Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NU E GLUMA, E CAMPANIE ! Au început lucrările la autostrada Sibiu – Pitești

Publicat

in

Pare incredibil dar… este adevarat ! ”Pe autostrada cea mai așteptată de români, Sibiu-Pitești, au început lucrările!”, a anunțat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor din guvernul tocmai ”picat” în urma moțiunii de cenzură adoptată de Parlament. Anunțul a fost dat publicității – ca mai toate comunicările oficialilor români din ultima perioadă – prin intermediul paginii de Facebook a lui Răzvan Cuc, fiind însoțit de câteva fotografii.  Accesul la organizarea de șantier se face de la Șelimbăr, din drumul național, din sensul giratoriu amenajat pentru accesul în parcul industrial.

În zona șantierului a fost amplasat și un panou potrivit căruia ceea ce e de văzut acum în câmp este ”pregătirea proiectului de autostradă Sibiu – Pitești și construcția secțiunilor 1, 4 și 5”. Explicația pentru care, deocamdată, doar trei din cele șase secțiuni sunt amintite ține de studiul de fezabilitate: acesta a fost actualizat cu studiile geotehnice detaliate doar pentru cele trei secțiuni deocamdată.

În afară de spațiul necesar organizării, cei de la Porr Construct SRL au început să decoperteze, deocamdată, doar traseul drumurilor tehnologice, care urmează a fi folosite pe parcursul execuției viitoarei autostrăzi. Decopertările încep imediat după parcul industrial (nu și între parc și actuala centură ocolitoare cu profil de autostradă, unde există o densitate mare de construcții) și continuă până la bălțile din spatele vilei ridicate de fostul primar al Șelimbărului, Daniel Maricuța. Lucrările de amenajare a drumurilor tehnologice continuă dincolo de bălți mai apoi, trecând pe lângă mănăstirea din dreptul Veștemului și îndreptându-se către Tălmaciu și, mai apoi, Boița, unde este și capătul lucrării. În afară de drumurile tehnologice, au mai fost decopertate și amplasamentele unora dintre viitoarele picioare de viaducte. Autorizația de construire a primei secțiuni din autostrada Sibiu – Pitești nu a fost, deocamdată, eliberată. Conform planificărilor autorităților, această autorizație ar urma obținută la începutul lunii noiembrie, când era gândită și o inaugurare oficială a acestor lucrări. Rămâne de văzut dacă această inaugurare a șantierului va mai avea loc, în condițiile modificărilor de la nivel guvernamental.

CAND VA FI GATA

13,17 km este lungimea acestui prim tronson de autostradă, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de proiectare și execuție în cursul lunii aprilie a acestui an, cu firma Porr Construct SRL (deținută de compania cu același nume din Austria). Valoarea contractului: 612,6 milioane de lei, fără TVA (echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA).
Contractul prevede și amenajarea unor spații de servicii pe acest tronson, precum și a unui centru de întreținere și coordonare. Totodată, lucrările pentru acest prim tronson vor duce și la amenajarea unui nou sens giratoriu pe DN1/DN7, în zona intersecției actuale cu drumul către Cisnădie (nodul rutier de aici urmează să fie reconfigurat).
Un astfel de sens giratoriu este solicitat de mult timp de autoritățile și șoferii sibieni, care invocă numărul ridicat de accidente generate de amenajarea acestei intersecții.

De amintit faptul că secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești măsoară 14,15 km lungime, dar în prezentul contract semnat cu Porr Construct SRL au fost cuprinși doar 13,17 km (de unde și numele ”lot 1 al secțiunii I”). Restul de 0,98 km din secțiunea I fac obiectul unei licitații separate, ce urmează a fi lansată, cel mai probabil, împreună cu cea de proiectare și execuție a secțiunii II (Boița – Cornetu).

 

ACTUAL

LOTO 6 din 49, 17 noiembrie 2019. Nebunie la loto! Numere imposibil de ghicit

Publicat

in

De

Duminică, 17 noiembrie 2019, au avut loc noi trageri organizate de Loteria Română. Astăzi au avut loc ultimele trageri din seria TRAGERILOR SPECIALE LOTO ALE LUNII NOIEMBRIE, dupa ce la tragerile loto de joi, 14 noiembrie 2019, s-au inregistrat 19.641 de castiguri, in valoare totala de 1.292.065,16 lei.

La Loto 6/49, la categoria I, se inregistreaza un report in valoare de peste 15,31 milioane lei (peste 3,2 milioane euro). Fondul de castiguri al categoriei I se suplimenteaza cu 100.000 de lei.

Numerele extrase duminică, 17 noiembrie 2019, sunt:

Loto 6/49: 11  17  15  49  33  6

Joker: 38  12  25  28  41 + 4

Loto 5/40: 19  29  2  8  38  39

Noroc: 0  0  8  8  7  4  2

Super noroc: 5  2  9  5  5  1

Noroc plus: 4  0  3  8  5  1

Citeste mai mult

ACTUAL

BOMBĂ ! Mitrofan nu mai vrea la primărie ! Vrea la minister – A plătit minciuni cu 1500 lei bucata, pentru asta

Publicat

in

De

Vești bune pentru mulți dintre argeșenii care se îngrozeau la gandul că traseistul politic Cristian Mitrofan, mare patron de păcănele și deținător de probleme pe la bănci sau chiar fisc, cum spun unii, ar putea candida iar la primăria orașului regal. Sursele noastre spun ca, după ce partidul pe care-l părăsise pentru a se arunca in barca PSD a făcut o figură frumoasă la alegeri si a ajuns chiar să guverneze țara, pretențiile lui Mitrofan au crescut. Ce, să mai candideze el la Curtea de Argeș, când știe că nu are șanse iar mare brânză pentru oraș nu a făcut în ultimii ani? Nu, omul vrea să preia o functie importanta pe la București, că tot sunt ai lui la butoane. În acest sens, Mitrofan a țintit doua functii care i s-ar potrivi de minune, mai ales ca indeplinesc criteriul de bază: salariul cat mai mare ! Sursele noastre spun ca, deja, a depășit limita de minute din abonamentul de telefonie mobila la cate telefoane a dat, dar a si fost la București pentru a-și manifesta dorinta de a prelua funcția dorită. În demersul său este sprijinit de Adrian Miuțescu și, spun sursele, acesta va trebui să îl ajute, așa cum și Miuțescu a fost ajutat, pe vremuri, să țină o afacere în incinta Casei de Cultură. Mai nou, ca sa dea bine in ochii lui Orban dar și a cetățenilor, Mitrofan a ajuns in stadiul de a plati cu 1500 lei fiecare minciună de presă. Ultima, tot de 1500 lei bucata, a fost un articol in presa județeana in care minte ca este director la Casa de Cultura de doar trei ani… Mai minte lumea, dar nici chiar asa si nici la pretul de 1500 lei bucata ! Înțelegem că, poate, ți-e rusine cu trecutul, dar toată lumea știe ca ești director acolo de aproape 20 ani… In condițiile acestea, Mitrofan a plătit 1500 lei la ziarul respectiv doar ca sa se facă de râs și să confirme că în cap iti poți implanta păr dar nu și creier… 

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend