Publicat: Dum, Iul 24th, 2011

Norvegia: 92 de morti si 4-5 disparuti, cel mai nou bilant. Anders Breivik a fost pus sub acuzare pentru terorism, dupa ce a recunoscut ca a deschis focul pe insula Utoya

Distribuie stirea pe
Tags

Anders Behring Breivik, norvegianul de 32 de ani arestat vineri si considerat vinovat pentru ambele atacuri, a fost pus sub acuzare pentru acte de terorism, dupa ce a recunoscut, in timpul interogatoriului, ca a deschis focul pe insula Utoya, anunta ABC News. Potrivit sursei citate, el a fost “cooperant” cu anchetatorii, insa interogatoriul a decurs, totusi, greu. Intre timp, autoritatile au dat publicitatii cel mai nou bilant al atacurilor: 92 de morti si 4-5 persoane disparute pe insula Utoya, unde a avut loc atacul armat, potrivit AFP.

Cel mai probabil, cei 4-5 disparuti au cazut sau s-au aruncat in apa in timpul atacului, trupurile lor fiind acum cautate in apele din zona insulei.

Politia norvegiana incearca sa stabileasca daca Anders Behring Breivik, un barbat cu convingeri nationaliste, membru al organizatiei de tineret a Partidul Progresului (de extrema dreapta) a avut complici sau a actionat singur.

Intre timp, Europol, Organizatia pentru combaterea criminalitatii a Uniunii Europene, a constituit o celula de criza, in incercarea de a stabili daca exista conexiuni in afara Norvegiei in cazul atentatului sau acesta a fost organizat doar din interiorul tarii.

Desi atacul a fost revendicat, initial, de catre gruparea Ansar al-Jihad al-Alami, politia norvegiana sustine ca nu ar fi vorba despre un atentat terorist cu implicatii internationale.

Restaurant Domnesc, simte traditia !

Comentarii FB

comentarii

Autorul articolului

-

Lasa un comentariu

XHTML: Poti utiliza aceste tag-uri html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Adauga Stirea Ta Trustul de constructii civile si industriale Bijuteria Teilor

bani euro 4 proiecte europene din Argeș, blocate

Chiar dacă reprezintă ”locomotiva economică” a regiunii, după cum a denumit directorul ADR Sud Muntenia, Liviu...

10287858_664888220213721_1586719406_o Pompierii argeşeni alături de sinistraţii din zonele inundate

Deşi nici judeţul nostru nu a fost ferit de inundaţii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt....

harta4-300x215 ATENŢIE – Un nou cod galben de vijelii şi ploi în Argeş

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 11 judete, unde de miercuri seara pana joi...
Click si vezi cele mai bune preturi
ziare