spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 11. S-au înregistrat și două decese

Facebook Twitter Google+

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a ajuns la 11 în acest moment, conform unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Au fost înregistrate și două decese, conform Mediafax.

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a ajuns la 11, în perioada 03.06.2019-21.08.2019, conform unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. S-au înregistrat și două decese, unul în Călărași și unul în Buzău.

„În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Galați (3 cazuri), Călărași (2 cazuri), Buzău (1 caz), Dolj (1 caz), Iași (1 caz), Tulcea (1 caz) și în Municipiul București (2 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galati cât și în județul Tulcea”, se arată în informare.

O incidență mai mare a infectării cu virusul West Nile a fost observată în cazul femeilor și în mediul urban.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments