketurilor.

Vezi și:

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ultimă oră! Ordin aprobat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru!

Publicat

in

De

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor reprezintă un document –cadru care instituie pașii care trebuie urmați de managementul unităților sanitare și măsurile pe care trebuie să le implementeze pentru izolarea și tratamentul cazurilor COVID –pozitive.

De asemenea, documentul conține reglementări privind modul de folosire a echipamentului individual de protecție (PPE) la nivelul unității sanitare, în mod rațional și corect, în funcție de secție, personal și tipul de activitate.

Astfel, în contextul COVID-19, echipamentul individual de protecție trebuie utilizat pe baza riscului de expunere (ex. tipul de activitate) și a dinamicii de transmitere a agentului patogen (ex. contact, picături sau aerosoli).

Tipul de PPE utilizat atunci când se oferă îngrijiri pacienților cu COVID-19 va varia în funcție de situație, personalul sanitar și activitatea desfășurată. Personalul medical implicat în îngrijirea directă a pacienților trebuie să utilizeze următoarele PPE: halate, mănuși, mască și protecție oculară (ochelari de protecție sau scut facial).

În mod specific, pentru procedurile generatoare de aerosoli pentru pacienții cu COVID-19 (ex. intubare, ventilație non-invazivă, traheostomie, resuscitare cardiopulmonară, ventilație manuală înainte de intubare, bronhoscopie, gastroscopie și recoltarea testelor PCR COVID) personalul medical trebuie să utilizeze ca protecție, mănuși, halate, măști FFP2 și FFP3; de asemenea, se vor utiliza șorțuri impermeabile, în cazul în care combinezoanele/halatele nu sunt impermeabile.

În colaborare cu autoritățile administrației publice locale, pe baza analizei la nivel local a capacităților de îngrijire a pacienților, a fost elaborată și Lista cu spitalele de suport pentru pacienții COVID – 19 pozitiv care necesită tratament și pentru patologii specifice (ex afecțiuni cardiace, ortopedice, etc)

Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19 care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unități sanitare fără importanță de urgență, care pot asigura asistența medicală pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Au fost incluse în rețeaua de spitale de suport, unități municipale/orășenești și spitale din alte județe preponderent cele cu secții de Boli Infecțioase, precum și spitalele din alte rețele, decât ale Ministerului Sănătății ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naționale, unități sanitare private).

„Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor a fost elaborat de specialiștii din cadrul comisiilor de specialitate ATI, boli infecțioase și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza recomandărilor OMS si CE. Am cerut managerilor unităților sanitare, dar și direcțiilor de sănătate publică, serviciilor de ambulanță să aducă la cunoștința personalului medical și auxiliar, în mod repetat, procedurile ce trebuie urmate în această situație de criză, toate măsurile existente în planul de măsuri, în special reglementările privind măsurile de prevenție și utilizarea corectă, în funcție de expunere, personalului medical, dar și auxiliar”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Toate unitățile sanitare din sistemul public și privat au obligația asigurării acordării îngrijirilor medicale tuturor pacienților, în concordanță cu prevederile planului de măsuri aprobat. Refuzul asigurării acordării îngrijirilor medicale conform atribuțiilor specifice se sancționează conform prevederilor legale.

Ordinul ministerului Sănătății este publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020. Acesta a fost adus la cunoștința managerilor unităților sanitare și a direcțiilor de sănătate publică într-o videoconferință condusă astăzi de ministrul Sănătății.

Vezi și

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend