spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

„Noaptea, ca hoții”, varianta regală! NU regele Mihai va fi in sicriu !?!

Facebook Twitter Google+
„Noaptea, ca hoții”, varianta regală! NU regele Mihai va fi in sicriu !?!

Contine 3 VIDEO

In ianuarie 2016 am reusit sa trag un serios semnal de alarma cu privire la scandalurile care zguduie Casa Regala a Romaniei, dupa ce am publicat un editorial in care imi exprimam parerea ca regele Mihai ar fi  murit inca de la sfarsitul anului 2015. „Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci” era titlul materialului care a reusit s-o convinga pe principesa Margareta sa dea, dupa o lunga perioada de tacere si incertitudini, un comunicat care ar fi trebuit sa fie perceput ca o dezmintire. Acum, la aproape doi ani de la acea furtuna mediatica – sper sa nu isc acum o alta –  imi pun serioase semne de intrebare cu privire la cine va fi in sicriul care va fi adus in tara saptamana viitoare. Nu cumva va fi regina si, de fapt, anul trecut, in august, la Curtea de Arges a fost inmormantat regele Mihai ?  Sunt intrebari legitime pe care le pun in calitate de simplu roman, chiar de-as fi republican ori monarhist, intrebari generate de  evolutia evenimentelor din ultimii  ani in interiorul si exteriorul Casei Regale.

La reinhumarea lui Carol al II-lea in 2003, tot la Curtea de Arges, regele Mihai nu a participat ( las aici regalistilor placerea in a comenta) insa, putini au sesizat ca readucerea fostului rege din Portugalia pentru a-si odihni somnul de veci in Romania, a relevat o serioasa problema: nu mai sunt locuri de veci pentru membrii Casei Regale. Acest fapt a fost timp de cel putin un deceniu o prioritate pentru monarhie la fel cum, tot putini stiu sau nu au vrut sa stie, ca anual s-a pus in discutie urgenta reinhumarii la Curtea de Arges a Reginei Elena, mama regelui Mihai. Trupul acestuia se afla si acum departe de tara, intr-un cimitir din Laussane, Elvetia.  In 2016, la doar cateva luni dupa ce imi exprimam opinia ca Mihai Intaiul ar fi murit inca din 2015, este anuntata moartea reginei Ana. Regele Mihai nu a participat nici la aceste funeralii, dar nu numai absenta sa a luat prin suprindere multi cunoscatori. Studiind cum au decurs  funeraliile regale din august 2016, judecand la rece scenariul principesei Margareta si al lui Radu Duda dar si ce a urmat dupa inmormantare,  convingerea ca Regele Mihai a parasit aceasta lume inca din 2015 si ca tocmai el ar fi putut fi in sicriul depus la Curtea de Arges anul trecut, si nu Regina Ana, a atins aproape stadiul de certitudine. Nu numai pentru mine ! Ei bine, mi-am zis, nu poate fi adevarat dar… Pe cine ar fi vazut principele Nicolae exact acum o luna, pe 7 noiembrie, daca ar fi fost lasat sa intre in resedinta regelui de la Aubonne ? Nu cumva pe regina Ana ? Intreb asta pentru ca mi se pare extrem de ciudat sa interzici nepotului sa isi vada pentru ultima data in viata bunicul dar sa il lasi sa sa accepti sa il vada pentru ultima data mort. Desigur, este impropriu spus „sa il vada mort”, pentru ca nimeni nu va vedea decat un sicriu bine sigilat. Cine sa va afla in interiorul acestuia ? Greu de spus, mai ales dupa ce principesa Margareta a decis ca inhumarea sa se produca respectand sloganul anului 2017 in Romania, ” Noaptea ca hotii ! ”

Vom asista asadar, conform scenariului anuntat,  la o premiera mondiala: primul rege inhumat pe intuneric, noaptea si in totala contradictie cu regulile unei case regale care se respecta. O simpla rasfoire a arhivei electronice arata ca in acest secol niciun rege sau regina din Europa nu au mai fost inhumati pe intuneric, la lumina reflectoarelor. Ba mai mult,  trupul lui Mihai I al Romaniei, ca fost sef de stat si ultimul maresal al Romaniei, ar fi trebuit asezat pe un afet de tun, ca sa nu mai vorbim de trenul regal mortuar. Daca ar fi sa mai adaug si restrictiile impuse pe perioada funeraliilor dar si posibilitatea ca inhumarea propriu zisa sa se produca undeva spre ora 21.00, este clar, nu pot decat sa spun decat ca, fie asistam la o totala lipsa de respect a Casei Regale fata de Regele Mihai I, fie ca, la fel de credibil,  fiind cu totul alticneva in acel sicriu, nu avea rost ca inmormantarea sa respecte regulile stricte de care vorbeam mai sus. In ultima varianta nu mai putem acuza Casa Regala de lipsa de respect. Asadar, pe 16 decembrie 2017, este foarte posibil ca nu Regele Mihai I al Romaniei sa fie inmormantat la Curtea de Arges ci Regina Ana, regele aflandu-se in necropola regala inca din august anul trecut !

Daca urmariti cu atentie cele 3 filmulete extrem de rare, veti intelege multe.

 

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....