Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul cazurilor de infecție cu virusul West Nile a ajuns la 11. S-au înregistrat și două decese

Publicat

in

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a ajuns la 11 în acest moment, conform unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Au fost înregistrate și două decese, conform Mediafax.

Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile a ajuns la 11, în perioada 03.06.2019-21.08.2019, conform unei informări publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. S-au înregistrat și două decese, unul în Călărași și unul în Buzău.

„În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Galați (3 cazuri), Călărași (2 cazuri), Buzău (1 caz), Dolj (1 caz), Iași (1 caz), Tulcea (1 caz) și în Municipiul București (2 cazuri). Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galati cât și în județul Tulcea”, se arată în informare.

O incidență mai mare a infectării cu virusul West Nile a fost observată în cazul femeilor și în mediul urban.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să utilizeze substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Google a lansat o aplicație prin care utilizatorii să folosească mai puțin telefonul

Publicat

in

De

Google a lansat trei noi aplicații experimentale pentru a ajuta utilizatorii să folosească telefonul mai puțin, ca parte a inițiativei sale Wellbeing, inclusiv un plic în care telefonul poate fi închis, lăsând liberă doar opțiunea de a forma numere, potrivi Mediafax.ro.

Plicul Google funcționează doar cu un smartphone Pixel 3A în prezent, și necesită descărcarea unei aplicații dedicate din Play Store, imprimarea șablonului plicului dintr-un document pe care utilizatorul îl primește, decuparea și construirea plicului.

Citește și: PNL pregătește o mișcare de trupe la Senat – SURSE

După ce telefonul este sigilat în plic, utilizatorul va putea doar să formeze numere de telefon, să utilizeze apelarea rapidă sau să facă telefonul să spună ora.

De asemenea, Google a lansat o aplicație numită Activity Bubbles, care pune o bulă pe ecran de fiecare dată când telefonul este deschis, și crește dimensiunea bulei în funcție de timpul de utilizare. Dacă ecranul este acoperit cu bule, este un semn că utilizatorul a stat prea mult timp pe telefon.

O altă aplicație ceste un cronometru care afișează pe ecran durata deblocării dispozitivului, folosind fonturi mari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tensiune maximă: Minerii, la un pas să-şi linşeze liderii sindicali

Publicat

in

De

Sunt tensiuni mari la Complexul energetic Oltenia! Trei lideri de sindicat au fost la un pas sa fie linșați de minerii din două cariere de cărbune, după ce aceștia au venit să le prezinte noul contract colectiv de muncă, anunță Antena3.

Gabriela Scutea, propunerea de Procuror General al României, întrebată dacă magistrații ar trebui să studieze la SRI: De ce nu?

Peste câteva zile încep negocierile între sindicate şi administraţia Complexului energetic Oltenia, pentru semnarea noului contract colectiv de muncă, care prevede noile drepturi ale angajaţilor.

În urma tensiunilor apărute, sindicaliștii au fost scoși din sală cu ajutorul firmei de pază.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend