Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NU E GLUMA, E CAMPANIE ! Au început lucrările la autostrada Sibiu – Pitești

Publicat

in

Pare incredibil dar… este adevarat ! ”Pe autostrada cea mai așteptată de români, Sibiu-Pitești, au început lucrările!”, a anunțat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor din guvernul tocmai ”picat” în urma moțiunii de cenzură adoptată de Parlament. Anunțul a fost dat publicității – ca mai toate comunicările oficialilor români din ultima perioadă – prin intermediul paginii de Facebook a lui Răzvan Cuc, fiind însoțit de câteva fotografii.  Accesul la organizarea de șantier se face de la Șelimbăr, din drumul național, din sensul giratoriu amenajat pentru accesul în parcul industrial.

În zona șantierului a fost amplasat și un panou potrivit căruia ceea ce e de văzut acum în câmp este ”pregătirea proiectului de autostradă Sibiu – Pitești și construcția secțiunilor 1, 4 și 5”. Explicația pentru care, deocamdată, doar trei din cele șase secțiuni sunt amintite ține de studiul de fezabilitate: acesta a fost actualizat cu studiile geotehnice detaliate doar pentru cele trei secțiuni deocamdată.

În afară de spațiul necesar organizării, cei de la Porr Construct SRL au început să decoperteze, deocamdată, doar traseul drumurilor tehnologice, care urmează a fi folosite pe parcursul execuției viitoarei autostrăzi. Decopertările încep imediat după parcul industrial (nu și între parc și actuala centură ocolitoare cu profil de autostradă, unde există o densitate mare de construcții) și continuă până la bălțile din spatele vilei ridicate de fostul primar al Șelimbărului, Daniel Maricuța. Lucrările de amenajare a drumurilor tehnologice continuă dincolo de bălți mai apoi, trecând pe lângă mănăstirea din dreptul Veștemului și îndreptându-se către Tălmaciu și, mai apoi, Boița, unde este și capătul lucrării. În afară de drumurile tehnologice, au mai fost decopertate și amplasamentele unora dintre viitoarele picioare de viaducte. Autorizația de construire a primei secțiuni din autostrada Sibiu – Pitești nu a fost, deocamdată, eliberată. Conform planificărilor autorităților, această autorizație ar urma obținută la începutul lunii noiembrie, când era gândită și o inaugurare oficială a acestor lucrări. Rămâne de văzut dacă această inaugurare a șantierului va mai avea loc, în condițiile modificărilor de la nivel guvernamental.

CAND VA FI GATA

13,17 km este lungimea acestui prim tronson de autostradă, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul de proiectare și execuție în cursul lunii aprilie a acestui an, cu firma Porr Construct SRL (deținută de compania cu același nume din Austria). Valoarea contractului: 612,6 milioane de lei, fără TVA (echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA).
Contractul prevede și amenajarea unor spații de servicii pe acest tronson, precum și a unui centru de întreținere și coordonare. Totodată, lucrările pentru acest prim tronson vor duce și la amenajarea unui nou sens giratoriu pe DN1/DN7, în zona intersecției actuale cu drumul către Cisnădie (nodul rutier de aici urmează să fie reconfigurat).
Un astfel de sens giratoriu este solicitat de mult timp de autoritățile și șoferii sibieni, care invocă numărul ridicat de accidente generate de amenajarea acestei intersecții.

De amintit faptul că secțiunea I a autostrăzii Sibiu – Pitești măsoară 14,15 km lungime, dar în prezentul contract semnat cu Porr Construct SRL au fost cuprinși doar 13,17 km (de unde și numele ”lot 1 al secțiunii I”). Restul de 0,98 km din secțiunea I fac obiectul unei licitații separate, ce urmează a fi lansată, cel mai probabil, împreună cu cea de proiectare și execuție a secțiunii II (Boița – Cornetu).

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Efectele abrogării pensiilor speciale: activități suspendate la marile instanțe!

Publicat

in

De

Iminenta abrogare a pensiilor speciale a produs reacții în lanț în cadrul celor mai importante instanțe din România. 

Curtea de Apel București și Tribunalul București au anunțat că își vor suspenda activitatea, dacă pensiile speciale nu vor mai exista.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Bucureşti transmis marţi.

Şi Tribunalul Bucureşti anunţă suspendarea activităţii şi va judeca doar dosarele urgente, respectiv cauzele penale cu măsuri preventive, iar în civil, pe cele care vizează minorii (ordin de protecţie, plasament de urgenţă, răpiri internaţionale de copii) şi suspendarea provizorie a executării silite, potrivit capital.ro.

Vezi și:

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Laura Codruța Kovesi face mutări de pe scaunul de șef al Parchetului European!

Publicat

in

De

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a început să inițieze numiri cheie în cadrul Parchetului European. 

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a solicitat detașarea fostului ei consilier de la DNA la Parchetul European. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat marți detașarea acestuia, notează capital.ro.

Procurorul Marius Bulancea, fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, va fi detașat la Parchetul European, după cum a hotărât Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) marți. Solicitarea de detașare a fost făcută de Kovesi, fosta șefă a DNA, care este în prezent șefa Parchetului European.

Marius Bulancea este din iunie 2016 şef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA (Secția a II-a).

Acesta a fost consilier al procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi și anterior procuror DIICOT Iași și apoi a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel.

Vezi și:

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend