Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nouă milioane de dolari pentru ONG-urile din România

Publicat

in

Peste 200 de ONG-uri din România au aplicat, în 2015, la programul “WEB-ONG”, care are ca obiective principale dezvoltarea capacităților de promovare a ONG-urilor, creșterea ratei de absorbție a fondurilor naționale și internaționale alocate pentru acestea și creșterea încrederii românilor în acțiunile organizațiilor non-profit.

Dintre acestea, 30 de proiecte internaționale dedicate ONG-urilor au fost deja câștigate, iar 170 sunt în proces de înrolare. Mai mult decât atât, Asociația Europa Digitală – inițiatorul programului național și prima organizație partener certificat Google din România – anunță că, pentru anul 2016, a alocat alte 200 de locuri pentru programul „WEB-ONG”, care cumulează un fond de 9 milioane de dolari în Granturi Google, pentru promovarea organizațiilor în mediul online. Organizațiile înscrise în programul „WEB-ONG” au beneficiat, anul trecut, de peste 1 milion de accesări ale paginilor de Internet și peste 16 milioane de afișări în motoarele de căutare ale proiectelor sociale derulate de acestea.

Programul „WEB-ONG” are menirea de a ajuta ONG-urile din România să-și dezvolte capacitățile de promovare, prin construirea gratuită a paginilor web și de aplicare la diverse granturi internaționale, printre care și Google Ad Grants for nonprofits, care oferă acestora un buget lunar de 10.000 de dolari, pe care îl pot folosi pentru publicitatea online în motorul de căutare Google.

Programul dedicat organizațiilor non-profit a fost lansat în România, în contextul în care un studiu dat publicității de iVox.ro, arăta că doar jumătate dintre ONG-urile românești se promovau online în 2015, iar 81,58% dintre acestea nu au aplicat niciodată pentru o finanțare națională sau internațională destinată organizațiilor non-profit, majoritatea motivând lipsa de resurse și de cunoaștere. După un an de la lansarea programului, Asociația „Europa Digitală” a reușit să crească gradul de încredere a românilor în ONG-uri, oferindu-le acestora uneltele necesare pentru a comunica mai eficient și transparent cu beneficiarii sau grupurile-țintă ale proiectelor sociale, iar mediul online s-a dovedit a fi cel mai eficient mod de a promova comunitatea civilă.

[citeste si]

„Este foarte important într-o democrație consolidată ca societatea civilă, în general, dar mai ales ONG-urile, să fie cât mai vizibile și credibile, iar misiunea Asociației „Europa Digitală”, prin programul „WEB-ONG”, este de a le construi și oferi pârghii prin care acestea să comunice mai des și mai eficient cu beneficiarii proiectelor lor. Suntem prima organizație care a devenit partener certificat Google în România, avem în echipă 7 specialiști certificați de Google pentru a implementa proiectul internațional Google AdGrants for nonprofit, care oferă lunar ONG-urilor din România suma de 10.000 de dolari. Această sumă este folosită de organizații pentru a-și promova acțiunile în cel mai mare motor de căutare din lume, iar pentru anul 2016, am alocat alte 200 de locuri pentru ONG-uri, în care acestea pot folosi fondul de 9.000.000 de dolari pentru promovare în mediul online”, declară Remus Lucuț, președintele Asociației „Europa Digitală”.Înscrierile la programul „WEB-ONG” se pot face pe website-ul http://europadigitala.ro/web-ong/.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fost ministru PNL al Educației acuză un ‘BLAT’ cu PSD, la Iași: Primarul Mihai Chirica ar fi bătut palma cu liberalii

Publicat

in

De

Fostul lider al PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a postat în această seară pe Facebook un mesaj care pare să indice că liberalii şi Mihai Chirica au ajuns la un acord pentru un nou mandat de primar.

„Sunt mai mult ingrijorat decat intristat. Compromisul va fi imposibil de justificat onest si va impieta imaginea tururor pe mult timp de azi inainte, cu un singur castigator cert (si nu, nu este unul colectiv).

Este o voltă la limita ratiunii”, a scris fostul ministru al Educației.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

Până la această oră, fostul ministru al Educaţiei nu a putut fi contactat pentru a oferi informaţii suplimentare, dar comentariile de pe pagina sa de Facebook par să confirme că Adomniţei vorbeşte despre un “blat”, susține iasi.ro/” target=”_blank”>ziaruldeiasi.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

NEGOCIERI LA SÂNGE în PSD pentru șefia de la Autoritatea de Supraveghere Financiară: Ciolacu și Ponta fac echipă împotriva lui Firea și Vasilescu

Publicat

in

De

Senatorul Daniel Zamfir, trecut pe la PNL şi ALDE, în prezent la PSD, trage sfori pentru a fi numit la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), anunță adevarul.ro.

Zamfir e susţinut de Gabriela Firea şi de Lia Olguţa Vasilescu. Însă Marcel Ciolacu şi Victor Ponta au alt plan: vor să-l trimită la ASF pe vicepreşedintele Curţii de Conturi, Nicu Marcu, astfel încât postul de la Curtea de Conturi să rămână liber pentru Ilie Sârbu, socrul lui Ponta.

Citește și: Lovitură pentru PSD! CCR întoarce Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă .

Parlamentul trebuie să numească un nou preşedinte al ASF, după ce Leonard Badea, fostul şef al instituţiei, numit de PSD, a prins în toamnă un fotoliu de viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR). Deşi au pierdut, oficial, puterea, social-democraţii încă pot strânge o majoritate în cele două Camere pentru a impune un nou preşedinte al ASF. Funcţia vine cu o leafă pe măsură: 15.000 de euro lunar, deci negocierile din partid sunt dure.

Pe de altă parte, fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici s-a autopropus pentru şefia ASF, dar a fost refuzat de Marcel Ciolacu, susţin sursele citate. Liderul interimar al PSD le-a spus apropiaţilor că partidul i-a oferit deja prea multe funcţii lui Teodorovici, cel care s-a numărat printre locotenenţii Vioricăi Dăncilă în ultimii doi ani. Din fosta echipă de conducere a PSD, Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici sunt total în dizgraţia lui Marcel Ciolacu.

Citește și: Ultimă oră! Un alt ministru a primit aviz negativ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend