Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Noua lege a pensiilor a trecut de Senat! Vezi cand intră in vigoare

Publicat

in

Noua lege a pensiilor a trecut de Senat! Când va intra în vigoare și ce presupune aceasta

Pensiile de stat ale românilor vor fi stabilite în baza unei noi legi, proiectul acesteia fiind adoptat luni de Senat.

Acest proiect de lege se va aplica din septembrie 2021, iar printre noutățile incluse în acesta se numără recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat și doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru „mamele eroine” și stabilirea unui singur tip de pensie anticipată.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Roger Federer se antrenează în izolare, în Elveția

Publicat

in

De

Roger Federer s-a izolat în Elveţia, acolo unde se recuperează după operaţia la genunchi. Campionul şi-a liniştit fanii prin intermediul unui clip în care arată că starea sa fizică este una bună.

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Mare Şlem în palmares a efectuat un antrenament ca în copilărie: la perete, în timpul unei ninsori destul de puternice, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 30: ‘Situaţia de la Spitalul Universitar este un secret de stat’

Fostul lider mondial, care va împlini 39 de ani în luna august, a executat câteva lovituri spectaculoase, pentru a se asigura că nu le uită, aşa cum el a recunoscut. Vestimentaţia a fost adecvată condiţiilor meteorologice din Elveţia: pantaloni de trening, vestă, fes şi o mănuşă.

Recent, Roger Federer şi soţia sa, Mirka, au donat un milion de franci elveţieni pentru familiile din Elveţia aflate în dificultate în timpul pandemiei de coronavirus.

Campionul elveţian este aşteptat să revină pe teren la turneele pe iarbă, din luna iunie. Întrecerile ATP ar trebui să se reia chiar în acea lună, însă totul depinde de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ambasada României în Portugalia transmite o actualizare…

Publicat

in

De

– Președintele Republicii Portugheze, prof. Marcelo Rebelo de Sousa, va avea în zilele următoare discuții cu reprezentanții Guvernului, ai Parlamentului și cu specialiști epidemiologi pentru a evalua necesitatea extinderii stării de urgență până la data de 16 aprilie a.c., la baza deciziei stând și evoluția numărului de persoane infectate cu #COVID-19. Până la 30 martie a.c. (ora 12.00), în Portugalia au fost înregistrate 6408 cazuri de persoane infestate cu COVID-19 și 140 de decese.

– Ca și în alte state, principalii decidenți politici portughezi – președintele, prim-ministrul și ministrul de stat, al economiei și tranziției digitale – sunt implicați, în această perioadă, în discuții cu principalii reprezentanți ai industriei portugheze și ai asociațiilor profesionale din sectorul medical și ai altor sectoare vitale, pentru identificarea de soluții care să permită dezvoltarea unor capacități naționale de producție a echipamentelor medicale și de protecție pentru combaterea COVID-19.

Printre exemplele concrete, evidențiate de premierul Antonio Costa, se numără Centrul Tehnologic pentru Industria Textilă și Îmbrăcăminte (CITEVE), care va confecționa echipamente de protecție individuală, măști, mănuși și încălțăminte medicinală, în principal pentru personalul din sistemul medical.

De asemenea, Centrul de Excelență și Inovare din Industria Auto (CEIIA) și-a reorientat o parte din capacitatea de cercetare pentru dezvoltarea unui model de ventilator care să vină în ajutorul bolnavilor cu insuficiență respiratorie. Modelul de ventilator, care ar putea fi produs la scară mare, în conformitate cu normele de calitate și siguranță, a fost dezvoltat într-un interval de 15 zile, prin colaborarea dintre medici, Facultatea de Medicină a Universității din Minho, CEIIA și reprezentanții industriei de profil. Obiectivul vizat este producerea a 10.000 ventilatoare, primele 100 urmând a fi puse la dispoziție deja din luna aprilie.

Totodată, premierul și-a exprimat gratitudinea față de portughezii care, în această perioadă, fac un efort eroic în toate domeniile profesionale pentru combaterea #COVID 19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend