Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NU RATA ! 1.300 de locuri de muncă în străinătate ! În Olanda, pentru muncitori în sere, și în Germania, pentru electricieni și sudori

Publicat

in

Angajatori din 16 state europene au peste 1.300 de posturi vacante în rețeaua Eures, cele mai multe fiind în Olanda, unde este nevoie de muncitori în sere, în Germania, unde sunt căutați electricieni, sudori sau lăcătuși și în Austria, unde este nevoie de bucătari, cameriste și chelneri. Conform Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 1.366 de locuri de muncă vacante.

Astfel, în Olanda sunt 437 de locuri de muncă: 100 muncitor în sere, 70 manipulant marfă, 60 manipulant în depozit, 30 lucrător în bucătărie, 30 lucrător la banda de producție, 30 muncitori necalificați, 30 muncitor în producția de hrană pentru câini și pisici, 30 stivuitorist, 10 culegători de fructe, 10 culegători floarea soarelui, 10 inginer, 10 lăcătuș confecții metalice, 5 culegător și sortator flori, 5 sudor, 2 ajutor de bucătar, 1 dulgher, 1 montator izolații, 1 muncitor în producția de pește, 1 șofer profesionist, 1 pescar în apele interioare și de coastă, în Germania sunt 333 de locuri de muncă: 53 electrician, 51 sudor, 50 instalator, 50 lăcătuș, 37 manipulant bagaje, 22 șofer de camion, 9 ospătar, 7 cameristă/roomboy, 6 tehnician în domeniul electric, 6 mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, 6 lucrător în depozit, 4 bucătar, 4 mecatronist, 3 șofer autobuz, 2 brutar, 2 măcelar, 2 montator instalații electrice, 2 personal în domeniul hotelier, 1 barman, 1 carosier, 1 commis de cuisine, 1 inginer frigotehnist, 1 inginer programare instalații, 1 inginer service, 1 montator acoperișuri, 1 montator schele, 1 operator CNC, 1 operator excavator, 1 ospătar/commis de rang, 1 personal întâmpinare oaspeți, 1 programator PLC, 1 recepționer, 1 sofer automacara, 1 tehnician instalații, 1 vopsitor auto, iar în Austria sunt 300 de locuri de muncă: 100 bucătar, 100 cameristă, 100 chelner.

manualelor În Letonia sunt vacante 92 de locuri de muncă: 20 instalator, 20 lăcătuș mecanic/mecanic, 20 tencuitor, 20 zugrav, 10 constructor de drumuri, 2 excavatorist, în Irlanda – 61 locuri de muncă: 50 ciontolitor tranșator carne, 10 îngrijitor bătrâni, 1 șef complex zootehnic, în Polonia – 50 de locuri de muncă: 25 sudor, 10 dulgher de cofrare, 10 zidar, 5 muncitor în construcții, în Norvegia – 23 de locuri de muncă: 10 mecanic auto, 10 tinichigiu auto, 2 frizer/coafor, 1 inginer programator (CTO), în Malta – 17 locuri de muncă: 10 tehnician, 7 instalator ELV, iar în Marea Britanie tot 17 locuri de muncă: 10 asistent social, 5 sudor MIG, 1 director adjunct, 1 coordonator îngrijitori persoane la domiciliu. În Slovacia, autoritățile vor să angajeze 12 sticlari, în Suedia sunt 8 locuri de muncă: 5 vopsitor auto, 3 mecanic auto, în Slovenia – 5 locuri de muncă: 2 șofer autocamion/mașini de mare tonaj, 1 inginer mecanic/energetician, 1 îngrijitor de cai, 1 montator, dulgher acoperișuri, în Spania – 4 locuri de muncă: 3 tehnician, 1 operator centrale electrice, în Ungaria – 4 locuri de muncă: 2 mecanic auto, 1 frezor, 1 sudor, în Belgia – două locuri de muncă: 2 tehnicieni, iar în Franța se caută un „angajat polivalent” în domeniul hotelier.

Perosanele interesate de aceste locuri de munca pot cere informatii suplientare sau pot depune CV-uri  la AJOFM Arges,  departament EURES sau direct la sediul CLICK AICI

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu: ‘Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creștere a cheltuielilor’

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunţat, luni seara, la finalul şedinţei de Guvern, că în această perioadă se înregistrează o creştere a cheltuielilor şi o scădere a veniturilor, iar acest lucru înseamnă că deficitul pentru acest an va creşte semnificativ.

El a declarat că în şedinţa de Guvern a prezentat, în primă lectură, prima rectificare bugetară din acest an.

„Majoritatea fondurilor se vor duce către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Pentru Ministerul Sănătăţii sunt mai multe cheltuieli pentru spitale, dar vreau să menţionez clar că vom suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puţin un miliard de lei.

În ceea ce priveşte cheltuielile pe care le-am anunţat deja cu şomaj tehnic şi cu alte forme de ajutor, şi acolo am suplimentat fondurile cu cel puţin şapte miliarde de lei ca să asigurăm că pentru perioada stării de urgenţă şi perioada prelungită a stării de urgenţă fondurile sunt acolo, că oamenii primesc banii în cel mai rapid timp, la timp şi nu există întârzieri”, a spus ministrul Finanţelor.

El a precizat că efortul bugetar este unul foarte mare în această perioadă.

„Efortul bugetar este unul foarte mare în acest moment. Avem o creştere a cheltuielilor şi veţi vedea cât înseamnă la momentul în care vom publica rectificarea bugetară, dar şi o scădere a veniturilor pentru că foarte multe companii au fost închise, asta înseamnă că deficitul pentru anul 2020 creşte semnificativ.

O creştere a deficitului semnificativ înseamnă şi o finanţare mult mai complicată pentru această perioadă, rolul nostru este acela de a ne asigura că oamenii primesc la timp şi pensii, salarii, ajutor de şomaj, dar asta nu înseamnă că va fi uşor. De aceea, în acest context ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare pentru tot anul. Vom avea o concluzie cât mai curând şi vom veni şi cu această informaţie”, a transmis Florin Cîţu.

El a făcut un apel către companii să plătească la buget venituri şi contribuţii în această perioadă, iar Guvernul va transmite rapid înapoi aceşti bani în economie.

„Pe partea de venituri, am mai spus şi repet, companiile care au astăzi activitate şi vor să plătească la buget venituri, contribuţii, ar trebui să o facă pentru că noi vom transmite înapoi în economie aceşti bani foarte rapid, aşa cum am făcut în martie când am dublat suma rambursată de TVA la trei miliarde de lei.

Vom continua să facem acest lucru, chiar în aprilie vom face returnarea TVA cu un control ulterior, dar dacă noi facem acest efort este nevoie ca şi din partea cealaltă să vină veniturile, să continuăm să menţinem acest circuit în economie al banilor pentru că trebuie să menţinem activitatea atât a companiilor, dar şi fluxul acesta”, a explicat ministrul Finanţelor, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Fondurilor Europene a făcut anunțul: 75.000 de cadre medicale primesc stimulentul de risc

Publicat

in

De

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a anunțat, luni, că a fost aprobat, în ședința de Guvern, stimulentul de risc de 2.500 de lei pentru cadrele medicale care îngrijesc bolnavii de coronavirus.

Boloș a spus că este vorba de un număr estimat de 75.000 de cadre medicale care vor primi stimulentul de risc.

„Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus. Este vorba de un număr estimat de 75.000 de cadre medicale, cu o valoare lunară a acestui stimulent de 2.500 de lei”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Acest stimulent nu este supus contribuțiilor sociale și nici contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate. Singura regulă fiscală aplicabilă acestui stimulent este cea referitoare la impozitul pe venit, adică de 10% din cei 2.500 de lei.

Ministrul a precizat că acest stimulent se acordă tuturor cadrelor medicale.

„Vestea bună este pentru tot personalul medical. Menționez că nu se referă doar la medici, ci și la asistenții medicali, la partea de personal care deservește Ambulanțele, la partea de personal paramedical, deci Guvernul României s-a gândit la toate cadrele medicale care în această perioadă sunt implicate în tratamentul, diagnosticarea, echiparea, evaluarea pacienților bolnavi cu noul COVID”, a precizat Ioan Marcel Boloș.

Acest stimulent de risc este propus și în alte țări membre ale UE, între care Bulgaria, Ungaria, Germania sau Italia, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend